sobota 4. apríla 2015

Top trojka na apríl

Ani neviem ako, ale už tu máme zrazu apríl. Momentálne si užívam konečne voľno a ako môžete vidieť recenzujem ako blázon a dobieham všetky resty, čo sa mi nakopili. Tento mesiac toho až toľko nevychádza, no mám nejakých svojich favoritov.


Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. 

Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

Na túto knihu sa mimoriadne teším a určite si ju chcem prečítať čo najskôr, keďže tento príbeh vyzerá naozaj skvelo.



Colin Singleton má vo vzťahu k nežnému pohlaviu svoj jasný typ – dievčatá, ktoré sa volajú Katherine. Má to však chybu – zakaždým od nich dostane kopačky. Stalo sa mu to už presne devätnásťkrát. Tento veľký fanúšik prešmyčiek má odrazu strach, že je odpísaný, lebo zo zázračného dieťaťa zrejme nikdy nevyrastie dospelý génius, a tak sa vyberie na road trip. Vo vrecku má desaťtisíc dolárov, za pätami krvilačného diviaka a na sedadle spolujazdca najlepšieho kamaráta s nadváhou a s nehynúcou láskou k Sudkyni Judy, ale chýba mu Katherine. Colin má jasný cieľ: dokázať platnosť Poučky o podstate predvídateľnosti Katherín. Dúfa pritom, že pomocou nej získa možnosť predpovedať budúcnosť akéhokoľvek vzťahu a tak pomstí všetkých nešťastných zberačov kopačiek. Čo sa však v skutočnosti vďaka poučke stane? Svoju úlohu v premene citového života hrdinov zohrá láska, priateľstvo aj mŕtvy rakúsko-uhorský arcivojvoda!

Keďže Johna Greena zbožňujem, čo by to bolo za hriech, keby som si neprečítala aj jeho ďalšiu knihu, ktorá znie podľa anotácie mimoriadne skvelo?


Po skončení vysokej školy a nečakanej matkinej smrti sa Emily Cooperová presťahuje do New Yorku, aby tam začala nový život so svojím novým priateľom Dillonom Parkerom. Je mu vďačná, že počas jej najťažších chvíľ bol pozorný, starostlivý a veľkodušný. Nevie si predstaviť život bez neho – aj keď vnútorný hlas ju napomína, aby spomalila. 
Emily si na začiatok nájde prácu v reštaurácii – a potom stretne Gavina Blaka. Gavin, bohatý a známy plejboj, je nebezpečne príťažlivý a očarujúci muž. Ich prvé stretnutie je krátke, no stačí na to, aby sa v Emily prebudili všetky zmysly. Ich cesty sa nečakane znovu skrížia a vzájomnú príťažlivosť už nemožno zastaviť. Emily sa tomu pre pocit viny voči Dillonovi bráni, ale Gavin sa nemieni vzdať bez boja. Lenže dôvera je krehká, sklamanie obrovské a napokon sa schyľuje k unáhlenej svadbe... Keď však Dillon ukáže svoju pravú tvár, Emily vie, že musí niečo urobiť, inak zničí všetkých vrátane seba. Ale ako sa má rozhodnúť, keď nemôže veriť ani vlastnému srdcu?

Čo by to bol za mesiac, keby Ikar nevydal nejakú tú romanticko - erotickú knihu ? Tento krát prichádza stretnutie. 

Čo je vaša top trojka ? Na čo sa chystáte ? :)

5 komentárov:

  1. První dvě knihy z tvé top 3 bych si moc ráda přečetla. Příliš mnoho Kateřin jsem si již objednala a jsem zvědavá na další Greenův strhující příběh :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tá kniha od Greena ma celkom desí, takže predpokladám že bude hit. :D

    Pozývam ťa na svoju giveaway :D
    http://my-wonderful-world-of-crazily-books.blogspot.sk/2015/04/velkonocna-sutaz.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Splintered/Šepotání je pecka, jedna z mojich srdcoviek a celá séria ja skvelá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Stretnutie a samozrejme aj Johna Greena si chcem prečitať :)

    OdpovedaťOdstrániť