utorok 31. decembra 2013

Top trojka na január

Možno si niektorí už všimli, že som aktualizovala knižný kalendár až do júna a že sa tam objavilo mnoho noviniek, ale aj pokračovaní sérií hlavne od Ikaru a Slovartu. Miernejšie sa prejaví aj CooBoo. V januári nás čakajú tiež zaujímavé novinky, takže si pripravte vaše vianočné ušetrené euríčka :)

Marie Lu - Šampión

June a Day přinesli pro Republiky obrovskou oběť, ale nyní se jejich země ocitla na pokraji zániku. V okamžiku, kdy se vše schyluje k podepsání mírové dohody s odvěkým nepřítelem Koloniemi, se přihodí něco, co změní kola osudu a uvrhne celý národ do boje o holou existenci. A jestliže chtějí Day a June zachránit Republiku, musí obětovat to nejdrahocennější, co mají. Odhodlají se k další oběti, nebo se nakonec ukáže, že všechno je úplně jinak?

Čo sa týka Šampióna, určite poteší všetkých fanúšikov tejto série. Ja sama som ňou neni nejako extra nadšená a rozhodne sa na ňu ani nechystám, keďže to úplne nie je moja šálka kávy, no zatiaľ som sa stretla s pomerne pozitívnymi recenziami, takže vám môžem (asi) knihu len odporučiť.


Katie McGarryová - Prekroč svúj stín

Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, její svět se obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit. Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného. A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín, a co všechno je ochotná riskovat pro kluka, který ji může znovu naučit, jaké to je, když člověk miluje.

Na túto knihu sa veľmi teším a som na ňu veľmi zvedavá a čo najskôr si ju chcem zaobstarať a priniesť vám na ňu recenziu. Dúfam, že sa mi bude páčiť.

         Coollen Hooverová - Beznádejná

Sky začne chodiť do školy až krátko pred osemnástymi narodeninami, dovtedy ju doma vyučovala adoptívna matka Karen. Nikdy proti tomu neprotestovala – ak jej v živote niečo chýbalo, tak len televízia a internet. Chce však študovať na vysokej škole, je teda načase prísť medzi vrstovníkov. Spolužiaci ju však prijímajú nepriateľsky. Okrem jedného čudáka, geja a mormóna. A okrem pekného chlapca Holdera, ktorý sa jej akosi pričasto pletie do života. Holder je beznádejný prípad a Sky vie, že by sa s ním nemala stretávať. Ale ako, keď spolu chodia do školy a on sa o ňu zaujíma až priveľmi? Čoskoro zisťuje, že Holder vôbec nie je taký, ako sa obávala, citové puto medzi nimi nezadržateľne mocnie, ale v intímnych chvíľach Sky podlieha panike... Jedného dňa u Holdera náhodou natrafí na starú fotografiu, z ktorej pochopí, že sa s ním a s jeho sestrou poznali už ako deti. Práve Holder bol svedkom toho, ako Hope, dievčatko od susedov, neznáma žena uniesla zo záhrady ich domu. Kto je vlastne Sky a čo má spoločné s nešťastím malej Hope? Dávno zabudnuté či vytesnené spomienky sa vracajú a Sky zúfalo dáva dohromady skladačku svojho života od zvláštneho správania adoptívnej matky až po desivé rodinné tajomstvo z detstva. Našťastie je tu Holder a šanca na návrat do normálneho života plného lásky a vášne.

Nie som si celkom istá, či sa mi táto kniha až tak páči. Aj keď sa Ikar môže popýšiť mnohými skvelými knihami, mnoho krát som sa už sklamala, a preto si pri ich knihách dávam veľký pozor a ešte dlho budem zvažovať, či túto knihu si prečítať alebo nie.

6 komentárov:

  1. Prekroč svoj tieň som už čítala v origináli, ale chcem ju mať aj v knihovničke. Na tú poslednú sa veľmi teším. Anotácia znie zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na angličtinu si ja ešte netrúfam :) Posledná kniha je pre mňa ešte prekvapením, nie som si istá, čo očakávať :)

      Odstrániť
  2. Prekoč svoj tieň som už čítala, ale ako fan preklad, no napriek tomu sa mi veľmi páčila :) Určite si ju prečítaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ňu sa naozaj veľmi teším, dúfam, že sa k nej dostanem . :)

      Odstrániť
  3. Kamarátka čítala Beznádejnú a nevedela si ju vynachváliť, takisto aj moja sesternica tou knihou bola uchvátená, ale bohužiaľ mne sa ešte nepodarilo k nej dopracovať a vytvoriť si na ňu osobný názor, no myslím si, že môže byť celkom zaujímavá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že na ňu počujem nejaký názor konečne :) Mohla by byť táto kniha dobrá .. :)

      Odstrániť