sobota 18. januára 2020

Reč srdca - Cleo Wade

Zbierka múdrostí pre (lepší) život!

Toto je kniha, ktorá vylieči vaše zlomené srdce!

Cleo Wade je úspešná instagramová poetka a umelkyňa, prezývaná aj Oprah mileniálov.Jej pozitívna, duchovná, otvorená a láskavá poézia však inšpiruje ľudí každého veku. Do Reči srdca vložila svoju múdrosť načerpanú zo životných skúseností. Nájdete v nej povzbudzujúce slová na každý deň, pomôže vám vyliečiť sa zo zlomeného srdca, prekonať ťažké chvíle, dodať odvahu či znovuobjaviť stratené sebavedomie. Zalistujte si v nej zakaždým, keď sa vás zmocní nepokoj či smútok: táto kniha má blahodarné účinky! 
Poézia bola pre mňa kedysi španielska dedina. Neznášala som, keď sme museli v škole interpretovať nejakú báseň, nerozumela som jej a bola som z toho nervózna. Potom som však objavila novodobú poéziu 21. storočia, ktorá si ma svojím netradičným spracovaním získala. Mlieko a med spôsobilo po svojom vydaní doslova revolúciu a začalo sa šíriť ako vírus (lepšie prirovnanie ma v tejto chvíli nenapadlo). Zo začiatku som váhala, či sa vôbec do tohto titulu púšťať, no nakoniec som zostala úplne unesená a doslova som začala vyhľadávať knihy, ktoré tiež ponúkajú poéziu v novodobom šate. Cleo Wade je pre mňa úplne neznáme meno a ešte som od nej nič nečítala. Je to významná instagramová poetka, rozprávačka, ktorá sa rozhodla motivovať ľudí k lepšiemu aj prostredníctvom knižného spracovania jej povzbudzujúcich myšlienok.

Reč srdca opäť raz nie je typickou poéziou, dokonca by som ju zaradila aj medzi motivačnú literatúru. Jednotlivé texty sú spracované raz ako básne, inokedy ako rozsiahle epické pasáže, niekedy je dokonca ťažké ich priradiť ku nejakému konkrétnemu žánru. Autorka sa nesústredila ani tak na formálnu, ako obsahovú stránku. Občas chýba interpunkcia, občas priama reč, či rozlišovanie veľkých alebo malých písmen. Aj napriek tomu sú však jednotlivé texty veľmi dobre čitateľné a majú silnú výpovednú hodnotu. Každý z nás sa miestami ocitne v situáciách, kedy nevie, ako ďalej a má pocit, že sa proti nemu obrátil celý svet. Tápame, hľadáme sa a niekedy proste len potrebujeme povzbudiť. Práve v takýchto chvíľach nám môže pomôcť nielen naša rodina, či priatelia, ale možno aj dobrá kniha. Často sa pristihnem pri tom, že keď mi niekto niečo hovorí, nevnímam. No zrazu, keď na mňa isté myšlienky vyskočia na stránkach kníh, začnem si ich viac uvedomovať a zamýšľať sa nad nimi. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Knihu som čítala postupne, každý deň som odkryla nejakú myšlienku, ktorá sa v tomto dielku skrývala a snažila som si z nej niečo zobrať. Odporúčam vám túto knihu čítať postupne, aby ste sa naozaj zamysleli nad tým, čo je v nej napísané a aby ste ju len tak nepreleteli.

Páčilo sa mi, že knižka nebola len čisto poskladaná z básni, ale aj rôznych epických pasáži. Na niektorých stránkach boli ako keby výzvy, ktoré nám dávali za úlohu niečo spraviť, niečo zmeniť, niečo si uvedomiť. Občas som sa pristihla pritom, že vediem imaginárny rozhovor sama so sebou na základe toho, čo som si prečítala. Za ďalšie pozitívum považujem aj to, ako boli jednotlivé texty spracované. Ako môžete vidieť na jednotlivých ukážkach, grafická úprava je rôzna - prázdne priestory písmen sú vyplnené, texty sú doplnené o rôzne mini ilustrácie, občas je písmo väčšie, inokedy menšie, presne podľa toho, ako to Cleo v tej chvíli cítila. Jej tvorba nie je umelá, ale je z nej cítiť hlbokú emóciu, ktorú do nej vložila. Absolútne nezávidím pani prekladateľke, ktorá mala neľahkú úlohu, aby dokázala nielen vytvoriť vetné konštrukcie, ktoré by dávali význam, ale zároveň udržať ich emocionálnu silu a šarm. Myslím, že sa jej to podarilo na plnej čiare. 

Nevedela som, čo presne očakávať, keď som sa do tohto titulu púšťala. Dostala som však plnohodnotné čítanie, ktoré ma milo prekvapilo. Každý deň som sa tešila na to, čo nové ma čaká a posunie ďalej. Nie je dôležité, či máte dobrý, zlý alebo ešte horší deň, či ste šťastný, smutný alebo nahnevaný. Táto knižka môže byť vaším sprievodcom a pomocníkom, ku ktorému sa vrátite práve vtedy, keď to budete najviac potrebovať. Reč srdca si naozaj nájde cestu aj do vášho srdca a možno zmení pohľad na isté udalosti a veci vo vašom živote.  

Nemôžem dať iné, než plné hodnotenie. Nikdy by ma nenapadlo, že si aj tento druh literatúry získa moje srdce. Reč srdca vám odporúčam, aj keď nemáte v živote práve zlé obdobie. Nikdy však neviete, kedy sa vám rada a motivácia od niekoho iného zíde a pomôžem vám. 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU.

5 komentárov:

  1. Táto knižka bola poklad. Som šťastná, že sa ti páčila :) ♥!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ZÍSKAJTE LIEČENIE HIV A OSTATNÝCH MORÁLNYCH CHOROB S MÔJ MEDICÍNOM ZALOŽENOU NA ZARIADENIACH DR BARBARA MÁME VEDIEJŠIE OTÁZKY, KTORÉ MÔŽU POMALIŤ MÔŽEM POMOCI ALEBO PENISOVÉ ROZŠIROVANIE
    Ponúkam kúzla všetkého druhu, ako sú ochranné kúzla, ktoré sú cenné na to, aby sme sa chránili, našimi priateľmi, rodinou, blízkymi, doma, cestovaním, zamestnaním, peniazmi, zdravím, domácimi zvieratami, tehotenstvom, rozšírením penisu a mnohými ľuďmi alebo vecami oceniť. obnoviť Ex. Dokážem vyliečiť HIV, rakovinu, hepatitídu, kvapavku, syfilis, akúkoľvek chorobu, o ktorej si myslíte, že prispieva k riešeniu s pomocou svojich koreňov a bylín. Neúčtujem za svoju prácu. Poskytne len tie peniaze, ktoré budem používať na nákup materiálov potrebných na prípravu liečby. Kontaktujte ma s nasledujúcimi informáciami
    1. Vaše meno a dátum narodenia
    2. Mená iných osôb, ktoré sa zúčastňujú na kúzla
    3. Dátum narodenia ostatných osôb (nepovinné, iba ak je to známe)
    4. Stručná história situácie
    5. Odsek alebo dva, podľa vlastných slov, presný želaný výsledok vášho kúzla
    6. Vaša poloha
    Môžete ma kontaktovať prostredníctvom e-mailu barbaravoodootempel@gmail.com
    alebo whatsapp +2347032152878
    Keď dostanem všetky informácie, budem vás kontaktovať s časmi a termínmi vášho odovzdávania kúzel, ako aj so všetkými ostatnými informáciami, ktoré potrebujete vedieť. Nebudete musieť robiť nič iné, než si sadnúť a vedieť, že ste začali dôležitý krok k zlepšeniu svojho života. Dotknite sa Dr. BARBARA e-mailu
    barbaravoodootempel@gmail.com
    alebo WhatsApp +2347032152878

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť