nedeľa 5. januára 2020

Júlia Halamová - Pripútajte sa, prosím

Ktorý vzťah je dobrý?

Túžite po láske? Hľadáte ocenenie vo vzťahoch?  Psychoterapeutka Júlia Halamová v knihe Pripútajte sa, prosím hovorí o tom, ako budovať vzťahy, v ktorých ľudia môžu cítiť blízkosť, uznanie, bezpečie a príťažlivosť. Opiera sa o svoje dlhoročné skúsenosti z terapeutickej praxe, ako aj o najnovšie poznatky z vedeckých výskumov. Pozýva vás na cestu spoznávania a chápania vzťahov, prekvapuje témami, na ktoré ste radšej ani nepomysleli alebo ste sa neodvážili opýtať. V živom, ľahko ladenom rozhovore s novinárom Karolom Sudorom, doplnenom karikatúrami Martina Shootyho Šútovca, autorka odkrýva svet emócií. Poukazuje na ich nezastupiteľnú úlohu v dobrom vzťahu. Približuje, ako zdokonaliť komunikáciu, ako obohatiť sexuálny život alebo ako si zdravo a lepšie navzájom napĺňať potreby. Nezabúda ani na konfliktné situácie, opisuje, ako pristupovať k hádke alebo ako naložiť s neverou. Rozhovory sa opierajú o konkrétne príklady zo života – na základe nich Halamová zrozumiteľne vysvetľuje zaužívané mechanizmy vo vzťahoch._Odkrýva možnosti, ako sa dajú inak, lepšie využiť nielen v bežnom živote, ale i pri dlhodobom budovaní dobrého emočného vzťahu. Povzbudzuje čitateľov, aby sa odvážili pripútať k inému človeku.
 
Nikdy by ma nenapadlo, že sa raz budem zaujímať aj o tento typ literatúry. Čím som staršia tým viac dávam prednosť literatúre, ktorá mi okrem fiktívneho príbehu ponúkne oveľa viac - realitu. Motivačná a psychologická literatúra nikdy nebola moja srdcová záležitosť, no za posledné obdobie som si ju mimoriadne obľúbila. Pripútajte sa, prosím ma zaujalo hneď z niekoľkých dôvodov, no najdôležitejší bol práve ten, že sa dotýka vzťahovej oblasti. Aj napriek tomu, že na tomto svete nie som ešte ani jedno štvrťstoročie, mám priateľa, s ktorým sme spolu skoro desať rokov, a preto ma zaujíma všetko, čo sa týka toho, ako nestratiť milovanú osobu.
 
"Podstatné je, že nech už sa človeku dialo čokoľvek, dá sa s tým pracovať a napraviť to."

Pripútajte sa, prosím nie je konvenčnou, suchou príručkou, ktorá vás začne nudiť po pár stranách. Je písaná formou rozhovoru a číta sa naozaj veľmi ľahko, doslova vám jednotlivé stránky utekajú popod prstami. Bola som veľmi prekvapená, ako priamo a od srdca Júlia odpovedala na jednotlivé otázky. Bez okolkov a úprimne podáva odpovede na tie najdôležitejšie, najvýznamnejšie a najzaujímavejšie oblasti partnerského života. Kniha je rozdelená do viacerých kategórií a postupne sa cez otázky emócií, komunikácie, sexuality dostávame až po neveru, hádky a dlhodobé vzťahy. Myslím si, že v tejto knihe je naozaj veľmi obsiahlo podaný význam jednotlivých aspektov vzťahu. Aj napriek tomu, že nie som ani zďaleka odborník na túto oblasť, mám pocit, že bola spracovaná naozaj komplexne. Sama si niekedy kladiem množstvo otázok a bola som prekvapená, že veľa z nich bolo spomenutých aj v tejto knihe. Najviac sa mi páči, že podľa mňa nie je určená len pre tých, ktorí majú nejaké problémy vo vzťahoch. Mal by si ju prečítať každý, bez ohľadu na to, či je zadaný alebo nie, či má ne/spokojný vzťah. Je tu množstvo zaujímavých informácií, ktoré vás donútia sa nad mnohými vecami zamyslieť a možno vás aj motivujú k tomu, aby ste niektoré záležitosti a aspekty vašej povahy prehodnotili. Sama niekedy nepripisujem veľký význam tomu, keď mi chce niekto radiť, ako sa mám správať vo vzťahu, no zrazu, keď som si čítala názory skúsenej odborníčky, mala som pocit, že predsa len môže byť v jej radách veľká pravda.
 
"Nič na svete nie je len tak, na všetkom treba pracovať. Čo nebudujeme, to časom upadá a chradne."

Keď som námatkovo prechádzala regálmi kníhkupectva, bola som prekvapená, koľko literatúry o vzťahoch vychádza. Keďže som jej pred tým nevenovala až takú pozornosť, nepostrehla som, že by predsa len čitateľská verejnosť mala o tento žáner záujem. Musím však uznať, že som sa mýlila a aj ja som sa zaradila medzi jej fanúšikov. Niekedy je veľmi príjemné sa od vlkolakov a lietajúcich miest presunúť naspäť k reálnemu životu a pozrieť sa naň aj očami niekoho iného. Určite musím uznať, že som sa z tohto titulu veľa naučila a prekvapil ma. Bála som sa, či nebudem s nejakými názormi v rozpore, či ma táto publikácia záujem, keďže som v tomto žánri nováčik, ale zostala som naozaj milo prekvapená. Knihu môžete prečítať celú na posedenie, môžete si ju rozkúskovať, môžete ju otvoriť, keď sa ocitne vo vzťahu nejaký problém. Pripútajte sa, prosím je kúsok, ktorý len tak neodložíte do poličky, ale ku ktorému sa budete radi vracať a môže sa stať vašim pomocníkom. Okrem obsahu, ktorý je naozaj perfektný, duchaplný, zaujímavý, netradičný, inteligentný a prenikajúci priamo do mozgu, musím vyzdvihnúť aj sympatické ilustrácie, ktorými sú doplnené jednotlivé tematické okruhy. Je vidieť, že kniha nebola napísaná "len tak na kolene", ale že si jej autori dali záležať na tom, aby z nej vytvorili kvalitné dielko hodné čítania.

Už je to pár dní po tom, čo som knihu prečítala, no stále som z nej nadšená a mám chuť sa k jednotlivým stránkam opäť vrátiť. Nedovolila by som si knihu kritizovať už len pre obdiv, ktorý mám voči Júlii za to, čo dokázala a koľko ľudom pomohla. Práca s ľuďmi nie je určite ľahká a už vôbec nie, keď sa jedná o vzťahy, lásku a sex. 

Nič iné ako päť lajkov si táto knižka nezaslúži. Ešte viac ma motivovala k tomu, aby som tejto literatúre dala šancu a vyhľadala z nej ďalšie tituly. Ak máte chuť načrieť aj do inej oblasti literatúry, určite siahnite po tomto titule a ja verím, že to neoľutujete. Je pritom úplne jedno, či ste momentálne ne/zadaní, ne/šťastní, ne/spokojní - Pripútajte sa, prosím zdvihne zo stoličky a zaujme naozaj každého.

https://www.bux.sk/knihy/445881-priputajte-sa-prosim.html

14 komentárov:

  1. Moje meno je Lilian N.Je to veľmi radostný deň môjho života, pretože mi pomohla Dr.saguru tým, že mi pomohla získať späť môjho bývalého manžela pomocou kúzla a mágie. Bol som ženatý 6 rokov a bolo to také hrozné, pretože môj manžel na mňa naozaj podvádzal a hľadal rozvod, ale keď som narazil na e-mailovú adresu Dr.saguru na internete o tom, ako pomohol toľkým ľuďom získať ich späť späť a pomôcť opraviť vzťah. a prinútiť ľudí, aby boli šťastní vo svojom vzťahu. Vysvetlil som mu svoju situáciu a potom hľadám jeho pomoc, ale k môjmu prekvapeniu mi povedal, že mi pomôže s mojím prípadom a teraz oslavujem, pretože môj manžel sa zmenil úplne navždy. Vždy chce byť pri mne a bez môjho prítomnosti nemôže urobiť nič. Naozaj si užívam svoje manželstvo, aká veľká oslava. Budem naďalej svedčiť na internete, pretože Dr.saguru je naozajstný kúzelník. POTREBUJETE POTREBU POTREBOVAŤ KONTAKTOVÝ LEKÁR SAGURU TERAZ VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com alebo WhatsApp +2349037545183 Je to jediná odpoveď na váš problém a prinútite sa cítiť sa spokojní vo svojom vzťahu. 3 OVOCIE ŽENY 4 OCHRANA PROPAGÁCIÍ 5 OCHRANA KOĽAJA 6 OBCHODNÁ ČINNOSŤ 7 KLAVINA S DOBROU PRÁCOU 8 KÓDLA LOTÉRIE A KARIÉRA PRÍPADU KURTU.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem vám, pane, za vaše skutočné kúzla. Je to naozaj neuveriteľné a v živote som nič podobné nezažil. Predtým, ako som ťa stretol, Pane, skúšal som všetky možné spôsoby, ako získať svoju ženu späť, ale v skutočnosti som si uvedomil, že mi nič nefungovalo a že moja žena si ku mne vypestovala veľa nenávisti. nebola žiadna nádej na opätovné stretnutie s mojou bývalou manželkou a deťmi. Ale keď som si prečítal dobré recenzie na vašu prácu, pane, rozhodol som sa to vyskúšať a urobil som všetko, čo ste mi prikázali a ja som vám dôveroval a postupoval podľa vašich pokynov presne tak, ako ste mi zaručili do 48 hodín, a to bolo presne vtedy volala mi manželka.. Teraz sme spokojnejší ako kedykoľvek predtým. Všetko vyzerá perfektne a tak prirodzene! Ďakujem veľmi pekne za vaše autentické a nesporné kúzla. Ďakujem pane za pomoc. Takže sľubujem, že o vás poviem svetu skvelú prácu, Ak potrebujete pomoc vo vašom manželstve s nefunkčným vzťahom, kontaktujte Dr. AYO hneď teraz a požiadajte o naliehavú pomoc WhatsApp +2347055691377 alebo e-mail drayospell@gmail.com Chcem každého, kto čelí akýmkoľvek problém by mal tiež čoskoro vydať svedectvo. Tak ako ja dnes

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Volám sa Andrea Rose, pochádzam z Anglicka a píšem ďalšie svedectvo o dobrej práci, ktorú vykonal verný DR. AYO, čarodejník. v živote som si nemyslel, že existuje niečo také ako duchovný príhovor. Môj problém sa začal pred deviatimi mesiacmi, keď sa otec mojich detí začal správať zvláštne, nikdy som nevedela, že má pomer mimo nášho manželského domu. že svitanie vo mne v ten 19. neverný deň 21. apríla o 16:23 hod. keď si prišiel do domu vyzdvihnúť veci, keď som zistil, že sa mu situácia vymkla spod kontroly a potom mi povedal, že sa zrieka manželstva, ktoré som si vybudoval viac ako keď som mal päť rokov, bol zmätený a ohromený, že Volal som priateľom a rodine, ale bezvýsledne. O dva mesiace neskôr som začal mať problémy s tým, že moje deti boli staré v prenájme a tým všetkým som si toho naozaj prešiel veľa. až kým som jedného dňa nebrowsoval po internete a nemal som možnosť stretnúť čarodejníka, ktorý tomu nikdy neveril, no potreboval som, aby sa vrátil, tak mi ten čarodejník v zásade dal problém, že som mu nikdy neveril, tak som robil, ale viete, že spoločný problém je napoly vyriešený po týždni, môj manžel mi zavolal a povedal mi, že sa vráti domov a to je všetko. teraz žijeme šťastne. môžete kontaktovať DR AYO so žiadosťou o pomoc na jeho whatsapp + 2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahojte všetci tu!! Moja snúbenica Lesbian, ktorá ma opustila, je späť, chcem sa s vami na tejto stránke podeliť o svoje svedectvo, je to moje šťastie, minulý rok ma moja Lesbická manželka opustila kvôli inej žene, opustila ma samého a chýba mi, keďže všetko bolo také ťažké pre mňa, pretože ju naozaj tak veľmi milujem, nestratil som nádej, snažil som sa zo všetkých síl dostať ju späť, keď som hľadal na internete a čítal svedectvá Dr WALE, ako pomáha ľuďom dostať sa tam späť Bývalý milenec, mal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, kontaktoval som Dr. WALE, aby som mu vysvetlil svoj problém, Dr WALE Zaručte mi, že sa nebudem báť, že mi pomôže zoslať kúzlo lásky na oplátku, ktoré privedie moju lesbickú manželku späť a uistí ma v priebehu týždeň, bolo to ako kúzlo moja žena, ktorá ma opustila, určite sa vráti späť, nemohol som uveriť, keď opustila druhú dámu a vrátila sa ku mne s toľkou láskou a starostlivou vôľou, teraz sú spolu, nikdy na to nezabudnem pomoc, ktorú pre mňa urobil doktor WALE, kúzlo lásky, ktoré priviedlo moju ženu späť. Ak ste tu a potrebujete pomoc, aby ste dostali svojho bývalého späť, kontaktujte Dr WALE prostredníctvom tohto WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chcem svedčiť o mocnom DR WALE za záchranu môjho manželstva. Musím byť jedným z mála ľudí, ktorí nemajú problém ukázať a povedať ľuďom, aký som vďačný za to, že moje manželstvo bolo melodické a hladké. Snažila som sa byť o manželstve s manželom pozitívnejšia, zdá sa, že to trvalo večnosť. Iná pani mi zobrala manžela a obaja sa presťahovali. Plakala som a hľadala som ho, aby sa vrátil, ale odmietol prijať moje hovory ani vrátiť správy. Môj priateľ ma zoznámil so silným kúzlom s názvom DR WALE, ktorý mi pomohol zoslať veľmi silné kúzlo lásky, ktoré mi v priebehu niekoľkých týždňov priviedlo späť môjho manžela. Bola som ohromená a prekvapená, keď ma môj manžel volal, aby ma prosil o odpustenie, kvôli mocnému kúzlu lásky DR WALE. Ak máte akýkoľvek problém v manželstve alebo vo vzťahu, nezabudnite kontaktovať DR WALE pomocou nasledujúcich spôsobov. Môžete mu zavolať alebo napísať priamo cez WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO E-mail:
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Oslávte Vianoce s láskou svojho života. Navrhujem, aby ste kontaktovali Dr.AYO. Priviedol späť môjho bývalého priateľa. Môj priateľ ma opustil a ja som bola zničená. Najbolestivejšie je, že som bola pre neho tehotná. Chcel som ho späť. Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som ho priviedol späť, ale všetko bolo márne, tak veľmi som ho chcel späť kvôli láske, ktorú som k nemu mal, o všetko som ho prosil, sľuboval som, ale odmietol. Vysvetlil som svoj problém sestre a ona mi navrhla, aby som radšej kontaktoval kúzelníka, ktorý by mi mohol pomôcť zoslať kúzlo, aby som ho priviedol späť, nemal som inú možnosť, ako to skúsiť. Poslal som správu čarujúcemu, ktorý sa volal Dr.AYO, a on ma uistil, že nie je žiadny problém a že do 72 hodín bude všetko v poriadku. Vrhol kúzlo a prekvapivo o 72 hodín neskôr mi môj priateľ zavolal. Bolo to také prekvapujúce, že som odpovedal na hovor a všetko, čo povedal, bolo, že je mu tak ľúto všetkého, čo sa stalo. Chcel, aby sme sa k sebe vrátili. Tiež povedal, že ma tak veľmi miluje. Bola som taká šťastná a išla som k nemu, a tak sme spolu opäť začali šťastne žiť. vďaka Dr.AYO. ak ste tu a váš milenec vás odmieta, alebo sa váš priateľ presťahoval k inému dievčaťu, už neplačte, kontaktujte Dr.AYO so žiadosťou o pomoc hneď..Tu je jeho kontakt. WhatsApp: OR VIBERS +2347055691377,E-mail: drayospell@gmail. com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. DOBRÝ DEŇ, WOW, som tak šťastný, že sa dnes môžem podeliť o svoju životnú skúsenosť, volám sa Natashar Brown z Veľkej Británie, som taký šťastný a vďačný doktorovi Ayovi za jeho odvedenú prácu v mojom živote, v minulosti som bol chorý 5 rokov chodím do nemocnice na kontrolu a zároveň bez potvrdenia, a preto sa necítim dobre a tiež sa obávam o svoj život, jedného dňa, keď som prechádzal internetom, narazil som na správu, ktorá hovorí o doktorovi Ayovi o tom, ako pomohol ľuďom vyriešiť nejaký zdravotný problém a iné veci, čo utopilo moju pozornosť a zozbieral som jeho kontakt a kontaktoval som ho a vysvetlil som mu všetky svoje problémy a povedal mi, aby som si nerobil starosti Budem sa opäť cítiť lepšie a budem mať dobré zdravie, povedal mi, čo mám robiť, po niekoľkých dňoch som začal vidieť dobrý výsledok jeho skvelej práce v mojom živote a dnes som v poriadku a šťastný, pretože som Som voľný pre chorobu. ak čelíte akýmkoľvek problémom v živote, môžete kontaktovať Dr Ayo so žiadosťou o pomoc, tu je číslo WhatsApp alebo viber +2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dobrý deň, volám sa Nichelle harris z Washingtonu a chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zosielateľovi kúziel menom DR AYO. môj manžel ma podvádzal a už sa nezaväzoval ku mne a našim deťom, keď som sa ho opýtala, v čom je problém, povedal mi, že sa do mňa prestal milovať a chcel sa rozviesť Bola som taká zlomená, že som plakala celé dni a noci ale odišiel z domu. Hľadal som niečo online, keď som videl článok o tom, ako skvelý a mocný DR AYO pomohol toľkým podobným situáciám, ako je tá moja, a čítal som o ňom a povedal som mu to a bol som dojatý článkom, ktorý som mu poslal e-mailom o mojom probléme mi povedal, že sa ku mne vráti do 24 hodín, urobila som všetko, o čo ma na druhý deň požiadal, na moje najväčšie prekvapenie sa môj manžel vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som mu odpustila a prijala ho späť. to všetko vďaka najväčšiemu čaru, aký kedy bol. môžete kontaktovať DR AYO so žiadosťou o pomoc s jeho číslom whatsapp +2347055691377 alebo e-mailom: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 cez viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Volám sa Sarah Walderová. Z úcty k vám a vašim kúzlam musím toto svedectvo oznámiť všetkým. Bol som u iných kúziel bez toho, aby som videl nejaký výsledok. Len som si prial, aby som k vám prišiel skôr, dostal som od vás to najlepšie. Môj bývalý manžel bol preč rok a ja som chodila všade a iných kúzelníkov o pomoc, ale žiadny výsledok, kým ma môj priateľ nezoznámil s DR AYO. Keď bolo zaklínadlo lásky hotové, konečne mi od neho zavolal. Jeho kúzla robili zázraky a môj manžel je späť plný lásky. Bolo to ako zázrak! Zrazu sa vrátil s kvetmi a povedal, že by som mu mal odpustiť, bol som naozaj ohromený a šokovaný, keď môj manžel kľakol a prosil o odpustenie a aby som ho prijal späť. Naozaj mi chýbajú slová a som šťastný, si Boh poslal mne a celej mojej rodine... A teraz som opäť šťastná žena. Ďakujem veľmi pekne, DR AYO. Pre každého, kto hľadá skutočného kúzla, kontaktujte DR AYO.
    E-mail: drayospell@gmail.com alebo Whatsapp mu +2347055691377 cez viber.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Volám sa Tonia Anderson, som zo Štátov, presnejšie z okresu Suffolk. Dnes som tu, aby som svedčil o dobrej práci, ktorú doktor Ayo vykonal v mojom živote, nikdy som nevedel, že veľkí muži ešte existujú, kým som ho nenašiel. Posledné 3 roky som trpel zlomeným srdcom, môj partner, do ktorého som investoval, ma podviedol s mojím najlepším priateľom na manželskej posteli, ešte som sa spamätal z tohto hrozného šoku a potreboval som pomoc, aby prestal podvádzať. Môj priateľ ma nasmeroval na tohto čarovača menom Dr Ayo. Najprv som o ňom pochyboval, ale keď sa veci dostali ďalej, musel som mu dať svoju dôveru a urobil som presne to, čo mi povedal. Odvtedy som bol celý svoj život šťastný a môj milostný život s mojím partnerom bol taký úžasný a toto všetko sa udialo do 48 hodín od kontaktu s Dr Ayo .. Môžete tiež potrebovať jeho pomoc na čokoľvek a tu sú jeho kontaktné informácie. Email:drayospell@gmail.com Zavolajte/text/WhatsApp +2347055691377 alebo ho viber

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom začal môj priateľ chodiť s inými dievčatami a prejavoval mi studenú lásku, niekoľkokrát sa mi vyhrážal, že sa so mnou rozíde, ak sa ho odvážim spýtať sa na jeho pomer s inými dievčatami, bola som úplne zničená a zmätená, ale vždy som bola optimistická, že sa veci zmenia, pretože svojho priateľa milujem z celého srdca. našťastie môj starý priateľ mi povedal o kúziel na internete s názvom DR.Ayo, ktorí pomáhajú ľuďom s ich vzťahovými a manželskými problémami pomocou síl lásky Kúzla, Najprv som pochyboval, či niečo také niekedy existuje, ale rozhodol som sa tomu dať skúste a našťastie pre mňa, ja a DR. Ayo žije v tom istom meste, takže som ho navštívil v jeho apartmáne s mojím priateľom ... DR. Ayo je taký skvelý muž, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť, a tiež skontroloval spojenie medzi mnou a mojím priateľom, takže mi pomohol vyčarovať kúzlo lásky a do 48 hodín sa môj priateľ ku mne vrátil a začal sa mi ospravedlňovať. prestal chodiť s dievčatami a je so mnou navždy a naozaj. slová nedokážu opísať, aký som vďačný DR Ayovi. prosím, snažte sa ho kontaktovať v prípade akýchkoľvek vzťahov. whatsapp ho na +2347055691377 ALEBO e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť