štvrtok 10. decembra 2015

Knižné odporúčania 1

Rozhodla som sa, že založím takúto novú rubriku, ktorá bude na štýl wishlistu. Vždy sem hodím nejaké knihy, ktoré ma zaujali, ktoré by ste si mali prečítať, ale aj tie, ktoré vám rozhodne neodporúčam :)


Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a zdaleka si nemyslí, že je mezi svými kamarádkami ta nejkrásnější. Je taky moc chytrá na to, aby skočila na lep sladkým řečičkám školního hezouna Wesleyho Rushe. Bianca ho vlastně nenávidí. A když jí dá tu nepěknou přezdívku, vychrstne mu colu přímo do obličeje. Ale doma to teď nestojí za nic a Bianca touží po rozptýlení. Což dopadne tak, že Wesleyho políbí. A co hůř, líbí se jí to! Při pokusu se z toho nějak vykroutit se z ní a jejího úhlavního nepřítele stanou „kamarádi s výhodami“. Což se samozřejmě brutálně nevydaří. Wesley neumí moc naslouchat a jeho život taky stojí za starou belu. A Bianca si s hrůzou uvědomí, že do kluka, kterého nenáviděla, začíná být trochu zamilovaná.

Ešte pred knihou som si pozrela film, ktorý ma poriadne sklamal, pretože som čakala niečo viac. Čo sa však týka knihy, je naozaj skvelá. Taký nenáročný, no za to romantický, vtipný, nesilený príbeh. OTKA bola vážne skvelá kniha.



Kenzi Shawová je presvedčená, že svoje životné plány má pod kontrolou: buduje si kariéru ako kreatívna riaditeľka, plánuje rozprávkovú svadbu s fešným snúbencom Bradleym a v krásnom dome mieni vychovávať svoje budúce deti. 

Keď sa zrazu objaví Kenzin bývalý priateľ Shane, ktorý jej na vysokej škole zlomil srdce, jej život sa postupne začína odkláňať od pôvodného scenára. Shane sa usiluje Kenzi získať tým, že jej navrhne, aby s ním prežila okamihy z ich obľúbených romantických komédií. Žiada ju, aby mu opäť verila. Zmenil sa však? Shanova nezvyčajná požiadavka nielenže obráti jej osobný život naruby, ešte aj hrozí, že príde o prácu.

K tejto knihe som sa dostala len náhodou, vyšla už dávnejšie, no ja som na ňu narazila len tak náhodou. Jedným slovom by som ju zhrnula ako KRÁSNE. Nemyslím obálku, tá je strašná, ale je neskutočná romantická, sladká, napísaná naozaj vynikajúca. Pokiaľ máte romantiku, tak toto si musíte prečítať!

Čítali ste niektorú ? :)

2 komentáre: