nedeľa 6. októbra 2013

Recenzia v SKRATKE: Môj nevlastný brat

AUTOR: Enja Rúčková
NÁZOV: Môj nevlastný brat
VYDAVATEĽSTVO: EvitaPress

O ČOM JE: Láska medzi dvoma nevlastnými súrodencami. Miriam je 15 ročné dievča, ktoré ešte nemalo chlapca a Sethos je lámačom sŕdc. Po svadbe svojich rodičov sa stali (ne)chcenými súrodencami, medzi ktorými sa vašak začne tvoriť niečo viac. Určite všetci viete ako to asi dopadne.
PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Popravde si ju podľa mňa nemusíte vôbec prečítať, ani neviem, čo vám mám napísať do odporúčania. Môžem povedať, že sa táto kniha bude páčiť skôr nenáročným čitateľom.
PREČO SI KNIHU NEMUSÍTE PREČÍTAŤ: Nechcem byť zlá, no táto kniha podľa mňa nie je ničím výnimočná. Je to len ďalší dosť bezcenný kúsok do mojej knižnice.

HLAVNÉ POSTAVY: Hlavnou postavou je nezrelé, mladé dievča Miriam, ktoré sa správa rovnako hlúpo ako všetky jej rovesníčky a knižné kamarátky. Pokiaľ neznášaté malé hlúpe naivky, tak vám túto knihu rozodne neodporúčam, pretože Miriam vás bude poriadne vytáčať. Okrem toho, naša hlavná pánska postava, Sethos, taktiež nie je žiadna výhra.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Nikto výnimočný, kto by knihu nejako výrazne zlepšil. Ak nerátam rodičov, či starých rodičov, potom sú tu už len kamaráti.

LÁSKA: Áno, podstatou celej knihy je práve láska medzi Miriam a Sethosom. Či sa jedná o niečo extra? Nie, ani náhodou.
HUMOR (ZÁBAVA): No, ani moc nie. Neprišlo mi to nejako vtipné.
AKCIA: Nie. Bože, táto kniha asi nemá nič pozitívne.
STRACH: Bála som sa, ale iba o seba, o to, aby ma neporazilo.
NUDA: V plnej miere.

ZÁVER KNIHY: Taký niajký. Ale asi skôr dobrý.
POKRAČOVANIE: Nie.
FILMOVÉ SPRACOVANIE: Nie.

MOJE HODNOTENIE: Od Enje som už čítala mnoho kníh a musím uznať, že nepatrí medzi moje najobľúbenejšie autorky. Vždy, keď sa pustím do jej ďalšej knihy dúfam, že sa jej štýl vycibril, že už možno príde niečo lepšie. No a stále nič. Nič. Naozaj som dúfala, že mi kniha Môj nevlastný brat pomôže, no mám naopak pocit, že už od Enje asi nič iné čítať nechcem. Táto kniha je len ďalšou, ktorá sa nezaradí ani medzi tie lepšie, určite nie najlepšie, aké som kedy čítala.
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Už som párkrát spomínala, že knihy od Evity nie sú u blogerov veľmi obľúbené :)
HODNOTENIE V LAJKOCH: 2 lajky

11 komentárov:

  1. Poriadne si ju sprdla! :D Ako mohli vydať knihu, v ktorej nie je žiadna akcia, žiadny humor a je to totálne klišé? (dedukujem z tvojej recenzie). Šak to nech odrazu zájdu za našou školníčkou (zdravím Tristo dvacinu). Tá bude mať určite zaujímavejšie poviedky o tom, ako sme zas nepoliali tie kvety, "kurník, šopa!"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som to nechápala. Kedysi som mala Evitu naozaj veľmi rada, no teraz po týchto posledných knihách. Poviem ti, že tá kniha je fakt slabota, ani to radšej nečítaj :)

      Odstrániť
    2. nechcem byť zlá... ale mnoho kníh nie len od Evitapress sú neoriginálne, bez humoru, napätia, akcie.. čohokoľvek zaujímavého...osobný názor ;)

      Odstrániť
  2. Môžem len a len súhlasiť, dokonca ani Seth nebol žiadna výhra a Miriam mi ani nespomínaj. Nie raz som mala nutkanie knihu niekam odhodiť. -_-"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto kniha bola naozaj jednou z najhorších aké som kedy čítala. Vážne. Dlh teraz po žiadnej Evitovke nesiahnem. O.o

      Odstrániť
  3. Nominovala jsem tě u jednoho tagu. :) Jestli chceš, tak se můžeš zapojit. :) http://kniznikralovstvi.blogspot.cz/2013/10/liebster-award.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neviem, no ja mám iný názor. Ak chceš tak si ho prečítaj tu → http://my-wonderful-world-of-crazily-books.blogspot.sk/2013/10/moj-nevlastny-brat-enja-ruckova-recenzia.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mám iný nazor, poďla mňa je táto kniha naozaj dobrá. Naozaj neviem čo čakáš od kníh. Zrejme nie si na romantickú teenegerskú lásku pretože práve o tom je. Sú to tipické dievčenské romány :) neviem čo čakáš od románov ale tam moc akcie nebýva. Neni sú to žiadne kriminálky a preto by si od toho nemala moc čakať. Ale je to tvoj názor aj keď možno prehnaný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja neviem, možno som na Enju stará, ale kedysi sa mi knihy od nej páčili. Teraz mi to všetko príde také klišé. Autorká má hrozný štýl písania, postavy sú nedomyslené a celý čas mám pocit, akoby písala o tom, čo by ona sama chcela zažiť. Ako také fantazírovanie o vysnívanom chlapcovi. To by bolo fajn, lenže si vybrala zlú vekovú kategóriu. Ona má vyše tridsať rokov a dve deti, mala by písať o ženách v jej veku. Do týchto kníh zbytočne pchá slang, ktorý sa už nepoužíva a pôsobí rušivo, takisto potavy konajú na svoj vek buď detinsky, alebo príliš dospelo (a jedna postava dokáže aj aj) . A tak je to v každej jej knihe (čítala som všetky okrem možno dvoch).

    OdpovedaťOdstrániť