pondelok 30. júna 2014

Knihy, ktoré si v lete určite nenechám ujsť!

Všimla som si, že si veľa z vás pripravuje taký letný program kníh, ktoré si chcú prečítať. Hovorím si, že ja predsa nebudem výnimka a tak vám predstavím aj ja svoje knihy na leto :)

Na tieto knihy sa chystám už odkedy som sa o nich prvý krát dozvedela na blogu Judit. Páči sa mi ako autorka prerobila klasické rozprávky a som strašne zvedavá, či sa mi budú knihy páčiť. Čítala som už mnoho recenzií, pričom veľké množstvo z nich bolo hlavne pozitívnych a vytýkalo knihám len veľmi malé (ľahko prehliadnutelné) chyby. Určite však knihy CHCEM čo najskôr :)

Čo sa týka týchto kníh tiež ich mám na zozname už dlho, no odrádzajú ma trochu negatívne recenzie, ktorých sa na tieto knihy začalo vyskytovať viac než dosť. Emma však píše presne ten typ kníh, ktoré sa mi z nejakého neznámeho dôvodu aj napriek svojej jednoduchosti a povrchnosti páčia a ja sa až hanbím vysloviť na ne svoj názor (to sa mi stáva dosť často :D). Takže som zvedavá.

Ďalšie knihy, ktoré si určite nechcem nechať ujsť sú tieto dve krásne novinky od Yoli. Na knihu Slza sa chystá už asi celé Slovensko, keď to tak pozerám, keďže je to dosť horúca novinka od Lauren Kate (autorky série Padlí anjeli). Môj bláznivý zápisník ma zo začiatku veľmi nezaujal, no teraz mi pripadá ako super nápad plniť úlohy, ktoré vám dáva kniha (je to trochu šibnuté, ale to nevadí, však je leto :D).


Prvá strieborná kniha snov a Léto na druhý pokus ma zaujali hlavne kvôli autorkám. Od Kerstin aj Morgan som už knihy čítala a páčili sa mi, a preto tak nejako cítim, že sa mi budú páčiť aj ich ďalšie knihy. Okrem toho sa na Prvú striebornú knihu objavilo už množstvo pozitívnych recenzií, ktoré ma na knihu ešte viac navnadili. Aká bude kniha Léto na druhý pokus je zatiaľ iba vo hviezdach :)


Tieto dve knihy ma zo začiatku veľmi nezaujali (ani teraz som si neni veľmi istá), no rozhodla som sa, že by som im predsa len dala šancu. Vyzerajú celkom dobre, aj keď ma od Proroctví trochu odrádzaú aj negatívne recenzie. Prvých 100 zatiaľ skoro všetci len chvália, no mňa nejako extra kniha nezaujala (dokonca som sa dozvedela, že aj seriál, ktorému dám asi šancu skôr:D).


Štvrtý a piaty diel Nástrojov smrteľníkov by som si chcela veľmi prečítať, no je vo hviezdach či sa mi to podarí. Aj keď mám narodeniny a tešila som, že dostanem obrovskú kopu kníh, nakoniec asi väčšina mojich peňazí skončí na novom telefóne, ktorý už nutne potrebujem (zbohom čítačka, zbohom tablet). Predsa len budem dúfať, že sa k týmto knihám dostanem čo najskôr (hádam ešte cez leto).


Upírska akadémia je tiež len sen, no zdá že odo mňa na míle vzdialený a zatiaľ aj nedosiahnuteľný. Tiež by som si strašne chcela prečítať pokračovanie a budem dúfať, že sa nado mnou niekto zľutuje a poskytne mi tieto knihy, lebo inak budem musieť veľmi, ale že veľmi šetriť, aby sa mi podarilo kúpiť si aspoň jednu z týchto skvelo vyzerajúcich a ešte lepšie sa čítajúcich kníh :)


Na čo sa určite chystáte / tešíte vy ? :) 

11 komentárov:

  1. Právě přemýšlím, že si celý komplet VA koupím, ale zase už jsem ji četla, ale zase ji chci mít doma a.. :D těžký život knihomolův. :D :)
    Těším se na Prvních 100! :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si ju kúpila určite keby môžem !!! :) Hej hej ťažký :D Aj ja sa teším :)

      Odstrániť
  2. Aj mne sa veľmi páčia :) Všetky vyzerajú asi skevlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Väčšinu z týchto kníh si prajem aj ja. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cinder jsem četla loňské léto, takže to letošní se také vrhnu na Scarlet :) A První stříbrná vypadá moc dobře, nedávno jsem přečetla Drahokamy a ty byly skvělé, tak o téhle knížce také budu přemýšlet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drahokamy boli úplne super !! :) Zbožňujem ich a tak sa teším aj na Prvú striebornú :D

      Odstrániť
  5. Na pokračovanie Cinder som fakt zvedavá, len akosi som sa k tomu furt nedostala. Hrej hráčem sa mi tiež celkom páčilo, ale dvojka ma už neláka a Strieborná kniha snov bola úplne super. Nedalo sa od toho odtrhnúť.
    Proroctvo ma iba čaká na poličke a TMI 5 takisto (je to teda poriadne hrubé).
    A UA je úplne super séria. Ja sa ti čudujem, že si to ešte neprečítala po česky. Nevydržala by som čakať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa na Cinder a Scarlet strašne teším, no trochu sa aj bojím. TMI som obdivovala už v Pantha Rhei a tie knihy sú nenormálne !! A je tade riadne tučná :D Ja stále čakám na slovenské obálky :D Tie proste zbožňujem :D

      Odstrániť
  6. Ako vidím máme rovnaký vkus na knihy hehe. Všetky mám na Wishliste už dlhšiu dobu, napríklad Scarlet má úžasnú obálku, Prvá strieborná kniha snov má úžasnú anotáciu a Leto na druhý pokus vyzerá veľmi emotívne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som naozaj rada, dúfam, že budú aj recenzie, som zvedavá, čo na ne povieš :)

      Odstrániť