sobota 20. júna 2015

J.Lynn - Zůstaň se mnou

Dokáže sa vyrovnať s bolesťou a veriť v lásku?

V jednadvaceti nemá studentka Calla moc zkušeností. Nikdy se nelíbala, nikdy neviděla oceán, nikdy nebyla v zábavním parku. Jak vyrůstala, byla svědkem událostí, které by žádné dítě vidět nemělo. Stále si v sobě nese fyzické a emocionální jizvy ze soužití s drogově závislou matkou, jež tají přede všemi, včetně nejbližších kamarádů na univerzitě. 



Bezpečná zeď, kterou si Calla kolem sebe pečlivě vystavěla, se však rozpadne, když zjistí, že jí matka ukradla peníze na studium a zanechala na její jméno velký dluh. Teď se Calla musí vrátit do malého města, které chtěla navěky nechat za sebou, a opět napravit matčino nezodpovědné chování. Mona však není nikde k nalezení. Místo ní nalévá za barem drinky vysoký a sexy Jackson James. 

Od chvíle, kdy se setkají, strká Jax nos do Calliných záležitostí. Nabídne jí práci a pomáhá s hledáním matky. A podle toho, jak se na ni dívá, je budoucí zdravotní sestřičce jasné, že ji chce dostat do postele... a možná i něco víc. Než si ho však Calla pustí k tělu, musí se vyrovnat s bolestí z minulosti a s muži z podsvětí, kteří jí chtějí ublížit, pokud jim nevydá svou matku.



Knihy od J.Lynn mám strašne rada - niektoré sú lepšie ako druhé, no každá z nich má niečo do seba, preto keď som videla, že vychádza opäť ďalšia, musela som ju proste mať. Všeobecne Baronet patrí k jedným z mojich naj naj českých vydavateľstiev, pretože vydávajú presne také knihy, po akých moje srdce túži. Čo sa týka J. Lynn,mám ju strašne rada, píše veľmi chytľavo, no ako aj pri iných autorov, čím viac od nej čítam, tým je to ťažšie, keďže sa môže stať, že ma proste jej knihy omrzia, keďže v nich nenájdem nič nové. Našťastie, to ale zatiaľ neplatí, toto dielko ma opäť bavilo, bolo naozaj skvelé a určite nikoho neprekvapí, keď poviem, že toto opäť nie je autorkina posledná kniha a že ani moja posledná kniha od nej.


"Jednou tu čubku odsud z hospody vykopnu. "

Tento krát sa nenachádzame na vysokej škole, neriešim problémy dvoch pubertiakov, ale vraciame sa do malého mestečka, uprášeného baru a do minulosti, ktorú Calla chcela nechať za sebou. Opäť raz sa však musí postarať o svoju matku, ktorá jej robí jeden problém za druhým, tento krát nechala poriadny dlh. Okrem dlhu však Calla nájde aj niečo iné - sexi barmana Jacksona, ktorý sa o ňu hneď začne zaujímať a ako inak, Calla ho začne poriadne tvrdohlavo odmietať, až kým nepochopí, že vytvoriť si okolo seba stenu a odháňať ľudí okolo, nie je najlepší nápad a že jej možno Jax môže pomôcť.

Určite všetci asi viete, ako sa zhruba dejová línia bude vyvíjať. V týchto knihách to nie je žiadnym prekvapením, a preto veľmi veľa záleží od toho, ako autorka dokáže príbeh napísať. Jennifer má ten talent, že to dokáže napísať tak, že ma to baví. Píše rýchlo, krátko, nerozoberá vnútorný život našej hlavnej postavy na 20 strán, príbeh posúva rýchlo dopredu, zbytočne ho nekomplikuje, no zároveň nezabúda na akciu a nejaké to vzrúšo. V každej jej knihe sa nachádza niečo nové. Jasné, keď od nej čítate každú jednu knihu, už tam nájdete nejakú podobnosť, najmä čo sa týka hlavných mužských hrdinov. Niekedy mám pocit, že je akýsi plán alebo vzorec, ako vytvoriť v knihách takého chlapa, že sú všetky baby len samé ach, júj, jéj a podobne. 


"Jenom jsem ležela, v polospánku, a nechala se volně unášet na to teplé a měkoučké místečko, kdě jsem si klidně přiznala, že jsem šíleně, hluboce a možná hloupě zamilovaná do Jaxe."

Táto kniha sa mi páčia a bola som rada najmä kvôli tomu, že sa príbeh presunul do nového, neokukaného prostredia. Práve to, že sa to odohrávalo v takom starom bare, dodávalo knihe akúsi atmosféru a vzduch sa dal krájať. Okrem toho bola medzi našimi hlavnými postavami obrovská chémia, asi najväčšia, akú som v jej knihách zatiaľ našla. Jax bol pravdaže zase také zlatíčko, no musím uznať, že aj Calla mala niečo do seba. Jasné, ako každá hrdinka, mala občas stavy, opúšťala sa a podobne, no niekedy mám pocit, že si na to už asi aj zvyknem, keď to autorky všade pchajú. Však čo iné mi zostáva už. Knihu teda hodnotím naozaj pozitívne, nemám jej čo vytknúť a som s ňou naozaj spokojná. Stále ma neprestalo baviť čítať takéto knihy a už teraz som zvedavá, čo prinesie autorkino ďalšie dielko. Jej knihy však odporúčam čitateľkám, ktoré majú rady romantiku, keďže sa v nich až toľko akcie či nervydrásajúcich scén nedeje. 


Ako som už spomínala, tomuto dielko nemám čo vytknúť a opäť raz som si pri ňom oddýchla, zaromantikovala si trošku a rozmýšľala nad tým, ako to Jennife robí, že jej to stále tak ide :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly. Knihu si môžete zakúpiť TU

4 komentáre: