piatok 29. apríla 2016

Božský cizinec - Christina Lauren

Kombinácia drzosti, sexu a emócií!

Sára Dillonová, schopná finanční ředitelka Božského bastarda, se konečně odhodlá ukázat záda tomu nevěrnému zmetkovi, se kterým pár posledních let sdílela postel, a prchne si léčit zlomené srdce do New Yorku. Znechucená několikaletým stereotypem hledá povyražení bez přílišných závazků. Když v tanečním klubu potká Božského cizince, nepočítá s tím, že by z toho mohlo být něco víc než vzrušující zábava na jednu noc. Ale způsob – a rychlost – kterými vztah s ním překračuje všechny její zákazy a zábrany, ho brzy promění z nezávazného flirtu v něco jedinečného. Celé město ví o tom, že Max Stella je na ženské a střídá je jako ponožky. Navzdory tomu, že vypadá jako klasický nafoukaný byznysmen, začne po setkání se Sárou – a po několika divokých a vzrušujících aférkách odehrávajících se v knihovně, skladišti i sexy klubu – přemýšlet nad tím, jestli by jeho vášně mohly někdy přerůst hranice sexuálního dobrodružství. Sáru ani tak neděsí představa, že by je někdo načapal při erotických hrátkách na veřejnosti. Spíše se obává, aby si Maxe nepustila příliš k tělu – ale to neberte úplně doslova.

Určite ste mnohí z vás už počuli o Christine Lauren. Ak nie, je najvyšší čas to zmeniť! Slovenskí čitatelia si ju mohli všimnúť vďaka jej knihám Hriešna záležitosť a Rozkošný zvrhlík, no najmä českí čitatelia ju poznajú vďaka jej série Božský. Pamätám si, keď mi ju prvý krát kamarátka navrhla. Nevidela som na nej nič iné a keď som sa dozvedela, že táto séria dokonca pozostáva zo 4 kníh, tak som nemala moc chuť sa do nej púšťať. Našťastie som si povedala, že ju predsa len skúsim, anotácia totiž vyzerala naozaj lákavo a ja mám mimoriadne rada tento žáner. S odstupom času môžem povedať, že sa jedna o naozaj vynikajúcu sériu. V druhom pokračovaní s názvom Božský cizinec (pre mňa je to až tretia kniha, keďže poradie som si trošku zamenila) sa pozrieme na to, ako sa vyvinie vzťah Sári a Maxa a opäť raz to bude poriadne erotikou nabitá cesta. 

"Setkala se s mým pohledem. Měrila si mě. Maličko se ode mě odtáhla."

Všetky knihy sú navzájom prepojené, no opäť raz ich nemusíte čítať po poradí. Ja som si tiež poradie trošku zamenila, ale myslím, že to vôbec nevadí. Ako som už spomínala, tento krát sa jedná o príbeh Maxa a Sári. Max je najlepší priateľ Willa (s ktorým sa stretnete/stretli ste sa v knihe Božský hráč) a celé mesto o ňom vie, že je to poriadny sukničkár, ktorý so žiadnou nevydrží dlho. Sára ma už na mužov vlastný názor a románik s Maxom nepovažuje za nič viac ako za rozptýlenie. Lenže po istom čase sa veci začnú komplikovať (ako to už býva) a tým pádom máme možnosť na vyše 300 stranách sledovať tento zamotaný, romantický, poriadne erotický románik dvoch odlišných postáv.

V knihe sa nám striedajú pohľady Maxa a Sári a tak máte možnosť nahliadnuť do hláv obidvoch našich postáv. Musím uznať, že mi opäť obidvaja vynikajúco sadli. Bola medzi nimi taká neskutočná chémia, že sa dala krájať. Vášeň im nechýbala, čo sa prejavovalo aj tým, že si ho užívali naozaj všade a zhruba prvá tretina je len o ňom. Potom sa však stalo niečo nečakané. Príbeh zrazu nabral obrovskú hĺbku a ja som sa od plytkého sexu dostala do spomienok, ktoré neboli vždy krásne. Nevedela som čo mám robiť, oči sa mi pár krát zaliali slzami, táto hĺbka ma proste úplne dostala, prepadla, keď som to vôbec nečakala. Bolo to proste perfektné, skvelé a úžasné. Bavila som sa od začiatku až do konca. Myslím, že toto bol pre mňa asi ten najsilnejší príbeh zatiaľ zo všetkých troch a páčilo sa mi, ako obe autorky dokázali prejsť z jednej roviny do druhej. O tom, že majú talent netreba ani len pochybovať, presvedčili ma už dávno.

"Byla jsem nervózní. Proboha, naprosto vyděšená"

Čo najviac oceňujem je ich drzosť. Všetko povedia na rovinu, s ničím sa nehrajú, nedávajú si servítku pred ústa, nie vždy ukazujú len to dobré, občas to proste nevyjde a nie vždy je láska jednoduchá. Práve toto všetko a omnoho viac nájdete v ich knihách. Inak tomu nebolo ani pri Božskom cizincovi. Opäť nesklamala, opäť som všetko autorke zožrala aj s navijakom a opäť som si povedala, že to bolo proste skvelé. Tesne po tom ako nejakú knihu dočítam, miešajú sa u mňa rôzne pocity, mám kopu myšlienok, ktoré vám chcem povedať a niekedy je ťažké usporiadať ich do zmysluplného celku. Dúfam, že sa mi podarilo vám ukázať, že táto kniha obsahuje naozaj všetko, čo správna romantika má mať a že sa ju rozhodnete prečítať. Ja sa strašne teším, že o nejaké dva týždne sa dočkáme aj štvrtého pokračovania, ktoré bude určite vynikajúce. 

Môžem vôbec dať niečo iné ako päť lajkov? Plný počet? Určite nie, dokonca by som sem ešte jeden lajk mala aj prirobiť, také to bolo skvelé! Pokiaľ máte radi romantické knižky, ktorým nechýba tá správna dávka erotiky, toto je kniha pre vás :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly.sk. Knihu si môžete zakúpiť TU.

1 komentár: