utorok 25. augusta 2015

Kráska a zvíře: Pomsta - Nancy Holder

Ona je len človek. On má zvieraciu DNA.

Jako mladistvé zachránil Catherine Chandlerové život tajemný cizinec, který má schopnost se proměnit ve zvířecího tvora. O devět let později, již jako policejní detektiv, Catherine odhalí jeho identitu.

Vincent ji přitahuje a postupem času se spolu sblíží, ale Catherine ví, že jejich vztah musí přede všemi tajit, protože je pro oba nebezpečný.

Během záhadného výpadku proudu v New Yorku dojde k únosu Angela DeMarca, syna jedné z nejmocnějších místních rodin. Catherine začne na případu pracovat se svou partnerkou, Tess Vargasovou, a vzápětí se doslechnou o další hledané osobě – otec Cat zmizel ze své vězeňské cely na Rikers Islandu.

Vincent se ze všech sil snaží Cat pomoci, ale jak napětí narůstá, pár uvízne v pasti, z níž vede jediná cesta ven. Oba se musí postavit minulosti a prokázat sílu své lásky.

Keď som videla, že vydavateľstvo Baronet sa rozhodlo vydať túto sériu, bola som úplne nadšená. Seriál, ku ktorému sa kniha viaže, som zbožňovala, aj keď druhá séria nebola až taká dobrá ako prvá. Od tohto diela som preto veľa očakávala a dúfala som, že ma nesklame a nepokazí mi tak celkový dojem nielen z čítania, ale aj z pozerania seriálu. Našťastie to Nancy vymyslela dobre a našla som len nejakú tú chybičku krásy.

"Když se dal k armádě, obětoval navíc krev, pot a slzy, aby mohl vstoupit do řad elitních zvláštních jednotek."

Hneď na začiatok poviem, že ten kto nevidel seriál, sa pripraví o jednu z najlepších častí (aspoň teda podľa mňa) - keď sa Vincent a Cath spoznávali. Keď som sa pustila do čítania, bola som poriadne prekvapená, že autorka hneď skočila do príbehu a Vincent a Cath už boli spolu. Zostala som dosť sklamaná, keďže som sa tešila, ako opíše ako to všetko začalo, ako sa oťukávali a podobne. Nič také sa však nedialo a preto odporúčam pozrieť si aspoň prvé dieli zo seriálu, aspoň pokiaľ patríte k fanúšikom romantiky (rovnako ako ja). Ak vám romantika príliš nevonia, aj tak si prídete na svoje. Kniha sa vo veľkej miere sústreďuje na rôzne prípady, takže nechýba ani kriminálna stránka, nejaké to napätie či akcia. Autorka nič príliš nenaťahuje, príbeh má premyslený od začiatku až do konca a mne sa jej dielko čítalo perfektne. Za najväčšie pozitívum považujem, že ponechala charaktery postáv. Čo sa týka Cath, je to jedna z mojich najobľúbenejších postáv a typická príklad toho, že aj keď má za sebou tragickú minulosť, nemusí sa opúšťať na každej druhej strane. Okrem toho sa mi tu potvrdilo, že aj keď vie byť hlavný hrdina super úžasný, v niektorých momentoch sa správa jak debil. Mám Vincenta rada, no niekedy som mala chuť ho zabiť.

"Ano. Je tady. Čekej. Schovej se."

Najviac ma prekvapilo, že autorka vymyslela úplne novú zápletku, nové prostredie, príbeh poňala po svojom. Bála som sa, že v knihe nebude nič iné ako v seriáli, no výrazne ma prekvapila. Vydavateľstvo Baronet má už pripravené aj ďalšie dva diely, pričom pokračovanie Pomsty by malo vyjsť už v októbri. Som poriadne zvedavá, čo si ešte autorka prichystá, keďže momentálne neviem nič predpovedať. Pevne verím, že Vincent nebude mať chvíľky, keď sa bude chovať ako debil a že Cath ostane Cath. Okrem toho by som ešte chcela dať do pozornosti aj vedľajšie postavy ako je Tess, sestra Cath či Vincentov kamarát. Všetci majú svoju úlohu, aj keď nie možno až takú výraznú. 

Krátke zhrnutie: Moje očakávania boli splnené. Aj keď som sa zo začiatku bála ako sa vyvinie a bola som sklamaná, že autorka preskočila takú dôležitú časť, nakoniec nebolo nič, čo by mi vadilo. Všetko cez postavy, námet, bolo proste skvelé a ja sa už teším na ďalšie diely. Prídete si na svoje, či už máte radi romantiku alebo napätie.

Tomuto podarenému dielku by som nakoniec udelila 4 lajky, keďže tam ešte boli nejaké chybičky krásy. Pevne verím, že už nabudúce budem môcť dať aj 5 lajkov.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly. Knihu si môžete zakúpiť TU. :)

23 komentárov:

  1. Ja som si myslela, že kniha bude čisto písaná na námety jednotlivých častí seriálu, takže som milo prekvapená, že kniha je iná. :) Síce ma mrzí, že autorka vynechala ten úvod, ako sa Cath s Vincentom spoznali, ale aj tak si knihu chcem prečítať. :) Veľmi pekná recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja, a preto som zostala tak milo prekvapená :) Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Na seriál jsem se vždycky chtěla podívat a tvoje recenze akorát posílila mou touhu si to přečíst i pustit :D Díky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja seriál zbožňujem a určite dám šancu aj knihe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak toto vyzerá naozaj svetovo :) Ešte som nepočula o seriáli, ale určite sa na to pozriem :) Wou vyzerá to proste perfektne :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne sa páčila aj kniha aj seriál :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. digidna imazing crack This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful. argus-monitor-crack

    OdpovedaťOdstrániť
  8. https://book-fans.blogspot.com/2015/08/kraska-zvire-pomsta-nancy-holder.html?showComment=1535424786988#c2935817353259334046

    OdpovedaťOdstrániť
  9. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing Axure Rp Pro Raw Crack

    OdpovedaťOdstrániť
  10. What the? I know this is a theme, but I was wondering if you know where I can find the captcha plugin for my comment form?
    I use the same blogging platform as yours and I have it
    are you struggling to find it? Thank you!
    sketchup pro crack
    mirillis action crack
    asc timetables serial key crack
    photo stampremover crack

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Thank you for putting up the extra time to reach our targets. Good job!
    edraw max crack
    final draft crack
    mathtype crack

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Hey! It can't be spelled right! As I read this, I am reminded of an old friend I had sex with! He always talked about it.
    I will send you this.
    I am sure you will read this correctly.
    Thanks for sharing!
    graphics converter pro with crack
    magix video pro crack
    nitro pro crack
    windows-movie-maker crack

    OdpovedaťOdstrániť
  13. I like this article.I was searching over search engines and found your blog and its really helps thank you very much…
    ant download manager pro crack with serial key is a reliable application that enables you to download videos and keep track of your downloads in a convenient manner. ant download manager pro crack is one of the Download Manager that does not include any form of help documentation. ant download manager pro crack functions of this program that make it better and different from other available download managers are to provide a handy configuration menu with various customizable parameters, allow users to handle the speed of the download, support many popular websites to download videos. ant download manager pro crack is known as the best, reliable, fast, and effective download manager. ant download manager pro crack

    OdpovedaťOdstrániť
  14. I am very impressed with your writing skills and the arrangement on your weblog. Is this a paid subject or have you changed it yourself?
    Whether you remain up to the nice high-quality writing, today it is seldom a nice blog like this.
    z3x samsung tool pro full crack
    saavn pro crack download
    download winamp pro full crack
    cfosspeed crack free download

    OdpovedaťOdstrániť