piatok 13. decembra 2013

Vianoce u mojej maličkosti :)

Mnohí z vás ste písali do komentárov súťaže (ktorá ešte stále prebieha), že by ste si priali, aby som pridala viac článkov o sebe. Vzhľadom na to, že sa už od týždeň začnú Vánoce, rozhodla som sa, že vám ukážem, ako to prebieha u nás.

Vianočný ošial u nás začína už 1. decembra, kedy s bratom už tradične otvárame prvé okienko na andventnom kalendári, ktorý proste musím mať aj keď už mám 17 rokov. Pustom času sa u nás začnú piecť koláče, ktorých máme o niečo viac, keďže moja mamka je celiaktička a snaží sa okrem jej koláčikov, upiecť nám aj naše. Vianočný stromček ozdobujeme v zásade až 23, snažíme sa dodržiavať všetky tradície, ktoré sa u nás už roky dedia :) Určite sa zaraďujeme k veriacim, aj keď môj tatino nie je pokrstený, my s bratom sme a mamča má dokonca aj prvé sväté príjmanie a birmovku, preto sa pri večeri modlíme a počas celého Štedrého dňa dodržiavame pôst. našu večeru tvorí tradične kapustnica, šalát a väčšinou lososík. Nevynecháme ani jedenie oblátky s medom a cesnakom, prerezávanie jablka a jedenie orieška. Potom všetkom sa pustíme na darčeky, o ktorých mnohokrát neviem, no v zásade máme s bratom zakázané rodičom kupovať darčekyna Vianoce kým nebudeme zarábať. Na 1.sviatok vianočný nasledujú návštevy sem a tam, niekedy sa to pretiahne aj na druhý deň. Potom si už len užívame, že sme spolu doma, že sú prázdniny a proste sa strašne veľa prejedam, veď to poznáte :) Tento rok sa chystám od 27 do 29. decembra aj na chatu s kamarátmi, tak to bude riadny odpál. Potom pekne domkov a uiž si Silvester a zostávajúce dní prázdnín :)

A môj vianočný zoznam?
Vzhľadom na to, že som poriadny pošuk, som vystrihla z Tesco letáka ten list (alebo čo to bolo) pre Ježiška, vyplnila som to a zavesial mamine na chladničku. Viete si predstaviť tú radosť z jej strany. No a viete čo na ňom?

oblečenie - existuje vôbec nejaké dievča, ktorého na svojom zozname nemá? Ja som chcela hlavne novú zimnú budnu a rifle, no našla som aj úžasný top na párty a hľadám ešte nejaký svetrík. Taká kabelka by tiež nebolo na zahodenie, no rozhdola som sa, že si nejakú retro hippie kábelku kúpim v apríli, keď pôjdem na výlet do Španielska.
knihy - kedysi som si pýtala len samé knihy, no keďže už pracujem s rôznymi vydavateĺstavmi a tak, priala som si iba knihy Ticho a Finále od Beccy Fitzpatrickovej, keďže túto sériu si chcem už strašne dlho doplniť. Či ma maminka s ocinkom ešte prekvapia, neviem.
vyznie to smiešne -  chcela som hru Párty Alias. Teda nie, že by som mala tri a ešte sa hrávala, no ja a moji kamaráti máme taký zvyk, že keď sme u niekoho, tak si zahráme proste nejakú hru. Je jedno akú, či sú to Aktivity alebo Človeče či Scrable, proste sa vždy pri tom strašne nasmejem a teraz sme zbadali úplne skvelú hru Párty Alias, ktorú si však nemôžeme kúpiť, keďže nie sú bubáky. Už chápete, že?
zdravie, láska a všetko čo si nekúpite -vždy si želám, aby sme boli všetci zdraví. Viem, že sa to nedá a že je toho u nás v rodine veľa, no aj tak je podstatné, aby sa ľudia nielen na Vianoce, ale aj počas celého roka sústredili na lásku, priateľstvá a všetko ostatné, čo sa nedá kúpiť.
nech zvládnem úspešne gympel - možno niektorí viete, možno nie, no chodím už rok na gympel. Učím sa veľmi dobre, keďže som mala samé, no sklamem vás, keď poviem, že nesedím celé poobedia pri knihách, no každý deň lietam niekde po vonku aspoň tri hodinky. Snažím sa makať na 100 percent, keďže chcem študovať žurnalistiku alebo masmediálnu komunikáciu ( v zálohe mám aj právo). Tento rok si volím už semináre a maturita ma bude čakať na 100 percent z dejepisu a potom buď zo psychológie alebo náuky o spoločnosti. Držte mi palce.
filmíky - želám si ich všetky nepremeškať. Moje najobľúbenejšie sú určite Populaška a Sám doma, bez týchto filmov by to proste nešlo. Z modernejších zbožňujem Frozen a Vianoce na štvrtú :)

Myslím, že to by malo byť k ojim Vianociam všetko :) Budem rada, keď mi prezradíte v komentároch ako to chodí u vás a či máte záujem o ďalšie takéto články :)

P.S.: Skoro som zabudla na bozkávanie sa pod imelom ;)

4 komentáre:

  1. oblečenie je na Vianoce klasika :D knihy som si priala od Johna Greena - Aljašku a Na vine sú hviezdy a už viem, že ma čakajú v niektorej skrini zastrčené :D a tiež si prajem, aby som úspešne dokončila svoj odbor - Cestovný ruch :D o dva roky matura..ajajaj :D a potom by som chcela ísť na Medzinárodné vzťahy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. John Green je pán, to si si superko vybrala :) Maturitu ani nespomínaj, tento rok maturuje môj chlapec a ja už mám nervy aj za neho :D

      Odstrániť
  2. Připadám si vážně divně, ale můj seznam přání se letos bez oblečení obešel :)

    Zato knih, těch bych chtěla mraky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si tá pozitívna výnimka :) Ale tak všetko je v poriadku, keď si to knihami dobehla :D

      Odstrániť