piatok 28. februára 2014

Top trojka na marec

Neviem, čím je to tým, že ide marec mesiac knihy, alebo sa naše vydavteľstvá len nejako posnažili, no je pravda, že sa to tento emsiac bude hemžiť mnohými skvelými knižnými novinkami, no dočkáme sa aj mnohých očakávaných pokračovaní našich obľúbených sérií.

Chodiaca katastrofa - Jamie McGuierová

PREČO JE TRAVIS MADDOX POSTRACH MUŽOV A IDOL DIEVČAT AJ ŽIEN? PREČO SA VEČNÝ BITKÁR, NESPÚTANÝ DIVOCH A NENAPRAVITEĽNÝ SUKNIČKÁR NAPOKON ROZHODNE MILOVAŤ LEN JEDNO DIEVČA?

Travis stratil v detstve matku, jedinú ženu, ktorá ho bezvýhradne milovala. Vyrástol s bitkárskymi bratmi a s otcom, ktorý hľadal útechu v alkohole. V ranom veku si predsavzal, že nebude korisťou, ale lovcom. A potom stretol Abby Abernathyovú...Abby je kombinácia nevinnej krásy a hriešnej minulosti. Vníma Travisa inak ako ostatní a nemieni sa mu vrhnúť okolo krku, lebo vie, koľko spolužiačok prešlo jeho posteľou. Lenže ani ona sa neubráni, keď medzi nimi preskočí iskra.Príbeh Abby a Travisa je v tejto knižke opísaný tak, ako ho prežíval a videl on, muž s večným nepokojom v duši. 

Netajím sa tým, že Krásnu katastrofu milujem a že je to jedna z najlepších kníh, aké existujú. Bolo teda pochopiteľné, že keď som sa dozvedela, že sa táto skvelá kniha objaví ešte raz, tento krát z Travisovho pohľadu. Keby však len to! Už len leto je pripravené vydanie knihy o Trentovi, ďalšom sexošovi, na ktorého príbeh sa už teraz teší. Stačí len dúfať, aby sa aj k nám táto kniha dostala čo najskôr.

Iba jeden rok - Gayle Formanová

Keď sa Willem preberie z bezvedomia, netuší, kde je - v Prahe, v Dubrovníku alebo doma v Amsterdame? Francúzsky lekár mu ošetril ranu na hlave, ale Willem utŕžil aj inú, ktorú navonok nevidieť, napriek tomu bolí. Mladý Holanďan je zase sám a naliehavo potrebuje nájsť dievča, peknú Američanku, ktorú pomenoval Lulu, lebo jej pravé meno nepozná. Strávili spolu čarovný deň v Paríži a niečo na tom dni - alebo dievčati - núti Willema položiť si otázku, či im nie je súdené zostať navždy spolu. Opäť sa vydáva na cesty, blúdi od Mexika až po Indiu a dúfa, že to dievča ako zázrakom znovu stretne. Ale keď mesiace plynú a Lulu mu stále uniká, Willem začína pochybovať, či ruka osudu je naozaj taká silná, ako si myslel... A čo na to geniálny dramatik Shakespeare, ktorý mladú dvojicu najprv spojil, potom rozdelil a napokon v rozhodujúcej chvíli opäť zasiahol do ich života? Romantické, emotívne pokračovanie románu Iba jeden deň je príbehom voľby a náhody či "nehody", ale aj šťastia, ktoré môžeme nájsť, keď sa voľba skríži s náhodou. 

Knihu Iba jeden rok asi nikomu nemusím predstavovať a rovnako, ako aj jej úspešná predchdkyňa Iba jeden deň, zožne u čitateľov obrovsý úspech. Príbeh bude tentokrát rozprávať Willem, čomu sa ja mimoriadne teším, keďže mám radšej príbehy rozprávané z mužských pohľadov.

Experiment - Veronica Roth

Tris a Tobias sú opäť spolu - ale za akú cenu. Systém frakcií je kompletne rozvrátený, polovica mesta leží v troskách. Spoločnosť však potrebuje vodcov, a tak sa k moci dostávajú tí, ktorými doteraz ostatní opovrhovali. Bezprizorní. Všetci však myslia iba na pomstu. A tak to vyzerá, akoby len vymenili diktátorku v čierno-modro kostýme za inú v otrhaných šatách. Mesto je v rozklade a jediná záchrana môže prísť zvonku. Tris a Tobias sa vydávajú za plot, aby sa pokúsili odhaliť pravdu o svojom meste. Je naozaj možné, že sú len súčasťou experimentu, z ktorého niet úniku? Alebo je aj toto len ďalšia simulácia?  

Neviem moc, čo k tejto knihe napísať, keďže som túto sériu donedávna dosť prehliadala a nedokázala ma zaujať, no čím viac sa hovorí aj o filme, tak sa mi táto séria začala páčiť. V apríli si ju už určite zaobstarám a pokiaľ vy môžete, určite s knihou dlho neotáľajte.
 

Aj napriek týmto skvelým novinkám to však na amrec ešte nie je všetko. Vydavateľstvo CooBoo má na tento mesiac tiež kopu horúcich noviniek, ku ktorým patrí napŕiklad kniha Panika, Tigrov osud, V podsvětí, či mnoho ďalších. Fragment si pripravil knihy Stratená duša a Neptúnov syn a Ikar prinesie knihu Žiadostivosť. Tento mesiac sa teda máte na čo tešiť a ja sama sa budem snažiť zaobstarať si knihy čo najskôr. A čo je vaša top trojka na tento mesiac? :)

8 komentárov:

  1. Prvými dvoma knihami sa budem zaoberať aj ja :D
    Hlavne katastrofou <3 najlepšia

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tyto tři knížky se taky moc těším. =) Hlavně na Alianci. (Experiment)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na všetky tri sa teším :) Ale Chodiacu katastrofu neviem či chcem prečítať, keďže ma odrádza to, že viem celý dej. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa naňu teším, lebo som zevdavá ako mnohé situáie vnímal Travis a mám radšej knihy rozprávané z mužských pohľadov :)

      Odstrániť
  4. A môžem ťa prekvapiť. :) Bude od istej spisovateľky ďalšia kniha.. a potom bude ďalšia z názvom "Krásna svadba" :) Je to vlastne o Abby a Travisovi :) Moc sa na to teším... ozaj a bude ešte jedna :D Tá bude zasa o Travisovho brata Trenta. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To naozaj?? Páni, dúfam, že fakt a kedy sa to chystá ??? :D O tej poslednej som počula,ale o Krásnej svadbe ešte nie je páni .. :) A ešte neaké je od nej ?? :)))

      Odstrániť