streda 31. augusta 2016

Rowlingová alebo nikdy nekončiaci svet Harryho Pottera?

Nie je žiadnym tajomstvom, že v poslednej dobe sa opäť začalo veľa hovoriť o Harry Potterovi. Môže za to najmä fakt, že zhruba o mesiac sa dočkáme už ôsmeho dielu, ktorý vám asi ani nemusím predstavovať. Ja sama som veľká fanúšička Harryho Pottera a zrovna tento rok sa mi konečne podarilo dať si dokopy celú túto sériu :) Pri tomto dieli ale trošku váham, keďže sa nebude jednať o typickú formu, ale (ak som to správne pochopila) kniha bude písaná formou divadelnej hry. Ja sama zrovna nepatrím k fanúšikom divadla a tak si nie som úplne istá, či ma to bude baviť. Harry sa však míňa ako teplé rožky a ja začínam mať obavu, či sa mi nejaký ujde ak budem čakať pridlho :D 

Okrem toho už v novembri sa do kín dostane film Fantastické zvery/ tvory a kde ich nájdeme. Len nedávno začala po internete kolovať informácia, že by sa malo jednať o trilógiu? Úprimne, na film sa teším, pretože tam hrá Eddie a on je proste skvelý herec, ale trilógia? To mi príde naozaj prehnané. 

Celkovo som dosť prekvapená, koľko sa toho na nás zo sveta Harryho valí. Nie je to tak dávno, čo sa na internete objavilo množstvo článok a informácii o tom, že už nič nové si pre nás Rowlingová nechystá. A zrazu? Vôbec by ma neprekvapilo, keby sa Rowlingová rozhodla napísať ešte x ďalších kníh. Už ma to popravde ale nebaví. Milujem túto sériu, no myslím, že mala ostať už tak. To je ako by sa niekto rozhodol zrazu dopísať pokračovanie Twilightu. Už by sa to nehodilo, aj napriek tomu, že túto sériu proste zbožňujem. A tak to mám aj s Harrym. Dalo by sa veľa špekulovať o tom, či sa jedná len o marketingový ťah (kedže už teraz je to jedna z najpredávanejších kníh tohto roku, čo asi nikoho neprekvapuje) alebo čo naozaj stojí za vydaním tohto dielka. 

Keby som mala tento môj krátky výlev zhrnúť, tak len poviem, že už proste po určitom čase nie som až tak paf, keď sa niečo takéto objaví, no zvedavosť je mrcha a tak ma čaká ešte dlhá debata so sebou o tom, či kúpiť alebo nekúpiť :)

Aký máte vy názor na takéto predlžovanie už určitý čas skončených sérií? 


1 komentár:

  1. Ja som veľmi zvedavá na tento ďalší diel o Harrrym, ale zároveň som aj na pochybách, či ma to nesklame. Ja som vždy dúfala, že Rowlingová napíše ešte ďalšie knihy z čarodejného prostredia, ktorý vymyslela, ale s inými hlavnými postavami a dejovými zápletkami. Je škoda, že takto neuvažuje...

    OdpovedaťOdstrániť