piatok 5. júna 2015

Láska bez scenáře - Tina Reber

Mužom dala stopku! Až kým sa neobjavil ON...



Ryan Christensen neměl jiné přání než být hercem. Ani v těch nejdivočejších snech si však nedokázal představit život, ve kterém by ho pronásledovaly fanynky a paparazziové a navzájem se o něj přetahovala všechna hollywoodská studia. Během filmování v malém městě Rhode Islandu je nucen vyhledat v místním baru útočiště před davem vřískajících fanynek… a nalezne mnohem víc, než čekal.

Taryn Mitchellová má za sebou neúspěšný vztah a došla k závěru, že bude nejlepší udržovat si od mužů bezpečnou vzdálenost. Když však Ryan vrazí do dveří jejího podniku, nemůže si pomoct, aby ji neuchvátil jeho humor a přitažlivý vzhled. 

Při pohledu na jeho sto osmdesát osm centimetrů výšky, blond vlasy, modrozelené oči a neuvěřitelné tělo by každá dívka v Seaportu okamžitě omdlévala, ale Taryn není jako každá...

Stalo sa vám už niekedy, že ste sa na nejakú knihu pozreli a bez toho, že by ste si prečítali anotáciu alebo si zistili o knihe niečo viac, ste ju bezpodmienečne chceli mať? Presne toto sa mi stalo, keď som zbadala túto knihu. Ešte pred tým než som si vôbec pozrela o čom asi bude, už som vedela, že ju proste musím mať. Na prvý pohľad ma zaujala celkom pekná obálka a to, že má kniha vyše 500 strán (plus pokračovanie, ktoré pozostáva z ďalších 500 strán). Vôbec som si nevedela predstaviť o čom toľko autorka chce písať, ale táto kniha bola proste skvelá.

"Stáli sme v chodbě, mlčky se opírali o protilahlé zdi, jn tak na sebe zírali a odhadovali, jaká bude reakce toho druhého."

Keď si prvý krát prečítate anotáciu, asi vám napadne, že sa jedná len o nejakú hlúpu americkú problblú knihu. Veľká hviezda zavíta do baru, kde stretne chlapov odmietajúcu, no za to krásnu barmanku, pričom ho zaujme práv to, že sa mu nevrhá hneď pod nohy, a preto bude chcieť o ňu bojovať? Áno, je to naozaj jedno z naj klišé, aké existuje a ja sama som len krútila hlavou, že prečo vlastne idem túto knihu čítať. Môj vnútorný hlas ma však nabádal a tak som sa pustila do čítania. Zo začiatku sa príbeh trošinku ťahal, no potom sa pekne rozbehol. Najviac sa mi práve páčilo to, že sa veľa dialo. Aj keď toto nie je podľa mňa téma, ktorej treba venovať toľko strán a aj keby sa nejakých 100 strán vyškrtne, knihe by to neuškodilo. Okrem toho za plusový hodnotím fakt, že sa naše postavy na seba nevrhli hneď na 20tej strane, ale so všetkým si dávali pekne načas. Prvé diely mám rada hlavne za to, že ma baví ako sa naše postavy naťahujú, ako sa dopúšťajú základných chýb, oťukávajú. Navyše bolo medzi Ryanom a Taryn cítiť obrovskú chémiu, ktorú má medzi sebou už len málo postáv a aj keď s ju niekedy snažím nájsť, je zahrabaná úplne pod zemou. Kniha je poriadne romantická a aj keď je pravda, že sa v nej nič moc nedialo okrem riešenia vzťahu našich postáv, vôbec mi to nevadilo. Už dávno som pochopila, že pri podobných témach záleží hlavne na tom, ako autor/ka príbeh napíše. V takýchto knihách sa toho nedá nič moc vymyslieť, ani uplatniť svoju fantáziu, a preto treba zaujať svojím štýlom. Čo sa autorke podľa mňa úplne podarilo.

"Nechávala jsem se tou chvíli unášet až príliš."

Naše hlavné postavy boli naozaj super - svojrázne, sympatické, fakt mi prirástli k srdcu a celým čas som im to priala. Toto dielko je jednoznačne určené romantickým dušiam, ktoré sa vedia pohltiť do podobných kníh. Pokiaľ hľadáte skôr nejakú akciu, či napätie, v tejto knihe sa jej nedočkáte. Pravdaže, stále sa niečo dialo, no určite si viete predstaviť o aký typ akcie sa asi jednalo. Ja som bola milo prekvapená. Podobné príbehy mám rada a musím priznať, že mám pocit, že v poslednej dobe vie takto písať len málo autorov. Tina ma naozaj prekvapila a aj keď mi chvíľu trvalo sa cez jej knihu dostať (predsa len nie je najtenšia), bola naozaj vynikajúca a už sa teším na pokračovanie, ktoré dostalo názov Scénař lásky a je to opäť poriadna bichľa.

Pokiaľ máte radi romantické knihy, určite by ste túto knihu nemali len tak vynechať, Jedná sa o veľmi kvalitné dielko, ktoré hodnotím za jedno z najlepších, aké som za poslednú dobu čítala. 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Megaknihy. Knihu nájdete TU.

2 komentáre: