sobota 11. júla 2015

Najskôr nadšenie a potom.. nič

Už dlhšiu dobu som rozmýšľala nad nejakým článkom, keďže recenzií je tu dosť a ta ma nejako napadlo toto :)


Môj najväčší problém s knihami je, že mám problém dočítať celé série. Keď začnem prvým dielom, som úplne nadšená, no málokedy ma vie séria strhnúť tak, aby som ju aj celú dočítala, najmä pokiaľ má viac ako tri diely a jej vydanie trvá strašne dlho. Preto radšej preferujem len jednodielne knihy, poprípade som jeden z mála ľudí, ktorí majú radi aj prerozprávanie z druhého pohľadu (aj keď viem, že je to len ťah ako zarobiť ešte viac). Keď vidím iných blogerov alebo aj čitateľov ako horlivo čakajú na nejaké pokračovanie, alebo vidím knihovníčky, kde sú knihe pekne doplnené, len rozmýšľam či je so mnou niečo zle, alebo prečo mám takúto hlúpu vlastnosť. Myslím si teda, že bude lepšie, keď vám do akéhosi rebríčka ako to momentálne u mňa v knižnici vyzerá :)

Nedoplnené série:

Nástroje smrteľníkov - Do tejto série som sa zamilovala, prvé tri diely som prečítala hneď, no potom prišla u mňa akási stopka a ja som nemohla nejako ísť ďalej. Až po dlhej, dlhej pauze som si teraz vypýtala na recenziu štvrtý diel a opäť som sa zamilovala. Aspoň, že tak.

Upírska akadémia - S touto sériou mám tak nejako stopku ešte stále. Prvé dva diely mám na poličke, ale nemám zatiaľ chuť na ďalšie. A obávam sa či budem ešte.

Hra o tróny - S touto sériou je ten problém, že u nás knihy vychádzajú strašne pomaly. Ešte sú vonku len dva diely a príbeh je tak komplikovaný, že kým vyjdú ostatné, zabudnem aj to, čo už viem.

Božský Bastard - Túto sériu fakt zbožňujem, no tak nejako, keď uvažujem, akú knihu si požičiam, zoberiem na recenziu alebo tak, vždy dám prednosť niečomu inému. Ani sama neviem prečo.

Akademie Evernight - O tejto série sa u nás až toľko nehovorí, ale podľa mňa je úplne skvelá, len ako hovorím, neviem si ju doplniť, lebo dám vždy prednosť dačomu inému.

Plus je tu ešte pár sérií, kde čakám, kým vyjdú pokračovania, no a môžem povedať, že konečne sa mi ich pár aj podarilo doplniť :)

Ako ste na tom vy ? Máte tiež takýto problém?

2 komentáre:

  1. So sériami mám väčšinou problém. :D Dva diely Upírskej mám doma, prečítané už asi polroka, no ďalšie si neviem zaobstarať a na recenziu si ich brať nechcem, tiež dám prednosť inému. Najhoršie je, že väčšinou si už potom ani nepamätám dej. :)

    OdpovedaťOdstrániť