sobota 5. apríla 2014

Top trojka na apríl

A už je tu apríl. Od letných prázdnin nás delí už len máj a jún potom. Už aby to bolo :) V apríli to vyzerá celkom sľubne s knihami, určite ich nevychádza najmenej, no ak mám povedať sama za seba, tak ma ich až toľko neoslnilo (našťastie, lebo potom marci moje prasiatko zostalo prázdne).No čo je top trojkou?


Sedemnásťročný Gen je nútený bojovať o prežitie v spoločnosti, kde je ľudská rasa odsúdená na zánik. Je vybraný do Vládcom vyhláseného lovu na posledných ľudí - glupanov. Musí sa naučiť umeniu lovu. Musí dokázať utajiť svoju ľudskú podstatu pred svojimi krvilačnými kolegami, ktorých podozrenie každým dňom narastá. Ako však dokáže skryť to, že nedokáže bežať rýchlosťou blesku, že ho slnečné svetlo nezabije a že nemá neukojiteľnú túžbu po krvi? A čo sa stane v okamihu, keď do jeho života vstúpi dievča, ktoré v ňom prebudí city, aké do tej doby nepoznal?

Čo sa týka tejto knhy zatiaľ sa na internete objavuje veľké množstvo kladných recenzií, až som možno sama prekvapená. Na túto knihu sa veľmi teším, vyzerá naozaj dobre, tak hádam nesklame :)


Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske? 
O Polozlom sa hovorí už dlhší čas a rozhodne je to najočakávanejšia kniha tohto mesiaca. Na internete sa už objavilo pár recenzií, no podľa nich táto kniha až taká úžasná nie je. Sama ju nepoladám za nejako extra skvelú, no rozhodne so zvedavá, čo prinesie :)
Johannu vníma okolie ako vypočítavú zlatokopku, ktorá sa ochotne vrhá do postele majetným chlapom a necháva sa vydržiavať. Vlastná matka ju považuje za neschopnú a žalostné je, že Jo, ako ju kamaráti oslovujú, postupne podľahne predsudkom a uverí im. Skrátka, nestojí za nič. Iba skutoční priatelia poznajú pravdu o jej nezávideniahodnom osude. Na Joiných pleciach vždy ležalo bremeno starostlivosti o rodinu, zvlášť mladšieho brata Cola. Jo pri rozhodovaní neustále prihliada na bratovu budúcnosť, dokonca aj pri výbere partnera. Nedopustí, aby jej braček dopadol v živote ako ona. Rozum však dostane košom, keď spozná Camerona MacCaba, sexi neviazaného barmana a kolegu. Príťažlivý Cam si však Jo zjavne zaškatuľkoval ako vypočítavú mrchu, a keď sa prisťahuje na London Road do bytu o poschodie nižšie, vyzerá to na poriadnu katastrofu. Ako sa jej teraz podarí ututlať zahanbujúcu pravdu o matke a potlačiť hriešne myšlienky na drzého, no atraktívneho Cama? Veď je zadaná!  
Ak tomu správne rozumiem, London Road by nemala nadväzovať na Dublin street. Dúfam, že tomu tak je, vždy mám radšej iba ukončené jednodielne knihy. Čo sa týka týchto kníh, sú to podľa mňa také vynikajúce oddychové knihy.

Čo je pre vás top trojkou? Na čo sa tešíte? :)

4 komentáre:

  1. Lov už mám doma a Polozlý mi príde :) Na obe som dosť zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa potom na tvoje recenzie :) Zvedavá som aj ja :)

      Odstrániť
  2. London Road a Polozlý :) Na tie sa vážne teším

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja neviem čo čakať vôbec od Polozlého (trochu sa jej bojím), no na London Road sa teším :)))

    OdpovedaťOdstrániť