piatok 9. mája 2014

RECENZIA V SKRATKE: Vesmír je ženatý

AUTOR: Karin Krausová
NÁZOV: Vesmír je ženatý
VYDAVATEĽSTVO: Evita Press

O ČOM JE:  Zachytáva svet mileniek, ich príbehy, to ako žijú, proste sa to točí celé okolo nich. Hlavnou postavou je však Karin, ktorá sa rozhodla utiecť do Anglicka, kde opatruje deti. Odmieta vzťah so ženáčmi, noa j tak sa do ejdného znich zamiluje. No a ako to s ním dopadne? Uvidíte :)
PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Karin je skvelá spiosvateľka, ktorej sa podarilo dokonale vykresliť ako funguje vzťah vo trojici - manželka, manžel a milenka. Kniha je velmi príjemnou oddychovkou, ktorá by nemala vašej pozrnosti uniknúť. 
PREČO BY STE SI KNIHU NEMALI PREČÍTAŤ: Táto kniha určite nie je určená mužom, ale skôr (alebo iba) ženskému pohlaviu. Inak žiaden dôvod nevidím.

HLAVNÉ POSTAVY: Hlavnou postavou je, už spomínaná, Karin. Už od začiatku knihy mi bola veľmi sympatická a hnbeď som si ju obľúbila. Bola veľmi energická, sebavedomá, do knihy mi úplne pasovala. Veľmi dôležitou postavou je aj Peter, jej vysnívaný ženáč, ktorý sa jej pripletie do cesty a poriadne jej zamotá život.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Lea a Soňa určite stoja za zmienku. Lea je Karinian sestra a Soňa najlepšia kamarátka. Obe majú na vzťahy úplne iný názor a bolo veľmi príjemné sledovať rozdiely v týchto názoroch.

LÁSKA: Pravdaže áno. Ako by to inak bolo? Celá kniha sa v podstate točí okolo nej.
HUMOR (ZÁBAVA): Ako to už v Evitovkách býva, tak áno.
AKCIA: Mhm, neviem či by sa to dalo zrovna nazvať akciou.
STRACH: Asi skôr nie :D
NUDA: Nie, nie, kniah obsahuje kratšie kapitoly, ktoré sa dobre čítajú.

ZÁVER KNIHY: Typické evitovský ;)
POKRAČOVANIE: Vyzerá to tak, že nie.
FILMOVÉ SPRACOVANIE: Dosť o tom pochybujem.

MOJE HODNOTENIE: Evitovky mám veľmi rada a  vždy sa poteším, keď sa na scéne objaví nejaká nová. Karin som mala v hľadáčiku už dávnejšie, no a som rada, že sa ku mne dostala kniha Vesmír je ženatý. Jej čítanie som si veľmi obľúbila, kniha sa čítala dobre a ja som ju opäť zhltla za jeno popoludnie. Kniha bola písaná vlmi chytľavým štýlom, bez zbytočných opletačiek a zdĺahavých opisov. Karin nás zobrala priamo do centra akcie a neostala nám nič dlžná. 
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Pozitívne (na knihe predsa nie sú žiadne negatíva).
HODNOTENIE V LAJKOCH: 5 tučných lajkov :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem veľmi epken samotnej autorke Karin. Pokiaľ máte záujem, knihu nájdete napríkald TU.           


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára