streda 30. októbra 2013

Top trojka na november

Opäť, zas a tradične prichádzam s top trojkou na ďalší mesiac (aj keď trochu oneskorene). Musím uznať, že som s týmto mesiacom veľmi spokojná. Všetko čo som mala na pláne sa mi podarilo stihnúť, na blogu môžete očakávať aj nejaké novinky, ktoré by som chcela spustiť do obehu a navyše pripravujem recenzie aj na knihy ako Svúdne zlo či Citadela. Na všetko sa môžete tešiť, pretože na tom usilovne pracujem. Okrem toho sa nezabudnite zapojiť aj do súťaže, v ktorej hráme o posledný diel trilógie Fifty shades. Čo sa týka novembra, rozhodne sa v ňom nachádza pár knižných titulov, na ktoré sa mimoriadne teším, no viac ma zaujal december. No a čo s tým novembrom? :)

J. R. Ward - Chamtivosť 

Osamelý štyridsiatnik Jim Heron nevie nič o vykúpení ani v také niečo neverí – jeho profesiou sa stala pomsta a hriech považuje za relatívny pojem. Všetko sa zmení, keď sa z neho stane padlý anjel a jeho úlohou je spasiť duše siedmich ľudí, ktorí podľahli niektorému zo siedmich smrteľných hriechov. Odmietnutie poslania neprichádza do úvahy.
Vin diPietro celkom prepadol obchodovaniu a hromadeniu majetku. Až v kritickej chvíli zasiahne osud a do cesty mu privedie neústupčivého samozvaného záchrancu Jima Herona a príťažlivú ženu. Pod ich vplyvom Vin postupne spochybňuje svoje pôvodné zásady aj životný cieľ. Keď si naňho začne robiť nárok zákerná temná sila, Vin sa rozhodne spolupracovať s padlým anjelom.
 
Ak mám povedať pravdu, nie som z tejto knihy veľmi nadšená, keďže mi to pripomína až priveľmi Angeológiu, z ktorej som nebola veľmi nadšená. Momentálne sa na túto knihu ani nechystám, no pokiaľ máte radšej príbehy, ktoré sú skôr na pochopenie a nie na jednoduchú romantickú zápletku, určite po tejto knihe siahnite :)
 
Gayle Formanová - Iba jeden deň
 
Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový bezstarostného holandského herca Willema, poriadne to medzi nimi zaiskrí. A keď ich osud na druhý deň znovu zvedie dohromady, Allyson urobí niečo nečakané a úplne bláznivé: zmení svoje cestovné plány a vyberie sa s Willemom do Paríža. Po jedinom spoločne strávenom dni a noci sa iskra rozhorí a horí jasným plameňom... až kým sa Allyson nezobudí a zdesená nezistí, že Willem je preč a s ním nielen jej drahé hodinky, ale aj sny o veľkej láske.
 
Čo sa týka tejto knihy, zo začiatku som sa veľmi tešila, pretože ma andchol prvotný nápad autorky. Bojím sa však, že sa bude celá kniha točiť iba okolo myšlienkových pochodov našej hlavnej hrdinky. Určite však zariskujem a túto knihu vyskúšam :)
 
Cassandra Clare - Mechanická princezná
 
Steampunková fantasy. Nad londýnskym Inštitútom sa zmráka. Mortmain pripravuje útok na Tieňolovcov: chce ich zničiť pomocou Pekelných strojov – armády neľútostných automatonov. Na dokončenie svojho plánu potrebuje už len jedno: Tessu Grayovú. Tieňolovci sa snažia objaviť Mortmaina, skôr než vyšle armádu do útoku. Keď však Mortmain unesie Tessu, Jem a Will, ktorí si obaja robia nároky na jej srdce a lásku, sú ochotní urobiť čokoľvek na jej zachránu. Tessa si uvedomuje, že jediný, kto jej môže pomôcť, je ona sama.
 
Pokiaľ ste priaznivcami Cassandry Clare, táto kniha určite nesmie chýbať vo vašej knižnici. Ja sama sa na túto knižnú sériu (rovnako ako aj na Nástroje smrteľníkov) už dlho chystám a sama presne neviem, prečo toľko otálam, keď všade čítam len samé chvály :)
 
No a čo je podľa vás top trojka na tento mesiac ? Na čo sa chystáte? Budem rada, keď sa so mnou podelíte o nejaké kúsky v komentároch :) Have a nice day.

8 komentárov:

  1. Chamtivosť momentálne čítam, je to celkom fajn :) A na Princeznú sa teším tiež. Ešte dokúpiť princa a budem mať komplet :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa na chamtivosť asi zatial nechystám, ešte neviem :) A pekelné stroje si určite už musím kúpiť, inak to nevidím :))

      Odstrániť
  2. Ja by som si chcela prečítať Chamtivosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uf, Mechanická princezná je ťažký kaliber. Brutálne som na tom revala :D

    OdpovedaťOdstrániť