streda 22. októbra 2014

Jennifer Probstová - Manželský zväzok

Obchod alebo láska ?

Sestry Conteové Carina a Venezia našli svoje šťastie v náručí bohatých a skvelých mužov. Julietta, tretia sestra, nesie na svojich pleciach zodpovednosť za rodinné pekárenské impérium La Dolce Famiglia a ani jej nenapadne, že by na svete mohlo byť ešte niečo vzrušujúcejšie než jej práca... až kým sa na scéne neobjaví Sawyer Wells, stelesnenie mužskej dokonalosti. Sawyer naruší pokoj jej bezpečného rodinného prístavu neodolateľnou ponukou: Juliettin podnik sa môže stať exkluzívnym dodávateľom a partnerom jeho nového medzinárodného reťazca hotelov.

Juliette sa už v živote neraz popálila. Dôverovať človeku, ktorý ju jediným pohľadom prinúti, aby aj vo svojej kancelárii myslela na všetko len nie na prácu, sa zdá nanajvýš nerozumné. Má zahodiť jedinečnú šancu, ktorá rodinnému podniku zabezpečí slávu a prosperitu, alebo riskovať na prvý pohľad nemožnú kombináciu chladného biznisu a spaľujúcej vášne

Jennifer Probstová si už na Slovensku svojich čitateľov získala a každá z jej kníh u nás (ale aj vo svete) hrdo nesie zlatú nálepku Bestseller. Manželský zväzok je v poradí už štvrtou knihou, ktorá sa mi dostala od autorky. Jej predchádzajúce knihy Dohodnuté manželstvo, Manželská pasca a Manželský omyl ponúkli oddychové, romantické príbehy, ktoré vám spríjemnia nejedno popoludnie. Autorka píše veľmi uvoľnene a ja som si jej knihy užila. Bola som veľmi zvedavá, či si svoju kvalitu ponechá aj pri ďalšom diele.

"Takto zblízka si uvedomila šírku a silu jeho hrude a pliec, ktoré obopínala látka elegantného saka." 

Neviem povedať, ktorá z predchádzajúcich kníh sa mi páčila najviac, keďže každá mala niečo do seba a zaujala ma niečím iným. To, čo mali spoločné, bol autorkin skvelý štýl! Aj z jednoduchého príbehu dokáže vytvoriť úžasný príbeh, ktorý vám učaruje hneď od začiatku. Autorka vás vrhne hneď do deja, na nič nečaká a rovno vám predostrie, čo si na vás tentokrát pripravila.

Tento krát sú našimi hlavnými (a mimoriadne sympatickými) postavami Juliette a Sawyer. Juliette je typický príklad pracovitej ženy, ktorá si nechce nikoho pripustiť k tele, len aby sa nepopálila. Už neraz zažila sklamanie a tak si okolo seba vytvorila pevný obal, za ktorý nechce nikoho pustiť a dôležitý je pre ňu obchod. No čo sa stane, keď sa zrazu v jej pracovni objaví sexy boh Sawyer, ktorý ju len jediným pohľadom dokáže rozpáliť? No predsa preskočí iskra, lenže aby to nebolo také jednoduché, tak Juliette si to pravdaže nebude chcieť pripustiť, bude si nahovárať, že to tak nie je a blá, blá, blá,... Tak isto sa na scéne objavia aj nejaké postavy z predchádzajúcich dielov, ale výrazne  nezasiahnu, keďže ich príbehy sme už ukončili.

Kniha sa mi čítala super, až na jeden malý detail, že aj keď ma zo začiatku strašne chytila a fakt som sa nezastavila, od polovice knihy to bolo až príliš podobné predchádzajúcemu dielu, ba dokonca až skoro rovnaké. Paradoxne sa preto obávam, či by už nebol vhodný čas ukončiť túto sériu, pretože už napísať štyri diely, ktoré sú si celkom podobné a neunudiť pritom čitateľa, je výzva! A len máloktorému autorovi sa to podarí. Zatiaľ som to postrehla len u Smanthy Young, Zuzke Šulajovej a Jennifer. Až do tretieho dielu bolo všetko úplne v pohode, knihe som nemala čo vytknúť, no je pravda, že už sa to až príliš začalo opakovať a ja som sa miestami nudila, keďže som presne vedela, čo sa stane.

"Nechal ju na terase a mal čo robiť, aby sa nerozbehol, akoby mal za patämi svorku rozbesnených zombie."

Myslím si, že každá žena má v sebe zakompované a geneticky nastavené, že sa jej budú páčiť romantické knihy, alebo aspoň knihy, kde sa nejaká tá romantika nachádza (je len naozaj pár výnimiek, ktoré sú bezcitné :D). Neviem čím to je, či už sa mi po osemnástke nejako zbúrili hormóny alebo čo, ale čoraz viac ma podobné knihy začali dojímať. Buď to teda Jennifer tak dobre vedela opísať, že som sa do knihy vedela tak super vžiť, alebo so mnou naozaj nie je všetko v poriadku. Asi milión krát som sa pristihla ako zatajujem dych, ochkám, smejem sa, alebo si utieram zatúlanú slzičku (Pilcherka by so mnou mohla natočiť fil). Myslím si, že táto kniha je vhodná pre všetky mladé ženy, dievčatá, či aj naše babky a že naozaj môže zaujať širokú generáciu (okrem mojich spolužiačok túto knihu čítala aj moja mama a jej kamarátky a všetky boli nadšené). Za to naše mužské pohlavie na nás len nechápavo pozeralo a môj ocino sa len čudoval, kde takú ženu a dcéru zobrala a či sa neocitol v nejakom paranormálnom vesmíre.

V skratke by som knihu zhodnotila ako veľmi príjemnú a jednoduchú oddychovku, ktorá je naplnená romantikou (ale aj erotikou) a zaujme každú nežnejšiu dušu. Manželský zväzok je v poradí už štvrtá kniha z tejto série, no pokiaľ ste nečítali ešte predchádzajúce diely ( čo je veľká chyba), pokojne môžte začať práve týmto. O nič podstatné neprídete a knihy sa podľa mňa dajú v pohode čítať aj preskakovane. Na knihe som našla naozaj len jednu chybu a naozaj sa bojím čo bude ďalej, ako sa to vyvinie a či budem môcť dať autorke opäť plné hodnotenie, alebo sa to bude len zhoršovať. Inak nemôžem vytknúť nič, Jennifer je veľmi dobrá spisovateľka, ktorá ma vymyslený každý detail, dokonale zvládla charaktery postáv a poprepájala jednotlivé knihy dokopy. Naozaj sa mi táto séria veľmi pozdáva a môžem vám ju všetkým len a len odporučiť. Jej čítanie vám určite nezaberie veľa času (ja som ju zhltla za jednu noc) a navyše si ho užijete!

"Sawyer odhodlane stisol pery. Nikdy sa nevzdá šance ukázať jej, o čo všetko prichádza." 

Knihe nakoniec nedávam plné hodnotenie, keďže ma druhá polovica knihy trošku sklamala a naozaj som sa miestami nudila. Pevne verím, že sa to zlepší a že sa mi dostane do rúk ešte nejaká autorkina kniha. Pokiaľ ste sa do jej kníh ešte nepustili, určite by ste to čo najskôr mali zmeniť! :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu nájdete TU   

7 komentárov:

  1. Děkuji za skvělý tip. Takové oddychovky miluju. Hlavně teď v zimě, když nebudu mít co dělat a venku bude sněžit :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. asi by som sa na túto sériu mohla pozrieť trošku bližšie, lebo čítam len samé dobré recenzie na to :)) pekná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekná recenzia..ja som zatiaľ s tejto serie čitala iba Dohodnute manželstvo ale bola som nadšena a knihu som preičtala veľmi rychlo.Rozhodne si prečítam aj ostatne diely :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť