sobota 5. októbra 2013

Top trojka na október

Ani som sa nenazdala a september sa prehupol do októbra. Škola začala, dá sa povedať, že začala dosť kriticky, a preto to tak aj na blogu teraz vyzerá. Mám nachystaných kopec článkov, kníh aj recenzií, len by som potrebovala, aby mal deň aspoň 28 hodín :) Teraz však budem všetko dobiehať, preto sa môžete tešiť v najbližšej dobe na kopec noviniek ;) Čo sa týka októbra a kníh, zdá sa mi dosť bohatý, našla so kopec kúskov, na ktoré sa môžem(e) tešiť. A ktoré to teda sú?

David Levithan - Den co den

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

Zaujímavá ukážka, čo poviete? Na túto knihu sa osobne veĽmi teším, keďže som sa ešte s niečím podobným (asi) nestretla. S touto novinkou prichádza vydavateľstvo CooBoo a podľa všetkého by mala vyjsť zhruba v polovici októbra.


 Wendy Higgins - Svúdne zlo

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?

Tak to je teda poriadne dlhá anotácia. Uf. Čo sa týka tejto knihy, trochu sa obávam charakteru hlavnej hrdinky, keďže to vyzerá zatiaľ tak, že sa bude jednať o nejakú slušnučkú naivku. Celkovo však kniha vyzerá veľmi dobre. Nezdá sa vám, že tento mesiac je mimoriadne bohatý aj na krásne obálky. Či? :D

Julie Cross - Uväznený v čase: Búrka

Prítomnosť, rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan - študuje, má priateľku...Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať v čase do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť, môže len znovu prežiť to, čo sa už stalo. Jedného dňa do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase je jeho priateľka Holly smrteľne zranená. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť do roku 2007. Nedokáže sa však vrátiť do súčasnosti. Je uväznený. Stojí tvárou v tvár "nepriateľom času", ktorí ho prenasledujú. Čo všetko je ochotný obetovať pre záchranu svojich blízkych a možno aj celého sveta? Aké tajomstvá obklopujú jeho život?

Táto kniha vo mne po prečítaní anotácie vyvolala mnohé pocity. Nevedela som sa rozhodnúť, či sa bude jednať v prevažnej miere o akciu alebo skôr romantiku, Či úplne o niečo iné? Táto kniha pre mňa predstavuje výzvu a a záhadu. Môžete sa na ňu tešiť v polovici októbra a narozdiel od prvých dvoch kníh ju má na starosti yvdavateľstvo Fragment.

Aká je vaša top trojka na október? Čo určite nebude chýbať vo vašej knižnici? Budem rada ak sa so mnou podelíte v komentároch a nezabudnite, že zoznam všetkých kníh, ktoré vychádzajú tento rok nájdete v sekcii Knižný kalendár.

6 komentárov:

  1. Chcela by som rozhodne všetky 3 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sweet evil som čítala a nejako obzvlášť ma to neoslovilo, ale Uväznený v čase by som brala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Uväznených v čase som zedavá :) Vyzerá to ako skvelý nápad :)

      Odstrániť