nedeľa 3. apríla 2016

Ženíchov svedok - Kristan Higginsová

Každé zlomené srdce vylieči nádej!

Hlavná hrdinka Faith Hollandová sa po dlhoročnej známosti má vydávať za Jeremyho, lenže jej nastávajúci v kritickej chvíli prezradí prítomným svoje tajomstvo. Svadba sa teda nekoná a Faith krátko po tom, ako ju ženích nechal stáť pri oltári, opustí rodné mesto a usadí sa v San Franciscu. Po čase sa však vráti do vinice Volavka. V krásnej prírode bojuje s duchmi svojej minulosti, ale zároveň si dožičí aj pohárik dobrého červeného, podobne ako Levi Cooper, miestny policajný veliteľ a najlepší priateľ jej bývalého snúbenca. To on kedysi dávno zabránil jej sobášu a teraz sa stáva aj dôvodom, prečo sa Faith rozhodne zostať vo Volavke.

Román Ženíchov svedok je prvá časťl série o vinici Volavka, z ktorej vyšlo už päť dielov. Zaradili sa medzi najčítanejšie romantické príbehy medzinárodne uznávanej autorky.


V poslednej dobe si dávam poriadne záležať na tom, po akej knihe siahnem. Keďže nemám veľa času na čítanie, snažím sa ho využiť čo najlepšie a tak siahať po tituloch, u ktorých je veľká pravdepodobnosť, že sa mi budú páčiť. Práve preto so siahla aj po knihe Ženíchov svedok. Čím som staršia, tým viac ma lákajú knihy s romantikou - jednoduchou, no za to vyspelou. Nájsť takéto knihy môže byť niekedy ťažké, hlavne keď patríte do kategórie pod 20, ale nad 15. O Kristian som nepočula pred tým nič, vôbec som nevedela do čoho idem. V zahraničí je táto autorka naozaj obľúbená, zo série Volavka už vyšlo päť dielov a Kristian sa ešte nerozhodla skončiť. Ženíchov svedok je prvý diel tejto romantickej série a ja môžem povedať, že sa mi naozaj páčil, aj keď tam nejaká tá chybička predsa len bola.

"Potom zišla po schodoch, on sa oprel o stenu a rozmýšľal. Čo to vlastne urobil?"

Toto dielko začína naozaj netypicky. Hlavná hrdinka Faith sa teší na svoju svadbu, všetko je prichystané, no zrazu z jej potenciálneho snúbenca vypadne jedno menšie tajomstvo, ktoré všetko zničí a ktoré nakopne Faith k tomu, aby odišla z mesta, ale aj tak sa opäť vrátila do vinice Volavka, ktoré jej domov. A kde opäť môže predsa nájsť lásku, no nie? Jasné, že to nie je úplne jednouché, a tak máme možnosť sledovať ako sa od jedného nevydareného vzťahu presunie do druhého uvedomujúc si, že možno vôbec nebola taká šťastná. Myslím, že Faith je vydarená hrdinka. To, čo sa jej stalo nebolo vôbec jednoduché, keby mňa môj snúbenec zrazu takto podrazil, asi by som ho niekam nakopala (prinajlepšom). Nečudujem sa jej, že chcela odísť, čo najskôr preč, no páčilo sa mi, ako ju vinica Volavka pritiahla naspäť. Keď som prvý krát uvidela v anotácii slovo vinica, ihneď ma to vydesilo, že to bude niečo na štýl Búrlivého vína, no potom ma napadlo, že sa jedná o zahraničnú autorku a tá ma určite viac rozumu ako tí, čo vymýšľajú niektoré naše slovenské seriály (nechcem nikoho, kto pozerá Búrlivé uraziť, no je to podľa mňa blbosť). Moje obavy sa vôbec nepotvrdili, úplne si predstavujem ako sa tam budú odohrávať aj ďalšie príbehy, myslím, že je to skvelé miesto kam zasadiť takto štylizovaný príbeh. Dej je pomerne jednoduchý, jasný, plynulo speje k záveru, nestalo sa mi, že by som sa nudila aj keď sa okrem vyzradeného tajomstva na začiatku nestali žiadne dramatické situácie ani akcia.

"Pokiaľ išlo o zvádzanie... ľahšie sa o tom hovorilo, než robilo naozaj."

Všetko by bolo fajn, nebyť Leviho. Málokedy sa mi stane, že by mi zrovna hlavný hrdina nesadol, ak čítate môj blog dlhšie viete, že mám radšej knihy z mužských pohľadov, no tentokrát by som hlavného hrdinu najradšej prefackala. Vôbec, ale vôbec sa k Faith nehodil, chýbala mi iskra, nejaká vášeň, no nebolo to dobré. Bola som naozaj prekvapená, že som mala taký problém si s ním sadnúť a do konca knihy som si priala, aby zrazu prišiel niekto iný. Bohužiaľ, nie. V porovnaní s tým ako skvelo bola kniha napísaná je to len detail, no aj tak ma rozčuľoval počas celého čítania. Ja som poriadne sentimentálna a dokážem sa rozplakať pri veľa veciach a musím sa priznať, že pri tejto knihe sa mi neraz stalo, že som mala slzy v očiach, najmä koniec knihy ma dostal. Kristian sa podarilo zapôsobiť na moje city, smiala som a plakala zároveň (to ste mali vidieť tie pohľady doma). Verím, že u nás vyjdú aj ďalšie knihy, podľa mňa sa totiž jedná o sľubnú sériu.

Bolo by to aj päť lajkov, ale nejaké tie nedostatky tam predsa len boli a tak jeden lajk sťahujem. Verím tomu, že ďalšie diely budú ešte lepšie ako tento a dúfam, že u nás vyjdú čo najskôr. Pokiaľ hľadáte nejakú dobrú romantiku, určite siahnite po tejto knihe :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu si môžete kúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Na túto knihu som už videla reklamu na fb a aj sa mi zapáčila, pretože ja mám rada romantické knihy. Len ma trochu prekvapilo (keď si napísala), že už vyšlo pät kníh z tejto série. Predpokladám, že asi pôjde v každom diely o iné osoby a ich príbeh.
    Pekne napísaná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táto kniha ma hneď zaujala, super recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť