nedeľa 16. novembra 2014

101 mandal pro kásny den

Oddýchnete si pri mandalách!

Mandala, v sanskrtu मण्डल 

... znamená kruh, nebo dokonce magický kruh. A právě v téhle knížce najdete 101 takových magických obrazců, které čekají na vaši fantazii a hromadu barevných pastelek či fixů. Vybarvěte si každý den jednu a vtiskněte jí docela jinou tvář! Doveďte je k dokonalosti a svou duši vstříc harmonii. Jakými obrázky se tato kniha bude nakonec hemžit, je jen a jen na vás. Taková mandala se pak může stát mapou celého vašeho duševního světa…

Pokiaľ sa vám niektorá z mandal bude páčiť o niečo viac a budete si ju chcieť niekdy v izbe vystaviť, stačí ju len vytrhnúť! :)


Tento krát sa bude jednať o veľmi netypickú recenziu na knihu, respektívne skôr omaľovánku, 101 mandal pre krásny deň. Určite ste mnohí z vás ako deti vyfarbovali omaľovavánky a ja tiež môžem povedať, že som kreslenie a maľovanie zbožňovala, dokonca som aj chodila do ZUŠky. Potešila som sa preto, keď som na pulte kníhkupectiev zbadala túto krásku. 

Mandala znamená kruh, alebo skôr magický kruh, pričom je symbolom jednoty a rovnováhy. Mandala je akoby diagramom, ktorý ukazuje ako sa chaos stáva harmonickou formou. Mandaly pritom sú súčasťou ľudstva už naozaj dlho, prvé sa dokonca objavili už v paleolite a boli rozšírené aj v Mezopotámii, či Babylónii. Okrem toho, že sa mandaly využívajú aj v psychoterapii, slúžia pre dospelých k relaxácii a duševnej hygiene. 

Musím sa priznať, že som z tejto knižky bola hneď od začiatku nadšená. Milujem kreativitu a všetko s ňou spojené, a preto ma tento nápad hneď nadchol. Táto kniha obsahuje dokopy 101 krásnych a najrozličnejších mandal, od tých jednoduchších až po zložitejšie a je len na vás, ktorou začnete, ako si ju vyfarbíte. Musím uznať, že am toto vyfarbovanie veľmi bavilo a popri tom ako som pozerala film som si kreslila a farbila a dokonca som aj relaxovala. Tým, ž som sa sústreďovala na to, aby som mandalu pekne vyfarbila som nemyslela na ostatné veci a fakt som si to užívala. Možno to niektorí môžu považovať za stratu času, ale vôbec to tak nie je. Považujeme aj čítanie kníh za stratu času? Jasné, že nie. Tak prečo by sme mali toto.

Na knihe sa mi páči tá originalita. Každá z týchto mandal je úplne iná a aj keď som sa bála, ako už len môžu vymyslieť toľko rozličných mandal, po prvom prelistovaní som zostala iba v nemom úžase. Každá bola jedinečná! Ako môžete vidieť na obrázkoch, ktoré som vybrala, lebo sa mi zdali najkrajšie (všetky sú krásne), na každom je úplne niečo iné cez zvieratko, lapač snov až po zaujímavú kombináciu kruhov, čiar a všetkého možného, čo vám dá nakoniec úžasný obrazec! Ten, kto niečo takéto vymyslel, musel byť génius. Okrem toho určite mnohých z vás poteší aj cena tejto knižky, ktorá je naozaj veľmi nízka a dostupná každému. Tak isto by som knihu doporučila aj ako vianočný darček napríklad. Vianoce sa pomaly, ale isto blížia a myslím si, že nielen mladých, ale aj starších určite touto knihou potešíte a spríjemnite im nejedno popoludnie (keby ste len videli moju mamku ako si to užívala).

Knihe nemám čo vytknúť. Každá z mandal bola originálna, krásna, kniha vyzerá skvelo nielen zvnútra, ale aj zvonku. Okrem toho vôbec nie je drahá a vďaka praktickému rozmeru si budete mandaly môcť prihodiť napríklad aj do tašky a zobrať do školy. Pokiaľ vám odpadne nejaká hodina, alebo len nemáte čo robiť cez prestávky, mandaly vám určite spíjemnia každú chvíľku. Na tomto obrázku môžete vidieť aj jeden z mojich výtvorov, na ktorom som pracovala. Tento lemúrik (aspoň myslím, že je to lemúrik) mi prišiel strašne zlatučký a rozkošný a tak som sa rozhodla vám ho vybrať. Keď si pozriete na internete aj iné recenzie, objavíte aj kresby iných blogerov, pričom každá z nich je úplné iná :)

Knihe by som nakoniec udelila plný počet lajkov, pretože sa mi páčila, nemám jej čo vytknúť a určite vám ju všetkým odporúčam. Okrem toho by som vám chcela dať do pozornosti, že spoločnosť Albatrosmedia vydáva aj Deštrukčný denník, ktorý je tiež originálnou a zaujímavou knihou, s ktorou si užijete kopec zábavy :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu nájdete TU

4 komentáre:

  1. Vyzerá to skvelo, super recenzia a kráááásne si to vyfarbila :3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už ám dma, hneď som ju musela mať, super recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si tuhle skvělou "knihu" budu určitě kupovat, jen co se k ní dostanu. Už jsem viděla některé vykreslené obrázky od holek a vypadá to potom krásně a tvůj chameleon je taky krásný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám rada takéto knihy a vyfarbovanie milujem odmalička :3

    OdpovedaťOdstrániť