pondelok 22. decembra 2014

Hotel v Paríži: Izba č.1 - Emma Marsová

Francúzska erotická trilógia, ktorá rozpálila svet!

Prvý diel erotickej trilógie je francúzskou „odpoveďou“ na Päťdesiat odtieňov sivej. Šarmantná Francúzka Annabelle chce skončiť s prácou spoločníčky, pretože sa bude vydávať. Jej budúci manžel David je vplyvný a bohatý muž a o jej práci nič netuší. Na poslednej schôdzke Annabelle s hrôzou zistí, že jej klientom je charizmatický Louis, Davidov brat. Po tomto stretnutí dostáva pozvania na intímne stretnutia do hotela Charmes, kde je každá izba venovaná nejakej známej francúzskej kurtizáne, a musí splniť niektorú z erotických predstáv neznámeho milenca, ktorý úzkostlivo skrýva svoju totožnosť. Je to Louis? Čo by na to povedal budúci manžel?! Šteklivý román Hotel v Paríži: izba č. 1 je dokonalou kombináciou romantiky a erotiky. Zaplaví všetky zmysly horúcimi predstavami, ktoré strhnú do hlbín nepreskúmanej rozkoše. Kto by nepodľahol...?

Spoločnosť Albatrosmedia už má na konte jednu fenomenálnu erotickú trilógiu, s ktorou zožali obrovský úspech. Nečudujem sa preto, že teraz siahli po ďalšej skvelej trilógii, tento krát z pera Francúzov. Hneď na začiatok by som vám chcela dať do pozornosti obálky. Všimli ste si, ako všetky tri knihy vytvoria krásnu spoločnú obálku? Ja zo začiatku tiež nie, ale teraz som z toho nadšená! Pravdaže, knihu netreba súdiť len podľa obalu, a preto som mala vysoké očakávania, aký príbeh sa na mňa vyhupne tento krát, keď je už trh tak preplnený podobnými knihami.

"Cítila som sa previnilo, že opúšťam mamu a že so sebou beriem mačku. Ale zároveň mi odľahlo."

Keď som sa pustila do čítania tejto knihy, mala som strašne vysoké očakávania. Na každú takúto knihu mám vysoké očakávania,lebo napísať takúto knihu fakt dobre, je ťažké! Podľa anotácie ma kniha zaujala a hneď som si povedala, že ju musím mať. Príbeh je originálny, popretkávaný históriou a odohráva sa v jednom z najkrajších mieste na svete - Paríži. Aj keď tam toho Paríža bolo nakoniec len minimálne, nevadilo mi to. Príbeh sa sústreďoval a odohrával najmä v hotelovej izbe. Hlavnou postavou je Annabelle, ktorá aj so svojou priateľkou Sophi žije vo Francúzsku a živia sa ako spoločníčky. Až kým zrazu Annabelle nespozná Dávida a nestane sa po veľmi krátkom čase jeho snúbenicou. Lenže vec sa skomplikujú, keď sa zapletie s jeho bratom Luisom. Obom mužom učarovala ona, obaja učarovali jej. Ktorého si vyberie?

Námet aj celá zápletka je nová, originálna a neokukaná. Pri čítaní som sa vôbec nenudila a to ani napriek tomu, že má kniha naozaj kopec strán a že ma čakajú ešte dva takéto dieli. Tak isto sa mi páčilo aj to poňatie, že sa všetky aférky budú odohrávať v izbe v hoteli. Všetko by bolo úplne super, nebyť hlavnej hrdinky. Bože. To bola taká strašná hlupaňa, že Anastasia sa môže schovať. Nielen že robila luxusnú spoločníčku (štetku, aby sme si rozumeli podľa mňa) ešte sa aj tejto práce nechcela vzdať, aj keď spoznala Davida a vôbec nemala problém sa zapliesť s jeho bratom. Bez výčitiek, veď to boli najkrajšie noci v jej živote. WTF? To si zo mňa robíte srandu? Annabelle sa rozhodne začlenila medzi tie najhoršie hrdinky. Bola povýšenecká, namyslená, povrchná, nezaslúžila si ani jedno z týchto dvoch skvelých bratov. David bol sympatický, ale bol len akousi bábkou, ktorá sa stala obeťou, pretože ho akurát tak Luis a Annabelle/Elle ťahali za nos. Luis mi viacej prirástol k srdcu, ale bol to hajzel, že toto robil bratovi. Chápem, že to bolo jasné už z anotácie, ale nepredpokladala som, že bude mať Elle v hlave úplne prázdno. Vďaka nej som si knihu nedokázala ani užiť.

"Piesok sa odsýpal z vrchnej nádobky do spodnej. Už sa tam vytváral malý kopček. Koľko minút odvtedy prešlo?"

Nechýbala romantika, erotika, iskrivé scény a poriadne nabité stránky. Bolo jasné, že autorka mala všetko premyslene do detailov a že píše veľmi dobre, len tie postavy a hlavná hrdinka boli proste nanič. Na internete už nájdete množstvo recenzií a nebudem klamať, keď poviem, že väčšina (90 percent) sú negatívne a zahrabávajúce knihu pod čiernu zem. Nechápala som prečo, veď to vyzerá skvelo, ale už presne viem. Fakt som strašne sklamaná a veľmi sa obávam ďalších dielov. Nie som si úplne istá, o čom autorka chce ešte toľko písať, ale už len zo zvedavosti a z toho, či sa to ešte zlepší alebo to bude len a len horšie. Keďže som optimista, verím, že sa naše postavy ešte trošku vyvinú a svoje správanie zlepšia. Bola by veľká škoda, keby autorka zavrhla takýto úžasný a originálny nápad, celé prostredie a všetko, len pre nej hlupaňu.

"Trasa našej prechádzky hláskovala moju prezývku."


Knihe by som nakoniec udelila len tri lajky. Veľmi ma mrzí, že to takto dopadlo a naozaj autorke držím palce, aby svoje chyby v ďalších dieloch napravila.Túto knihu vám ale odporúčam a som zevdavá, čo na ňu poviete :) 





Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu nájdete TU.

3 komentáre:

  1. Už jsem četla pár recenzí a všechny jsou podobné jako tvoje a přitom to vypadalo tak slibně..achjo.. A k tomu má kniha opravdu hezkou obálku, no škoda že se příběh nepovedl.. Krásná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knihu som si chcela kupiť ale čo raz viac čitam skôr negativne recenzie a trochu sa začinam bať ale možno jej dam niekdy šancu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa trilogia páčila. Druhý a tretí diel sú lepšie. I keď niektoré veci a hlavne koniec postáv Dávida a Aurori by som určite zmenila. Postava Dávida mi neprišla až taká zlá, aby takto skončila a aby s ním takto rozlúčili.

    OdpovedaťOdstrániť