utorok 27. augusta 2013

Recenzia v SKRATKE: Krásna katastrofa

AUTOR: Jamie McGuireová
NÁZOV: Krásna katastrofa
VYDAVATEĽSTVO: Fortuna Libri

O ČOM JE: Abby Abernathyová uteká pred minulosťou, a preto nastúpi na vysokú školu, kde stretáva Travisa Maddoxa, chlapca, ktorý si zarába pästnými súbojmi a žiadna baba pri ňom nevydrží viac ako na noc. Abby a Travis najskôr okolie presviedčajú, že z ich priateľstva nič nevznikne, no všetkým nám je jasné, ako to nakoniec dopadne :)

PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Autorka píše veľmi uvoľnene, nenudí zbytočnými opismi či vnútornými monológmi, takže sa kniha číta naozaj ľahko.
PREČO SI KNIHU NEMUSÍTE PREČÍTAŤ: Musíte! A bez rečí!

HLAVNÉ POSTAVY: Abby a Travis. Obaja sú celkovo dokonale vymyslené postavy, aj keď každý z nich mal nejaké chyby. Miestami si podľa mňa až zbytočne veľa ubližovali a hlavne Abby ma niekedy svojimi rozhodnutiami poriadne štvala.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Výrazne sa rozvíja aj príbeh Abbynej najlepšie kamarátky Americy a Travisovho bratranca Shepleya. Ich vzťah je tiež poriadne horúci a bol príjemnou náplasťou na moje zranené srdce, keď Abby a Travis robili blbosti.

LÁSKA: Tak tej je tu teda požehnanej a je poriadne horúca, sexi, vášnivá, nabitá emóciami, rôznymi vzostupmi a pádmi. Rozhodne sa je na čo pozerať.
HUMOR (ZÁBAVA): Dá sa povedať, že hlavne z Travisových žiarlivých úst vychádza veľa vtipných hlášok, na ktoré sa môžete tešiť.
AKCIA: Medzi akčné scény by som rozhodne zaradila Travisove zápasy, ale našlo sa aj pár iných, ktoré stoja za povšimnutie.
STRACH: Asi najväčší som mala z Abbyných rozhodnutí. Z tých ma niekedy chytali poriadne obavy. Veď uvidíte samy.
NUDA: Ani na chvíľku som sa nenudila, dokonca som v knihe nenašla hádam ani jedno hluché miesto.

ZÁVER KNIHY: Niekomu môže pripadať prekvapivý a prehnaný, no ja som bola úplne spokojná :)
POKRAČOVANIE: Myslím, že pokračovaním sa to nedá nazvať, no ďalší rok by k nám mal doraziť preklad knihy Walking Disaster, v ktorom je celý príbeh prerozprávaný u Travisovho pohľadu (Krásna katastrofa je z Abbynho).
FILMOVÉ SPRACOVANIE: Neviem o tom, no bol by to dobrý nápad.

MOJE HODNOTENIE:  Priala by som si mať viac času na napísanie poriadnej recenzie, pretože táto kniha si to zaslúži. Rozhodne sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie kúsky, pretože bola napísaná vynikajúco. Námet bol skvelý, ľahký, kniha sa mi čítala neskutočne dobre, za jeden deň som ju zbaštila ako nič. 
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Väčšinou (veľmi) pozitívne, mám pociť, že z nejakou extra kritickou recenzkou som sa nestretla.
HODNOTENIA V LAJKOCH: 100000000000000000000000000000000000000000 lajkov :D 

8 komentárov:

  1. Túto knihu milujem. Travis na mňa pôsobil, akoby ušiel z blázinca :D Veľmi sa opakoval. Hlavne vtedy, keď už bol v koncoch :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Travis bol poriadne komplikovaný, no z celej knihy som si ho obľúbila asi najviac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuto knížku bych moc chtěla.. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rozhodne ti ju odporúčam :) Je skvelá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Práve som ju získala, ale škoda, že na môj zoznam sa už nezmestí :D Musím počkať kým ešte nejakých 10 kníh prečítam :D No neviem či to vydržím po tvojej recenzie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že by si ju mala uprednostiť :D Vážne je skvelá, božská , fantastická :D

      Odstrániť
  6. Jáááááj tak to teda súhlasím plno s tvojou recenziou!!! Táto kniha patrí rozhodne k mojím naj! :) úplne geniálne písana a no čo si budeme hovoriť, proste Travis :3 :D
    Čo sa týka sfilmovania, niekde je písané že práva na knihu už zakúpilo Warner Bros. Takže sa možno aj dočkáme nejakého toho filmu. :) Ak chceš kukni na našej stránke (kniznemaniacky.blogspot.sk neber to prosím ako reklamu,len mi napadlo, že byťa to možno zaujímalo.:) ) tiež sme tejto knižke venovali príspevok, teda konkrétne Travisovi. :))
    Riadne ma teší, že tá kniha veľa ľudí baví. ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. prečítala som knihu aj z Abbynho aj z Travisovho pohľadu a strašne sa mi páčili :) kniha sa nedá ohodnotiť negatívne,štýl písania ako aj postavy sú skvelé a nikdy som sa pri knihe nenudila :) nedala sa pustiť z ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť