streda 6. augusta 2014

ADD YOURS: Knižná edícia na august


ADD YOURS je knižná reťazovka od Judit, do ktorej som sa už asi raz zapojila, no potom mi to nejako vyfučalo z hlavy a napadlo ma to až teraz. Podstatou je, že Judit každý mesiac zverejní nejaké tie (funny) otázky, na ktoré (my zapojené blogy) s veľkou radosťou odpovedáme. A čo je to tento mesiac?

Autor s úžasným zmyslom pre humor

Tak teraz ma napadajú presne dve mená. Zo zahraničných spisovateľov je to určite Cassandra Clare a z tých našich asi Zuzka Šulajová. Jej Džínsové denníky sú pre mňa niečo ako Tajovský pre moju babku - proste klasika a spomienka na detstvo. Dodnes si pamätám ako som utekala do knižnice, aby som si rýchlo požičala túto knihu a potom sa celé poobedie chichúňala na našej podarenej hrdinke Paule. Mám však rada aj Meg Cabotovú a jej humor bol tiež podarený!



Autor, ktorý si to u mňa poriadne pokašľal

Jednoznačne Lauren Kate. Hnusoba jedna! Myslím, že jej nikdy neprepáčim, že ma najskôr strašne namotala na svoju sériu Padlí anjeli. Po prvom dieli som utekala do kníhkupectvá a kúpila som si nie druhý, ale rovno aj tretí a štvrtí diel, aby som mala po ruke hneď všetky dieli. Moje nadšenie však pomaly opadávalo a ten koniec som predýchavala ešte veľmi dlho. Dokonca ani tá krásna obálka Slzy nedokázala zmierniť to, čo som prežívala pri Padlých anjeloch -_-.



Kniha, ktorú som čítal/a na verejnosti....a bol z toho poriadne blbý nápad.

Jednoznačne kniha Fifty shades. Nie že by sa mi stal s ňou nejaký trapas, no maminina kamarátka ma videla, ako túto knihu čítam a zhodou okolností vedela presne o čo sa jedná a narozprávala mojej mamke také blbosti, že tá ma chcela aj s priateľom poslať hádam na nejakú očistu, či sme sa nedopúšťali nejakých sexuálnych orgií. No proste vďaka mamčina kamoška z autobusu.


Kniha, ktorá urobila moje detstvo o niečo krajším.

Vďaka mojim drahým rodičom som čítať vedela už pred škôlkou a tak sa to donedávna hemžilo na mojich poličkách detskými knihami. Keďže však miesta na nové knihy ubúdalo, museli tie staré preč, a ak sa teraz moje krásne detské knižky schovávajú v krabiciach. Späť ale k veci. Neviem sa rozhodnúť medzi Popoluškou a Malou morskou vílou, horúcim kandidátom bola aj kniha 101 dalmatíncov. Vyhrali by asi všetky, lebo ešte aj keď teraz dávali v TV Malú morskú vílu, kukala som na to ako zmyslov zbavená, až sa ma mamča nakoniec spýtala, či som si istá, že mám 18 rokov. Nuž ;)


Hrdina, ktorého každý miluje...okrem mňa.

Tak to je asi najľahšia otázka zo všetkých. Nemám rada, keď sa mi pletie do vzťahu nejaký tretí chlapec, a preto z duše nemám rada Adriana z Upírskej akadémie, no ešte väčšmi neznášam Damona z Upírskych denníkov. Milovala som Stefana a Elenu dokopy, no keď sa na scéne objavil Damon a Elena si vybrala jeho, no proste hrôza.


Hrdinka, ktorá mi je podobná (na ktorú by som sa chcela podobať)

Tak toto je asi najťažšia otázka zo všetkých, no asi by som si nakoniec vybrala Caroline z Upírskych denníkov. Strašne som si ju postupom času obľúbila a niekedy mám pocit, že som ako (myslím v tom dobrom, nie otravnom a trochu namyslenom slova zmysle ).



Postava, ktorá si ma získala viac, než hlavní hrdinovia.

Myslím, že America z Krásnej katastrofy. Abby by som najradšej jednu vrazila, pretože bola strašne sprostá, ale Americu som mala rada, dokonca aj Sheplyho.


Pár, ku ktorého vzniku som sa modlil/a pomaly celú knihu/sériu (a keď to prišlo, prekonalo to moje očakávania ;)

Tak takýchto párov je strašne veľa, no asi najviac som fandila Ianovi a Pútničke z Hostiteľa. Strašne ma rozčuľovalo, že nemohli byť spolu kvôli Mel, lebo tá vlastne milovala Jared, no nakoniec som sa dočkala a bola som strašne rada.


HOT TOPIC: Moja JEDNA rada, ktorú by som dal/a ostatným blogerom pri písaní recenzií (z pohľadu čitateľa)

Dajte si záležať aj na tom ako recenzia vyzerá. Určite si mnohí dávame pozor na chyby, nepíšeme krátke recenzie za pár sekúnd, no ja mám rada, keď recenzia vyzerá dobre aj na pohľad. Či už obrázky, zarovnanie, citáty, iná farba písma, to všetko môže recenziu ozvláštniť a spraviť ju tak zaujímavejšou a príťažlivejšou.

Otázka na telo: Ako prežívam, keď niekto skritizuje moju obľúbenú knihu?

Kedysi ma to strašne štvalo. Ja si vychválim knihu a niekto iný mi ju skritizuje? Tak to teda nie. Vedela by som sa za svoju naj knihu hádať aj hodiny, no čím ďalej sa venujem blogovaniu, tým viac zisťujem, že sa moje názory nebudú vždy zhodovať s inými a že to tak proste je. Hlavne v poslednej dobe s tým nemám nejako problém, keďže som začala skôr začala obľubovať knihy ako Fifty, Božský hráč či Tento muž (čo nie je zrovna srdcovka ostatných bloggerov) a tak isto som začala zbožňovaž new - adult knihy. Mnoho bloggerov sa však bojí vyjadriť svoj názor a radšej to spravia len pomocou anonymných komentárov. Niekedy by som rada vedela názory ľudí, no mám pocit, že keď so mnou nesúhlasia, radšej nič nepovedia. Som rada, keď ma pochválite, ale kľudne aj kritizujte, som na to zvyknutá, takže to zvládnem v pohode.

Dúfam, že sa vám moje odpovede páčili, aj keď nie všetky boli také rozsiahle. Som zvedavá na vaše názory.

4 komentáre:

  1. Slza bola najlepšia kniha, ktorú som od autorky čítala, ale aj tak to bol priemer. Inak, u mňa je súťaž o Slzu http://nathalys-reading.blogspot.sk/2014/08/sutaz-o-kniznu-novinku-slza.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super projekt. Možná by bylo lepší, kdyby to nebylo tak dlouhý, ale jinak dobrý. :D Taky jsem četla 50 odstínů na veřejnosti a lidi se dost divně koukali. NO co, to puberťák nemůže číst trochu jinou četbu? :D Já nechápu, jak nemůžeš mít ráda Adriana a Damona. Oba dva jsou úžasní a s nimi by ty hlavní hrdinky měli být! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ráda čtu takové projekty... určitě bych se časem taky chtěla zapojit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek :). A u Damona naprosto souhlasím :D.. taky ho dvakrát nemusím, i když je pravda, že v páté sérii seriálu už mi tolik nevadil :D.

    OdpovedaťOdstrániť