sobota 28. novembra 2015

Lepšie žiť, menej míňať- Ruth Soukupová

12 tajomstiev spokojného života


Mali ste už niekedy pocit, že život a financie sa vám vymkli spod kontroly? Chceli by ste sa pozbierať, ale neviete, ako dať dokopy kúsky svojho neusporiadaného života? Možno vôbec dosiahnuť v živote rovnováhu? 
Odpoveď znie jednoznačne: áno. 
Ruth Soukopová vie veľmi dobre, ako ťažko sa žije, keď má človek chaos v živote a vo financiách. Ponúka vám vlastné skúsenosti, biblické pravdy a praktické návody, ktoré vás môžu motivovať, aby ste urobili zmeny smerujúce k dosiahnutiu osobných cieľov, spokojného domova a správne nastaveného rodinného rozpočtu. Aby ste viedli život, po akom ste vždy túžili – spokojný! Pomôže vám s priam krutou úprimnosťou a múdrosťou niekoho, kto to všetko prežil na vlastnej koži. 
• Prekonajte ničivý pocit, že vám vždy niečo chýba, a naučte sa byť spokojní. 
•Prestaňte sa naháňať, spravte pár drobných úprav v dennom režime a budete mať oveľa viac času. 


Možno si niektorí z vás všimli, že v poslednej dobe sa na blogu objavujú aj mnohé iné knihy ako bežne čítavam z oblasti skôr motivačnej literatúry (ak to tak môžem nazvať). Myslím, že je to podmienené aj tým, že popri škole a kope učenia, mnohokrát nemám ani náladu sa pustiť do niečoho iného a najradšej mám len niečo ľahšie. Táto kniha ma zaujala už len podľa anotácie a navyše ja mnohokrát podobným knihám nedávam šancu, tak som si povedala, že tento krát by som to mohla skúsiť. Táto kniha obsahuje množstvo skvelých rád a myslím si, že je to skvelý darček. Sama rozmýšľam, že túto knihu pošlem ďalej kamarátkam, každého určite poteší. Po prvom prečítaní anotácie som si myslela, že sa bude sústreďovať len na financie, na to ako si správne vytvoriť rozpočet a nemíňať veľa. Zostala som milo prekvapená, že sa autorke sústreďuje na omnoho viac.

"Chyby budete robiť. A určite niečo zbabrete. Raz možno budete musieť priznať aj porážku."

Vždy som bola toho názoru, že takéto knihy sa hodia skôr ľuďom, ktorí majú nejaké problémy, nevedia si užiť život a príliš riešia zbytočnosti. Ako som sa len strašne mýlila. Ja sama som naozaj optimistický človek, plný energie a nápadov, ale niekedy sa stane, že aj ja stratím iskru, som len unavená a znechutená (väčšinou zo školy) a hovorím si, čo je toto za život. Práve vtedy buď potrebujete podporu od blízkych (vďakabohu za môjho snúbenca) alebo vám môže pomôcť aj takáto kniha a nejaká tá pekná myšlienka. A tej je v tejto knihe naozaj požehnane. Nie sú to však žiadne prehnané veci, rozprávkové konce, kedy si hovoríte, že no tak toto sa mne nemôže stať. Ale bežné príhody zo života, rady od obyčajnej ženy ako sme aj my. Myslím si, že niekedy zabúdame na to, koľko pekného je okolo nás a možno niekedy stačí takáto jednoduchá kniha, aby sme si to zase uvedomili. Stále o sebe nemôžem povedať, že by som teraz začala zbožňovať takéto knihy, až na toľko ma úplne nepresvedčila. Nechápte ma zle, toto dielo sa mi páčilo, no nemá takú silu, aby som teraz utekala do kníhkupectva a nakúpila podobných kníh. Aj keď sa mi teda naozaj páčila, predsa len tam taká nejaká iskra chýbala. Padla mi dobre, pretože mám teraz ťažšie dni a možno sa k nej niekedy vrátim, no záleží podľa chuti, či máte niečo takéto radi. Myslím si však, že je to skvelý darček a určite mnohých poteší :)

"Rozpáľte iskru vo svojom vnútri, dovoľte si okúsiť skok do neznáma, aj keď to znamená možnosť zlyhania."

Knihe by som nakoniec udelila 4 lajky práve za to, že sa mi naozaj páčila, no chýbalo mi niečo, keď si poviete wow, keď vás to zdvihne zo stoličky. Momentálne ju však číta moja kamarátka a tá je z nej nadšená, možno vás preto zaujme ešte viac ako mňa :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Tatran. Knihu nájdete TU.

5 komentárov:

  1. Myslím, že skvelý darček pre niekoho blízkeho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zlý kredit, dobre !! 100% akceptácia pre okamžité pôžičky, získanie ponuky do 24 hodín
    Získajte osobnú pôžičku od 8 000 GBP do 80 000 000 USD, 3,0%
    úroková miera Naše pôžičky sú dobre poistené a maximálna bezpečnosť je naša
    prioritou, ste finančne stlačení?
    Hľadáte prostriedky na splácanie pôžičiek a dlhov?
    Hľadáte financovanie na začatie podnikania?
    Potrebujete súkromné alebo firemné pôžičky na rôzne účely?
    Hľadáte pôžičky na veľké projekty?
    Hľadáte prostriedky na rôzne ďalšie procesy?
    Poznámka: Ponúkame nasledujúce pôžičky pre jednotlivcov
    * Komerčné pôžičky.
    * Osobné pôžičky.
    * Obchodné pôžičky.
    * Investičné pôžičky.
    * Rozvojové pôžičky.
    * Pôžičky na nákup.
    * Stavebné úvery.
    * Úvery pre spoločnosti a mnoho ďalších:
    a oveľa viac pri úrokovej sadzbe 3%;
    e-mail: ako sa prihlásiť?
    Pre viac informácií kontaktujte pls: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť