štvrtok 1. augusta 2013

Knižní hrdinovia, ktorých milujeme ♥

Ahojte moji malí čitatelia. Rozhodla som sa vás potešiť aj článkom, aby ste nemali pocit, že je môj blog iba o recenziách. Zameriam sa na knižné postavy, ktoré zbožňujeme najviac na svete, aj keď to niekedy nie je zrovna vhodné a naše mamy (prepáčte chlapci, ale tento článok bude skôr pre dievčatá) by nás s nimi vyhodili cez zavreté okno. My ich však aj napriek tomu milujeme. Takže tu ich máme :)


Christian Grey

Ďakujeme za neho: E L James
Nachádza sa v: Päťdesiat odtieňov sivej (temnoty, slobody)
Prečo by sme kvôli nemu skočili z mosta: Pretože je tajomný, sexi, bohatý, doslova chodiaci problém, ktorý by mal podľa nášho racionálneho rozumu navštíviť psychiatriu a nepotulovať sa len tak po uliciach. Len ako to už býva, keď sa na scéne objaví láska, všetky racionálne pravidlá sa vytratia a my sme také unesené, že zabudneme aj na sado - maso chúťky, veď čo, že ich má, keď sa správa tak romanticky, milo a prítulne. Ach ten testosterón. Aj napriek krutej a nie príliš príjemnej minulosti, tento chlapík sa nám vryl do sŕdc a či už si to priznáme, alebo nie, naozaj by sme si kvôli nemu dali odťať aj ruku.


Xavier Woods

Ďakujeme za neho: Alexandre Adornettovej
Nachádza sa v: Trilógii Záblesk
Prečo by sme kvôli nemu skočili z mosta: Xavier je typ chlapca, ktorý má až príliš veľa spoločného s raneným šteniatkom. Je milý, romantický, no zároveň aj veľmi zraniteľný, preto máme logicky potrebu ochraňovať ho. Pravdou je, že by sme si ho najradšej zobrali domov a počúvali jeho sladké zamilované reči až do rána, nechávali sa ním obskakovať a zároveň sa s radosťou pozerali na to krásne futbalové telo, čo nás opäť raz privádza k tomu, že testosterón naozaj dokáže so ženami poriadne divy.


Tucker Avery

Ďakujeme za neho: Cynthii Handovej
Nachádza sa v: Trilógii Nadpozemská
Prečo by sme kvôli nemu skočili z mosta: Tucker je niečo medzi raneným šteniatkom a jaskynným mužom. Rád sa bozkáva, prejavuje náklonnosť, no zároveň to nie je žiadny namyslený frajerko, ktorému sa sypú peniažky len tak z neba. Okrem toho si však dáva pozor na to, čo je jeho, a preto Christianovi raz - dva vysvetlil, že Clara je jeho dievča, tak nech sa láskavo niekam strčí. Aké milé. Rozhodne má u nás Tucker plusové body za svoje ochranárske inštinkty (každé dievča túži po silnom ochrancovi), roztomilé správanie a dobrodružnú povahu. V Tuckerovej blízkosti by sa žiadna z nás nemusela obávať stereotypu, či nudy.


Patch

Ďakujeme za neho: Becce Fitzpatrickovej
Nachádza sa v: Tetralógii Zavrhnutý
Prečo by sme kvôli nemu skočili z mosta: Momentálne sa opäť vraciame k našej záľube obľúbiť si záhadných a tajomných chlap(c)ov, ktorý so sebou neprinášajú nič dobré, naše mamy nás pred nimi všemožne chránia, no my sa aj tak nedáme povedať. Ach. Čo sa týka Patcha, toho si asi nejde neobľúbiť. Temná minulosť, kopu tajomstiev, ale aj hlboký pohľad (z ktorého sa nám podlamujú kolená) a krásne telo, telo, telíčko. Aj keď sa Patch zo začiatku snažil Noru zabiť, potom sa z neho vykľul romantický a dobrácky chalan, takže u nás jeho kvality vzrástli. Milujeme ho, pretože je to tajomný, ochranársky chlapec, ktorý dokáže prejaviť svoju romantickú stránku a zároveň nás obalamutiť aj pár vetami. Bože, sme hrozne naivné.


Diana Bishopová

Ďakujeme za ňu: Deborah Harknesovej
Nachádza sa v : Trilógii Príbeh čarodejnice
Prečo ju máme radi, aj keď nie je sexi chlap: Rozhodla som sa sem zaradiť aj jednu ženu. Viem, že si prirodzene obľúbime chlapov, no táto žena si rozhodne zaslúži pochvalu a aspoň nejakú zmienku o jej osobnosti. Väčšinou sa totiž stretávame s hrdinkami, ktoré sa správajú strašne hlúpo, vážne tak hlúpo, že sa mi z toho niekedy až pozastavuje rozum. Táto žena si však zachovala chladnú hlavu, racionálny úsudok, no zároveň sa nechala viesť aj hlasom svojho srdca. Nádhera. Okrem toho zvláda celkom dobre to, že je bosorka, že jej chlap je upír, že ju chcú zabiť, aby z nej dostali informácie a že sa musela presťahovať do celkom iného storočia. Takže rešpekt :)

6 komentárov:

  1. Tá fotka Matta Bomera, tá fotka, tá fotka... Už len kvôli nej je tento článok super. :D
    Nám ženám/dievčatám/proste jemnejšiemu pohlaviu stačí v knihe kvalitný chlap, ktorý by nás dostal do kolien a automaticky nás do kolien dostáva celá kniha. (Samozrejme nie vždy, ale ja mám také sklony. A neúspešne proti tomu bojujem. :D) A Diana je hrdinka s veľkým H a mojimi sympatiami.
    Pekne napísané. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá fotka je skvelá. Teda vlastne ON. :D Proti tomu sa hádam ani nedá bojovať :) Diana je jedna z mála hrdiniek, ktoré sú naozaj skvelé. A ďakujem :) Len tak mimochodom pochvala tvojmu blogu :) Páči sa mi :)

      Odstrániť
  2. Aká veľká škoda, že Matt Bomera je na "druhej strane" :/ veľká škoda ho tam :D
    Hlavný hrdina musí byť proste úžasný. Teda, nie je to základné kritérium, lebo som čítala veľa dobrých kníh, kde hlavný hrdina nebol super, teda nebola tam žiadna romantika, ale je to vítaný bonus. Ja zbožňujem hlavne Archera Crossa z Hex Hall, Jace z TMI ale aj Tuckera, to je zlatíčko :)
    Dobre napísaný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy aj tí skvelí chlapi sa ocitnú tam, kde by sme ich nechceli. Ale pokiaľ je tá postava dobre spravené, tak nám to hádam ani nevadí :) A ďakujem pekne :)

      Odstrániť
  3. Patch ♥ On je najlepší :D A potom pravdaže Christian :) Ja som si ešte obľúbila Jace-a z Nástroje Smrti a Bonesa z Nočních Lovcov :) A môžno aj Adriana z VA :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K Va som sa ešte nedostala, ale mám to v pláne, čítala som viac menej len kladné recenzie .. :) Christian je moja srdcovka ;)

      Odstrániť