piatok 25. septembra 2015

Pár neknižných táranín

Dlho sa na blogu neobjavil nijaký článok a tak ma napadlo, že sa s vami podelím aspoň o to, ako prebieha môj maturitný ročník a čo mám nové :)

Na 1. mieste škola - tento rok som nastúpila o štvrtého ročníka a musím uznať, že sa už teším ako odídem z gympla. Keď som sa v devine rozhodovala kam pôjdem, nikdy by ma nenapadlo, že to bude taká strata času. Predchádzajúce ročníky sa mi podarili zvládnuť celkom v pohode, no tento je zatiaľ katastrofa. Prvým problémom je, že učitelia si myslia, že nemám na robote nič iné, len sa stále učiť. Okrem toho si maturitné témy musíme vypracovať doma samy, takže asi chápete, že spraviť si celú tému zo španielčiny na každú ďalšiu hodinu nie je nič moc. V podstate by som ani nemusela chodiť do školy, pretože tieto hodiny mi aj tak nič nedávajú.

Angličtina = smrť! Neviem či ste si niekedy všimli, že na blogu sa za tie dva roky neobjavila žiadna recenzia na aglickú knihu. Je to totiž tým, že ja angličtinu z celej duše neznášam a mám s ňou sakramentský problém. Skúšala som už pozerať aj seriály a filmy po anglicky, ale akurát som sa vždy po 5 minútach pristihla, že rozmýšľam nad niečím iným. Najhoršie je, že z nej musím maturovať a to znamená, že sa len modlím, aby som spravila test :O

Stužková? Zatiaľ čo by som sa potrebovala sústrediť na to, aby som mala dobré známky, riešim kde budú sedieť partnery, aké budú jedlo, kde zoženiem 35ku lodičku k šatom, no proste katastrofa. Ak sa v triede nepovraždíme, bude to úspech :D

Aká vysoká? Toto ma trápi asi najviac. Absolútne neviem kam na vysokú. Určite si podám prihlášku na UKF v Nitre, no okrem toho? Nemám ani šajnu. Kedysi som chcela ísť na masmediálnu, no keď som videla tú nezamestnanosť, hneď som si to rozmyslela. Chcela by som robiť s knihami, v časopisoch alebo niečo podobné, no prekladateľstvo tiež neprichádza do úvahy. 

A čo blogovanie? Absolútne neviem, ako sa mi podarilo nahromadiť za september 9 príspevkov, keďže večer padám do postele úplne mŕtva a ráno mám problém vstať. Moje dni vyzerajú asi tak, že keď mám kratší deň, prídem domov niečo pred treťou, najem sa, rýchlo sa porozprávam s našimi, vypracúvavam si témy, učím sa, pozriem telku a spím. A takto celé dni dookola, občas stihnem zájsť von s kamarátmi alebo pridať niečo na blog. Predpokladám, že ďalšie mesiace to bude ešte horšie a od januára, keď a začnem učiť na maturitu občiansku, si to vôbec neviem predstaviť, no s blogovaním rozhodne nechcem prestať :)

Stále si nekupujem sama knihy: Už je to pol roka, čo sa stále držím a nekúpila som si ani jednu knihu, jedine využívam rôzne poukážky, body a podobne, aby som si nejakú zaobstarala. Okrem toho sa chystám na ďalšie tetovanie, čo nebude lacná záležitosť a neskôr s kamarátmi na dovolenku, takže šetrenie 4ever.

Dúfam, že som vás týmto článkom neunudila, no som rada, že som to zo seba dostala a budem rada ak si to niekto prečíta :)

4 komentáre:

  1. Minulý rok školský som mala podobné pocity, keďže som končila strednú na gympli. Ale určite si nerob obrovské stresy, zvládneš to a pôjdeš na výšku. Ja som skončila na výške právnickej, absolventi tiež nemajú veľa práce, ale zas hovorím.. nenechaj sa odradiť práve týmto faktom. Keď na sebe budeš makať a budeš lepšia ako iní, ttak si prácu nájdeš. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No momentálne som z toho dosť vystresovaná, ale dúfam, že to zvládnem, ďakujem :) Držím palce nech ti to vyjde :)

      Odstrániť
  2. Ja som bez nakupovania nových kníh vydržala tiež asi polrok, lenže... myslím, že som to potom v krátkom čase opäť dobehla. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto je článok, ktorý akoby si písala o mne! Teda, až na tú anglinu, lebo ja ju milujem, len učiteľka je nič moc ;) :D
    Neverila som ľuďom, ktorí hovorili, že do Vianoc budeme riešiť len stužkovú a dnes sme tri hodiny strávili tým, že sme si nacvičovali nástup!!! :D To vraždenie tiež visí vo vzduchu, takže sa fakt teším na nasledujúce mesiace! ;)
    Aspoň, že v tom nie som sama! :))

    OdpovedaťOdstrániť