streda 26. augusta 2020

Skóre - Elle Kennedyová

 Môže mať všetky okrem jednej. Alebo?

Allie Hayesová prežíva krízu. Blížia sa promócie a ona stále netuší, čo bude robiť po vysokej. A aby toho na ňu nebolo málo, pasuje sa so zlomeným srdcom po skrachovaní dlhoročného vzťahu. Samozrejme, že divoký sex na jednu noc jej problémy nevyrieši, ale krásnemu hokejistovi Deanovi Di Laurentisovi sa dá len ťažko odolať. Allie túži aspoň na okamih pustiť z hlavy všetky starosti. Veď na kráľa jednorazoviek si aj tak zanedlho ani nespomenie.

Uloviť ju si žiada viac než len pár osvedčených trikov.

Dean vždy dostane, čo chce. Dievčatá, dobré známky, dievčatá, uznanie, dievčatá... skrátka, rád si užíva a ešte nestretol takú, ktorá by jeho šarmu odolala. Až kým sa pred jeho dverami neobjaví Allie. Divoká blondína mu za jedinú noc obráti svet hore nohami – a teraz sa chce len kamarátiť? Tak to teda nie! On rozhodne, kedy sa to skončí.
 
Elle Kennedy patrí medzi moje obľúbené autorky a jej knihy Návrh a Omyl som si mimoriadne užila. Skóre bolo pre mňa dlho očakávanou jazdou, na ktorú som sa veľmi tešila, no zároveň som sa aj trošku bála. Predsa len je to už tretie voľné pokračovanie a bola som zvedavá, či v ňom autorka dokáže vymyslieť ešte niečo nové, čím ma zaujme. Námet totiž zostal na prvý pohľad pomerne rovnaký, ako v predošlých dieloch a ja som zostala po prečítaní milo prekvapená, že sa moje obavy nepotvrdili.

"To sa ma skutočne dotklo. Čo si o sebe myslel, že ma takto súdil?"
 
Skóre je v poradí tretím dielom zo série Off - Campus. V prvých dvoch sa nám podarilo skrotiť dvoch záletných sukničkárov a tentokrát máme pred sebou hádam toho najväčšieho z celej hokejovej partie. Dean DiLaurentis mal na škole hádam každé dievča, na ktoré si ukázal prstom. Dokonca si už ani nepamätá, ako sa niektoré volali. Jedného večera ho však zaujme Allie, najlepšia kamarátka frajeriek jeho najlepších kamarátov, ktorá prechádza ťažkým rozchodom a potrebuje sa nejako odreagovať. No keď sa ráno zobudí vedľa Deana, vôbec z toho nie je nadšená, čo tak trošku zníži Deanovi ego. On sa s tým nechce zmieriť a rozhodne nechce Allie nechať odísť len tak. A tak sa začína ich bláznivá jazda. Priznám sa, že obidvaja si ma získali od prvých strán. Sympatické, zaujímavé, ostré postavy s podrezaným jazykom ma bavili už od prvých stránok. Kapitoly boli striedavo písané z oboch uhlov pohľadov a ja som sa nevedela rozhodnúť, na ktorú sa teším viac. Tak isto oceňujem, že sa pomerne vo veľkej miere vyskytli aj postavy z predchádzajúcich dielov, ktoré vo väčšej alebo menšej miere zasiahli do deja. Keďže som si obľúbila aj každú jednu z nich, tešila som sa, že sa k nim opäť vraciame. Humor považujem za jednu z najsilnejších stránok knihy. Bol by hriech nespomenúť aj romantické či erotické scény. Neviem, ako to Elle robí, ale vôbec nevyzerajú umelo, či trápne, ale naopak veľmi realisticky a uveriteľne. U Deana sa mi zdal pokrok z namysleného a povrchného sukničkára k milému a úžasnému chlapcovi hádam najlepšie spracovaný.
 
"Dean by pri mne stál, keby som ho potrebovala."
 
Dej bol naozaj dobre vymyslený, aj keď predsa len by som nejakých 30 strán preškrtala. Stred knihy bol zbytočne natiahnutý a dosť dlhú chvíľu sa nič nedialo a ja som sa trošku nudila. Potom však prišiel taký zvrat, že som len ostala s otvorenými očami pozerať, čo si to pre nás autorka prichystala. Vôbec som to nečakala a ešte hodnú chvíľu som sa spamätávala z toho, čo sa stalo. Od tohto zvratu už dej nabehol do správnych koľají a ja som si ho užívala až do konca. Posledné stránky na prekvapenie priniesli ďalší zvrat a ja som veľmi zvedavá, či sa dočkáme ešte ďalšieho pokračovania, keďže isté možnosti, akým smerom príbeh rozvinúť, tam sú. Vôbec by mi nevadilo sa posunúť aj o pár rokov dopredu a pozrieť sa na to, ako sa našim postavám darí aj po škole. 

Skóre hodnotím pomerne pozitívne. Až na trošku silnejšie hluché miesto som nenašla nič, čo by mi prekážalo alebo pokazilo čítanie. Knižka je chutnou romantickou jednohubkou, pri ktorej si oddýchnete, občas poplačete, zasmejete sa a budete túžiť po tom, aby vás doma čakal na gauči aspoň sčasti tak dokonalý chlap ako bol Dean.

Knihe by som udelila nakoniec štyri lajky. Dlho som váhala, aké je optimálne hodnotenie, ale pár chybičiek krásy predsa len jeden lajk sťahujem. Pevne verím, že sa od Elle dočkáme ešte mnohých kníh, keďže v žánri new adult ju považujem aktuálne za jednu z najlepších autoriek.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu si môžete zakúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť
  2. najlepším kúzelníkom kúziel do roku 2020 je Dr. Adeleke, veľký čarodejník z Afriky. Chcem mu pomocou tohto média poďakovať za to, že mi vrátil moju ženu, povedal mi iba to, aby som poskytol veci potrebné pre kúzlo a ktoré som urobil, a on mi povedal, že po dostal položky za 24 hodín, začnem vidieť výsledok a naozaj je človek podľa jeho slov, kontaktujte ho dnes a nechajte svoj problém vyriešiť. E-mail: aoba5019@gmail.com alebo ešte lepšie Whatasapp him on +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť