utorok 28. júla 2015

Všem klukům které jsem milovala - Jenny Hanová

Čo sa stane, keď niekto roznesie vaše utajené milostné dopisy?

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. 
A najednou musí čelit všem pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty dopisů – pečlivě ukrývala! 

A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

Čo sa týka tejto knihy je to jedno z najočakávanejších dielok júla. Je to presne ten typ knihy, akú potrebujete na horúce letné dni - ľahké a plné romantiky. Keď je vonku tých 37 stupňov, tak mám problém normálne fungovať, a preto nepotrebujem nič komplikované a ťažké na pochopenie. Preto ma táto kniha hneď zaujala, nielen krásnou obálkou, ale aj pútavou anotáciou. Vôbec som nevedela, že Jenny už u nás vyšli nejaké dielka, ktoré ma však naplno nezaujali a tak som im nedala šancu. Všem klukům které jsem milovala bola však napísaná tak dobre, že svoj názor možno aj zmením.

"Moc sa nenaparuj, pomyslím si. Jinak si táta bude myslet, že jsi arogantní."

Príbeh je v podstate dosť jednoduchý. Niekto rozošle dopisy Lary a my sledujeme, do akých situácií ju to dostane a či nakoniec bude niekto aj ten pravý. Hneď na začiatku by som však chcela spomenúť, že v knihe je veľmi silnou stránkou rodina. Larina mama zomrela a tak ona a jej ďalšie dve sestry žijú iba s otcom a keďže jej najstaršia sestra Margot odchádza na vysokú, zodpovednosť prechádza na ňu a dá sa povedať, že z toho úplne nie je nadšená. Páčilo sa mi, že sem autorka zapojila aj rodinu a nielen romantiku, čo teda zabezpečilo, že sa nejednalo len o nejaký plytký príbeh. Ako som už spomínala, romantika hrá výraznú rolu, celý príbeh sa sústreďuje na ňu a síce sa zo začiatku začne formovať aj nejaký ten ľúbostný trojuholník, skončí skôr ako by vlastne začal. Najskôr som mala trochu obavy, pretože začiatok sa viac ťahal, ale nebolo to nič drastické a po prvej tretine sa dej úplne rozbehol. Toto milé dielko sa mi čítalo naozaj dobre, príbeh bol písaný jednoduchým štýlom, autorka nič zbytočne nekomplikovala a ja som ho prečítala naozaj rýchlo.

"Hej, Joshi, ty jsi taky vlezdoprdelka, pípne Kitty a Josh ji chytne a lechtá ji tak dlouho, až má Kitty v očích slzy od smíchu."

Na knihe vidím množstvo pozitív, snáď jediné negatívum bolo správanie Lary, ktoré bolo miestami strašne detinské, hlúpe a čitateľov s menšou toleranciou takýchto hrdiniek to mohlo rozčúliť. Ja som zvyknutá aj na horšie správanie a tak som to dokázala v pohode zvládnuť, aj keď prišlo pár situácií, keď som len nechápavo krútila hlavou. Inak nemám absolútne čo vytknúť. Bolo to skvelé, milé čítanie, ktoré som si naozaj užila. Celý nápad bol vynikajúci, netradičný, iný a ja som si ho zamilovala. Pokiaľ hľadáte nejakú dobrú romantickú knihu nielen na leto, Všem klukům které jsem milovala je jednoznačne skvelá voľba. Trochu ma mrzelo, že má toto dielko otvorený koniec, ale o to viac sa teším teraz na pokračovanie. Na jeho vydanie si síce počkáme dlhšie, no určite to bude skvelý príbeh :)

Keďže tam bol nejaký ten nedostatok, nedávam knihe úplne plné hodnotenie, no aj napriek tomu vám ju odporúčam, je to naozaj skvelé čítanie, ktoré som si užila.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU.

6 komentárov:

  1. Tak túto knihu milujem! Úžasná kniha :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výborná recenze :) Nemůžu se dočkat, až si knížku taky přečtu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Celkom letná knižka, možno po nej siahnem. :) Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť