nedeľa 22. decembra 2013

RECENZIA V SKRATKE: Zamilovaná do anjela

AUTOR: Federica Bosco
NÁZOV: Zamilovaná do anjela
VYDAVATEĽSTVO: Motýľ

O ČOM JE: Hlavná hrdinka Mia je zamilovaná do brata svojej najlepšej kamarátky Niny - Patricka. Snaží sa však nič nedať najavo a potajomky riešiť tento problém, rovnako ako aj problém, ako sa dostať na najlepšiu baletnú školu, na ktorej je školné nad jej sily.
PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Absolútne neviem, prečo by ste si ju mali prečítať. Myslím, že je to len na vás.
PREČO SI KNIHU NEMUSÍTE PREČÍTAŤ: Námet aj celý príbeh je dosť otrepaný, nemám pocit, že by mi kniha ponúkla niečo nové, a preto si myslím, že keď si ju neprečítate, tak sa nič nestane.

HLAVNÉ POSTAVY: Hlavná hrdinka Mia je typickou nepochopenou hrdinkou, ktorá musí zvládať problémy dospievania, nechápe ju nikto okrem jej najlepšej kamarátky. Zaľúbi sa do jej brata, no nechce ohroziž jej priateľstvo a tak to tají, pričom si naivne myslí, že to zmení, keď si nájde iného chlapca. No proste katastrofa. Nie som si istá, či sem môžem zaradiť aj Patricka, keďže sa na scéne neobjavil ať tak často. Celkovo ani on nebol až taký úžasný, skôr to bol taký normálny chlapec.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Miina kamoška Nina mi bola veľmi sympatická, no okrem nej sa tam objavovala aj často Miina mama, Madam Claire a potenciálny new boy Carl.

LÁSKA: V podstate sa okolo nej točila celá kniha, no nemala som pocit, že by som si ju nejako užila.
HUMOR (ZÁBAVA): Mia mi prišla dosť sarkastická a nie som si istá,či ma je hlášky rozosmievali alebo práve naopak. Každý podľa chuti asi.
AKCIA: Možno koniec? Neviem, asi skôr nie.
STRACH: Áno, ale z toho, že knihu nedočítam.
NUDA: Bolo tam dosť pasáži, cez ktoré som sa nevedela dostať.

ZÁVER KNIHY: Jedna z najlepších scén v knihe.
POKRAČOVANIE: Áno, má.       
FILMOVÉ SPRACOVANIE: Pravdepodobne nie.


MOJE HODNOTENIE: Kniha ma zaujala v kníhkupectvu, no nie natoľko, aby som si ju kúpila a tak som si ju len požičala z knižnice. Vďaka bohu. Kniha sa mi vôbec nepáčila, očakávala som oveľa viac, no celkovo kniha obsahovala všetko, čo najviac neznášam - otravná hlavná, nevýrazný hlavný hrdina, vnútorné monológy a siahodlhé opisy. No hrôza. Najviac sa mi páčilo na knihe, ako tam bol zakomponovaný balet a bolo vidno, že sa v ňom autorka aj vyznala. Celkovo tam však nebolo nič, čo by ste nenašli aj v nejakých iných, nie najlepších knihách a na pokračovanie sa teda určite nechystám.
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Iný blogery sú oveľa pozitívnejší ako ja, takže možno stojí za to si knihu prečítať. Ja sama ju však neodporúčam.
HODNOTENIE V LAJKOCH:  3 veľmi slabé lajky     

2 komentáre: