piatok 3. júla 2015

Top trojka na júl

Čo sa týka leta, väčšinou som zvyknutá, že to s vydávaním kníh nie je nič moc, no tento rok som milo prekvapená, pretože vychádza veľa skvelých kúskov.

Všem klukům které jsem milovala - Jenny Hanová

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo. méně textu.

Na túto knihu sa teším najviac, pretože vyzerá skvelo. A na leto ako stvorená. Som zvedavá akou formou bude kniha písaná, no už teraz viem, že si ju nenechám ujsť :)




Kam zmizla - Gayle Formanová

Od tragickej autonehody prešli tri roky... Mia prežila, stratila však najbližšiu rodinu aj chuť žiť. Pomohli jej lekári, kamaráti, a najmä jej priateľ, gitarista Adam Wilde. Trpkú životnú skúšku však ich mladá láska neprežila a cesty dvojice sa rozišli... Celé tri roky už uplynuli aj odvtedy, čo Mia náhle zmizla z Adamovho života. 
Teraz obaja žijú na opačných koncoch krajiny. Nadaná violončelistka Mia je vychádzajúcou hviezdou newyorského konzervatória Juilliard. Adam žije v Los Angeles a ako slávny rocker kŕmi nenávidený bulvár búrlivým vzťahom so slávnou herečkou. Keď počas turné zostane sám trčať v New Yorku, náhoda ich znovu zvedie dokopy. V tú osudnú spoločnú noc sa túlajú po meste, ktoré sa stalo Miiným domovom, spomínajú na minulosť a nesmelo otvárajú srdcia budúcnosti – a azda aj jeden druhému. Dá sa však vrátiť stratený čas, odpustiť chyby a nesplnené sľuby?

Som zvedavá aj na túto knihu, aj keď ma mrzí, že už Mia a Adam nie sú spolu. Podľa všetkého to vyzerá tak, že sa dajú asi dokopy, ale aj tak . Nie som moc nadšená.

Isla a šťastné konce - Stephanie Perkinsová

Může vydržet láska z města, které nikdy nespí? Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí. Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.

Isla a šťastné konce je záverečný diel trojdielnej série, kde na seba diely síce nenadväzujú, ale sú si dosť podobné. Knihy od S. mám rada a tak som zvedavá, čo prinesie tento diel :)

A čo je vaša top trojka ? :)

4 komentáre:

  1. CooBoo novinky by som si rada prečítala :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kam zmizla som čítala v angličtine. Jednotka sa mi páčila o niečo viac, ale aj toto bolo skvelé. Rozhodne sa máš na čo tešiť!
    A na Všem klukům... sa teším tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť