piatok 20. júna 2014

Ester Anaswah - Imidž šelmy

Skutočný príbeh ženy, ktorá sa živila v audiotextových službách

Imidz selmy (Ester Anaswah) [SK] (Evitovka) obal                                                                                        
Román o sexe, ktorý je ilúziou, a o šťastí, ktoré si idealizujeme.
Čo robiť, keď má žena učiteľka po tridsiatke, opustí ju muž kvôli mladšej a krajšej a ešte aj príde o zamestnanie? Asi len padnúť do depresií a hlbokých pochybností o sebe samej.
So zničeným sebavedomím hľadá aj Etela svoje miesto v živote a siahne po práci, ktorou vždy pohŕdala - zamestná sa vo firme poskytujúcej erotické audiotexové služby. Zakomplexovaná sivá myška sa v pracovnom čase naučí meniť na sexuálnu dračicu, sex pre ňu prestane byť tabu aj v osobnom živote.
Je naozaj taká - smelá, vzrušujúca a sebavedomá? Alebo je to len jej imidž? Imidž šelmy...
Prečítajte si skutočný príbeh ženy, ktorá sa živila v audiotexových službách.
 














Ester Anaswah nám ponúka úžasný príbeh ženy, ktorá ako mladé 18- ročné dievča bola znásilnená a na celý život poznačená. Po pár rokoch sa jedného dňa dostane do slepej uličky, jej priateľ sa s ňou rozíde, príde o prácu učiteľky a sama nevie čo má robiť. Začne chodiť ku psychologičke, ktorá jej poradí, aby skúsila prácu v audiotextových službách, na ktorú náhodou narazila. Etela je však sivá myška so sebavedomím až príliš nízkym a na túto prácu si vôbec netrúfa. Dokáže vôbec ona nahodiť nejaký sexy imidž šelmy a odpisovať sexuchtivým chlapíkom?

"Hneď ako som prišla domov, vytiahla som zo zásuvky čistý zošit, sadla som si za kuchynský stôl a začala vymýšľať vzory esemesiek." 

Čo sa týka knihy Imidž šelmy tak názor na ňu si vytvoríte každý sám. Zatiaľ čo niektorí môžu jej knihu zavrhnúť, iným sa naopak môže páčiť. Autorka hovorí o sexe veľmi otvorene, kniha je písaná jednoduchým a dobre čitateľným štýlom, ktorý sadne určite každému. Autorka sa pohrala s veľmi zaujímavou témou, ktorá ma oslovila. Všetko čo napísala som jej hltala, uverila som každému jej slovu. Pri knihy som sa zasmiala aj si poplakala a ešte stále nemôžem uveriť, že sa tento príbeh naozaj odohral, že existuje žena, ktoré si niečo takéto prešla. Najviac nepochopený pre mňa zostane koniec knihy a sama seba som sa pýtala, či to čo čítam sa naozaj stalo alebo je to len zo srandy. Po dočítaní knihy som sa ešte chvíľu spamätavála a sama som nemola uveriť, že je to podľa skutočnej udalosti.

"Medzi esemeskami som začala hľadať niekoho, kto mi bude hladkať aj dušu, nielen telo, ale nikoho som nenachádzala.
Kniha nie je zrovna prechádzkou ružovou záhradkou, je jasné, že sa v nej okrem pozitívnych vecí nachádza aj množstvo tých smutnejších. Miestami som sa cítila až deprimovaná a hlavnej hrdinky mi bolo ľúto. Etela to nemala najľahšie, život jej chystal jednu prekážku za druhou, no ona sa snažila vnímať všetko čo najlepšie. Ako hlavná hrdinka mi mimoriadne sadla a do celej knihy perfektne pasovala. Takisto aj jej ostatné kolegyne z práce knihu spríjemňovali. Všetko bolo vymyslené perfektne, cez výbornú zápletku až po vynikajúci štýl a ja knihe nemám čo vytknúť.
Je úplne jasné aké hodnotenie si kniha zaslúži. Evitovky mám strašne rada a čím viac som ich už prečítala, tým sa o tom viac uisťujem.  Každou ďalšou knihou si Evitovky viac a viac zamilujem. Pokiaľ ste ešte so žiadnou nemali tú česť, tak je určite najvyšší čas to zmeniť :)
Za poskytnzutie recenzného výtlačku ĎAKUJEM samotnej autorke. Knihu nájdete napr TU.

2 komentáre:

  1. S Evitovkou skúsenosť mám a práve preto žiadne ďalšie nečítam :) Nehovorím však, že táto kniha je zlá (lebo na to ani nemám právo, keďže som ju nečítala). Keďže je to skutočný príbeh, tak predpokladám, že to má nejakú výpovednú hodnotu, takže ak na ňu v knižnici narazím, nebudem sa jej silou-mocou brániť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha ani sa jej nebráň ;) Jasné, nie každému sadnú :)

      Odstrániť