piatok 2. mája 2014

Top trojka na máj

Ahojte ahojte, ako prežívate máj lásky čas? Možno ste si všimli, že zrovan v apríli to na blogu enbolo plné príspevkov, ale len recenzií. Popri škole som nemala veĺmi ani chuť písať nejaké články a asi by nestálli za nič, tak som sa venovala len čítaniu a recenziám. Tento mesiac by som to chcela zmeniť, aj keď opäť vychádzajú skvelé knihy. Na čo sa tešíte najviac vy ? :)

 Jamie McGuireová - Prozreteľnosť




Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného otca spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže Jared sa obáva naplno prejaviť svoje city. Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku. Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Ochrániť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľné, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.


Na Prozreteľnosť sa veľmi teším práve vďaka Jamie. Tá keby vydala aj návod na použitie práčky, tak by som ho určite chcela mať doma. Podľa anotácie vyzerá kniha dobre, veľmi zaujímavo, dúfam, že ma nesklame.


        Courtney Coleová - Ak ostaneš
  


Dvadsaťštyriročný Pax je rozmaznaný potetovaný chalan bez štipky zodpovednosti. Dievčatá zo špinavých barov ochotne vyhovejú všetkým jeho požiadavkám. Stačí im pred nosom zamávať bielou pilulkou. Pax už neraz prekročil hranice zákona, ale vplyvný otec ho z problémov zakaždým vysekal. No Pax nebol taký vždy. Po maminej smrti sa snažil byť vzorným chlapcom, akého si otec prial. Len on vie, s akou prázdnotou v duši každý deň bojuje. V noci ho budia nočné mory, a hoci otec pozná ich príčinu, mlčí. Jedného dňa do Paxovho života vstúpi umelkyňa Mila, krásna, nežná, pridobrá pre takého darebáka. Je ako kyslík, ktorý potrebuje pre život. Len Mila ho môže vytrhnúť zo skľučujúcej samoty. Ak sa Pax včas spamätá. Postačí to však na to, aby s ním ostala navždy?
Fuuuh, neviem, podľa anotácie by som tipla, že ide len o obyčajnú jednohubku, ale dávam knihe veľké šance, keďže som na ňu zatiaľ čítala super recenzie. 

Colleen Hoover - Ztracená naděje 


Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera,  jediného kluka, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly... S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.

Musím uznať, že čechom závidím, že sa už dočkajú druhého dielu a pokračovania našej slovenskej Beznádejnej. Sama som rozmýšľala, že by som si knihu možno zaobstarala v češtine, no ešte neviem.


Na čo sa tešíte vy ? Čo je vaša top trojka? :) 

6 komentárov:

  1. Prozreteľnosť a Ak mi ostaneš sa mi dosť pozdávajú ):)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na 1. knihu sa strašne teším, rovnako ako na červený vrch a beautiful oblivion. Tá 2-há ma vôbec ničím nezaujala.. ale tiež by som jej asi mala dať najskôr šancu. :) No a tá tretia. Máš úplnú pravdu. Česi sú popredu skrátka vo všetkom! Strašne sa na tú knihu teším. Od Colleen milujem knihy. Sú naj top. :) U mňa rozhodne vyhrávajú Colleen a Jamie ako najlepšie spisovateľky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na 1. knihu sa teším aj ja najviac :) Tej druhej aj dávam šancu, uvidíme čo to bude. Hej hej Česi nás vždy predbehnú, môžeme len závidieť :) :D JAmie je určite jedna z naj naj naj :)))

      Odstrániť
  3. Na Prozreteľnosť sa veľmi teším, Jamie je super, hoci ma anotácia Ranču na Červenom vrchu veľmi nenavnadila. Colleen sa zas nedávno tiež zaradila medzi moje najobľúbenejšie autorky, od nej si fakt musím prečítať všetko :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ranč na Červenom vrchu si ani mňa nejako extra nezískal, no an Prozreteĺnosť sa veĺmi teším, som zvedavá čo to bude. A Colleen je skvelá, od nej treba všetko :D

      Odstrániť