piatok 5. júla 2013

RECENZIA: A. Adornettová - Záhrobie

Pokračovanie románu Záblesk


Bethany sa pomaly spamätáva z vyčíňania mocného démona Jaka Thorna. Život v mestečku Venus Cove sa vracia do starých koľají. Nikto netuší, že Jake pripravuje pomstu - na Dušičky, v deň, keď sa stretáva svet mŕtvych so svetom živých, využije príležitosť a Bethany unesie do záhrobia. Milosrdný anjel však vo svete číreho zla nemôže žiť večne a je iba otázkou času, kedy dôjde k rozhodujúcemu stretnutiu mdzi pekelnými a nebeskými mocnosťami. Svet stojí na pokraji apokalypsy. Ktorá strana prejaví viac odvahy v rozhodujúcich okamihoch? Nepohltia pekelné plamene nakoniec aj tú najčistejšiu lásku? 

Xavier, Gabriel a Ivy sú rozhodnutí nájsť Bethany, no pekelné brány sa neotvoria pred hocikým. Pomocnú ruku musí podať aj najmocnejší archanjel Michal. 

Alexandru som v recenzii na knihu Záblesk vychválila do nebies, pretože som z nej bola úplne nadšená. Nasadila poriadne vysokú latku, a preto som bola zvedavá, či sa jej ju podarí pri ostatných dieloch prekonať. Musím však povedať, že druhý diel ma prekvapil - nemilo. 

Zatiaľ čo v prvom dieli bol dej sústredený na vzťah Xaviera a Bethany, v druhom sa to poriadne otočí. Xaviera odsoťte na druhú koľaj a namiesto neho si dosaďte Jaka. Zaujímavý zvrat, že? Alexandra sa totiž rozhodla, že nás poriadne prekvapí.

Niektorí tento zvrat považujú za zlepšenie, oživenie. Mne sa však toho zdalo priveľa. Čím ďalej som knihu čítala, tým viac som už čakala, kedy Xavier zasiahne a Jaka pošle kade ľahšie. Okrem toho som mala pocit, že Bethany v druhom dieli nie je vôbec tá Bethany, ktorú sme pozorovali a obľúbili si v prvom dieli. Jej správanie sa zmenilo a celkovo vidím posun k horšiemu.

Okrem peknej obálky sa autorke vydaril aj záver knihy, ktorý ma milo prekvapil a pomohol mi dostať sa z toho Jakovského ošialu. Za túto knihu udeľujem autorke 3 lajky a pevne verím, že jej za tretí diel Zore budem opäť môcť udeliť 5 lajkov. Ako celá trilógia dopadne je pre mňa, zatiaľ, záhadou :)


1 komentár:

  1. Chcem odporučiť Dr ade ako najlepšie kúzlo koliesko z Afriky, on je dobrý a guanín muž, ktorý mi pomohol, som narazil na jeho svedectvo on-line a ako pomôcť ľuďom priviesť späť svojho milenca, na prvý strach, ale som si želal, aby sa pokúsila na moje najväčšie prekvapenie urobil dobrú prácu a moja láska je späť ku mne, žijúci spolu ako jeden. to všetko bolo kvôli Dr ade, môžete ho kontaktovať dnes a dostať svoj problém vyriešený. Volajte/WhatsApp + 27740386124 alebo ho e-mailom na adrese: aoba5019@gmail.com.  

    OdpovedaťOdstrániť