utorok 27. augusta 2013

Top trojka na september

Školský rok je už čoskoro tu, a preto vám aj teraz prinášam tri knihy, na ktoré sa oplatí v septembri tešiť. Keďže je už koniec prázdnin, kníh začne vychádzať oveľa viac, čo je škoda, keďže mi škola nie je vždy dovolí naplno si užívať čítanie. Nezabudnite, že zoznam všetkých kníh nájdete v sekcii Knižný kalendár.


V pasci - Michael Northrop
 
  Vonku husto sneží a sedem stredoškolákov zostane uväznených v škole. Všetky východy z budovy sú zablokované, dostať sa von nie je možné. V tajomnom prostredí prázdnej budovy sa začínajú diať strašidelné udalosti, udejú sa nevysvetliteľné veci – a snežiť neprestáva...

Anotácia je krátka a pre mňa nie až tak chytľavá ako iné, no všimla som si, že dosť blogerov sa na túto knihu teší. Ja tento typ kníh nepreferujem, dokonca mala ešte aj dosť nízke hodnotenie na Goodreads a takisto som sa zatiaľ nestretla s nejakými pozitívnymi ohlasmi. Čo sa týka tejto kniha ževraj sa jedná o nejaký horor, tak som zvedavá, možno si nakoniec knihu prečítam. Na túto knihu sa však môžete tešiť až koncom septembra, pretože tento titul by mal vyjsť až 30. O jeho vydanie sa postaralo vydavateľstvo CooBoo.



Fenomén - Marie Lu

June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.

Len nedávno sa na pultoch kníhkupectiev objavil preklad knižky Legenda a už v septembri vychádza pokračovanie tejto série s názvom fenomén. Keďže som ešte nemala tú česť s touto knihou, neviem vám danú sériu (ne)odporučiť. Momentálne sa na ňu ani nechystám, keďže v poslednej dobe ma okrem young adult kníh začal zaujímať aj žáner New Adult :)


Hniezdo a zúčtovanie - Thomas E. Sniegosk
 
Posledný ročník strednej školy v žiadnom prípade nebol pre Aarona Corbeta normálny:
zistil, že rozumie svojmu psovi Gabrielovi, ovláda portugalčinu a navyše, v žilách mu koluje
anjelská krv – je potomkom smrteľníčky a nadprirodzenej bytosti. Čoskoro sa tiež
dozvie, že je medzi svojimi výnimočný, má neuveriteľnú silu a je tým, ktorého príchod
zvestovalo pradávne proroctvo. Aaron svoj osud prijme, aj keď tuší, že nadchádzajúci boj
s veliteľom Mocných bude na život a na smrť. Je však Aaron pripravený?

Čo sa týka tejto knihy, opäť vám neviem povedať veľa (tento mesiac som voľajako neinformovaná). Knihu som zazrela v kníhkupectvo, no moc ma neoslovila. Anotácia ma až tak nezobralo, ale kniha môže byť dobrá. Neviem. Ale tak keď je v top trojke :)

4 komentáre:

  1. Hniezdo a zúčtovanie má skvělou obálku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno to má. Jáj ešte si nemala vidieť tento príspevok, skáče mi to tu všelijako, čiže esteticky nula bodov :D

      Odstrániť
  2. Bože, včera som zabudla dať do podobného článku Fenomén :D Asi budem musieť urobiť edit a šupnúť to tam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fenomén vyzerá byť celkom fajn, aj keď to nie je úplne môj štýl :)

      Odstrániť