sobota 21. júna 2014

Happy birthday alebo čas na mega súťaž :)

Už to bude rok! Jeden krásny rok čo som v lete začala s blogovaním. Ani by ma nenapadlo, že ma to tak veľmi začne baviť a že si to tak budem užívať :) Získala som mnoho spolupráci, kamarátov a nových kníh. Nie vždy to bolo ľahké, stíhať to všetko popri škole, no celkovo si myslím, že to bol skvelý rok! Veľká vďaka patrí Domčovi, ktorý mi zo začiatku so všetkým pomáhal.


Nechcem byť príliš sentimentálna ani nič iné, no okrem toho, že blog bude mať rok, budem aj ja mať 18 :) Okrem toho mi mamina povedala, že si knihu môžem kúpiť len v tom prípade, že sa nejakej (nejakých) aj zbavím (za čo som bola dosť naštvaná). Preto som dneska urobila také emnšie triedenie a do súťaže sa rozhodla zaradiť naozaj množstvo kníh /(aby som si ich zase mohla kúpiť :D). Okrem toho vás mám aj rada, preto sa vždy teším, keď vám urobím radosť (len mi tie knihy budú chýbať:/). Takisto ďakujem aj všetkým, ktorí mi so súťažou pomohli a taktiež podarovali niektoré knihy (hlavne teda mojej tete môžete poďakovať za celú prvú cenu, sériu Divergenciu a knihu Polozlý)

A o čo môže vlastne súťažiť?
 
1.Cena: Kniha Krásna katastrofa + Séria Nadpozemská + Pushing the limits + záložky + odznaky + zľavy do rôznych obchodíkov + malé prekvapkanie odo mňa



2.Cena: Séria Divergencia + Očarená nocou + Prozreteľnosť + záložky + odznaky + zľavy do rôznych obchodíkov + malé prekvapkanie odo mňa 

                                                        
   
                                              


3.Cena: Polozlý + Príbeh čarodejnice + Citadela + Chlapec v kufri +  Na vine sú hviezdy + záložky + odznaky + zľavy do rôznych obchodíkov + malé prekvapkanie odo mňa 
 
                                          
 
                                                     
 
 
Páči sa vám tieto ceny? Dúfam, že áno. Neviem síce ako ich víťazovi pošlem, no dúfam, že ste teda spokojní a teraz k podmienkam :)


A ako to bude prebiehať? Vaše odpovede píšte pod tento článok, s tým že:
- Zúčastniť sa môžete iba raz, ostatné komentáre budú odstrátené aj s prvým.
- Zúčasniť sa môžu ako Česi tak aj Slováci.
- Účastníci musia byť starší než 13 rokov (toto sem musím napísať, ale všetci vieme ako to je a aj keď napíšem, že potom len so súhlasom rodičov, aj tak sa nikto nepôjde spýtať)
- Účastníci musia patriť medzi pravidelných čitateľov (nasledovateľov) tohto blogu.
- Účastníci nemusia dať lajk na FB stránku tohto blogu (to je https://www.facebook.com/pages/Fans-of-Books/551199258277054?fref=ts ).
- A, pravdaže, musia splniť všetky podmienky :)
 
Váš komentár musí obsahovať:
- Meno a priezvisko, poprípadne prezývku, pod ktorou chcete byť v prípade výhry uverejnený.
- Email, na ktorý sa vám budem môcť v prípade výhry ozvať.
- Odpoveď na túto otázku: Akú knihu by ste mi doporučili? Ktorú knihu si mám určite prečítať?

Ľahké, že ? Súťaž potrvá od dnes do 23. júla. Víťazi budú vyhlasení hneď na ďalší deň (na moje narodeniny :P). Prajem všetkým veľa šťastia.
 
P.S. Ak by sa vyskytol nejaký problém, pokojne mi napíšte :)                                                  

64 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. - Smiley
    - terezickaciganikova@gmail.com
    - Asi by som ti odporučila sériu Padlí anjeli od J.R.Ward, je skvelá, má skvelý príbeh a je to iný pohľad na anjelov a démonov ako v iných knihách. Je tu napätie a rôzne osudové príbehy.

    PS: Super súťaž o naozaj úžasné knižky ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Michaela Boďová, michaelabodova7@gmail.com, Púštny kvet ak si ju ešte nečítala alebo čo koho do toho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. - Domčo
    - dominik.petriska@gmail.com
    - určite si prečítaj Ak zostanem, ktoré o chvíľu vyjde aj s krásnou filmovou obálkou :))) A druhá časť Beznádejnej! tá bola super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. - Zet
    - zea.zuzu@gmail.com
    - Zlá kniha nie je ani Vlčí dar, celkom som si pri ňom oddýchla a nie je to jedna z tých kníh o "sexi" vlkolakoch :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucie Macková
    Stella56@seznam.cz
    Možná je to klišé, ale právě čtu Hobita a je skvělý. Atmosféra v knize se dá krásně představit a je to často i vtipně psané. Takže ti doporučuji Hobita. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nessa
    Sara.Kopalova97@seznam.cz
    Já ti doporučuji knížku V šedých tónech. Tahle knížka mě naprosto dostala, a stala se jednou z mých nejoblíbenějších knížek. Takže pokud si ji nečetla, tak ti ji doporučuji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. - Foxy
    - d.lesniakova@centrum.sk
    - fú, tak toho je veľa :D Poradila by som určite všetky knihy od Kody Keplinger (3:D), LENŽE nie je preklad čiže... :(. Neviem či si už čítala, ale určite série - Upírska akadémia, Nástroje smrteľníkov či Pekelné stroje. Fakt by som tu písala do rána knihy :DD Och a tiež od Mirandy Kenneally knihy, lenže ani tie neprekladajú, takže sú len v AJ :((

    OdpovedaťOdstrániť
  10. -Kristína Hulinová
    -kika14598@azet.sk
    - Kniha (aj film), ktorý ma skutočne dojali bol Na vine sú hviezdy. Určite si ju asi už čítala, keďže je aj jedna z cien. Úžasný príbeh lásky, kde čas je dôležitý. Som tiež chorá a dúfam, že aj na mňa sa raz usmeje také šťastie ako na Hzel. <3
    Ďalšia kniha, ktorú by som ti chcela odporučiť je od slovenskej autorky- Neodolateľné vábenie. Obsah bol celkom zaujímavý...ale ako som knihu začala čítať, nemohla som odtrhnúť zrak a prečítala som ju za 10 hodín (môj rekord! )
    Posledná kniha je Easy? neuveriteľne nádherný príbeh, ktorý som čítala v nemocnici. Bola to prvá kniha, ktorú som si na internete kúpila. Charizmatický chalan, neuveriteľne krásne dievča, láska a samozrejme problém. Od prvej strany ťa to vtiahne do deja. (nechcem ti vyzrádzať prečo. :) )

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Akožeee, to už je aká brutálna súťaž!!! wau, krásne ďakujeme, že si taká štedrá 8)
    Nádherné knižky, mám z nich doma len celú sériu Divergencia, ktorá je úžasná, ale čítala som aj sériu Nadpozemská, aj keď ju nemám doma, čo by som teda veľmi chcela. Zvyšok vôbec nemám a strašne ma láka napr. Polozlý, Na vine sú hviezdy, Očarená nocou, Krásna katastrofa, Pushing the limits..., veľmi by som si ich chcela prečítať. Asi za 1. balíček cien by som bola najšťastnejšia, ale akože nevyberám si, prijmem ktorúkoľvek 8P

    - E_V_E
    - na FB sledujem ako Evelin Kiss
    - di_va22@azet.sk
    - Prešla som tvoje recenzie, nech viem, čo všetko si zhruba čítala a som zhrozená, že tam nevidím knihu Výnimočná od Kristin Cashore. To je bomba - fantasy o kráľovstvách, aj pokračovanie Ohnivá je úžasné, takže ak si toto nečítala ešte, tak rozhodne odporúčam, je to moja srdcovka, autorka je skvelá!
    Ďalej určite Noční lovci od Jeaniene Frost, to je skvelá upírska séria vydávaná ale len po česky, ale je to skvelé, tiež jedna z mojich obľúbených sérií, má 7 dielov a nejaké spin-offy, tuším už viac by nemalo byť, čo je škoda. Ja mám doma prvé 4 diely zatiaľ a tie spin-offy 2. Nemôžem prestať chváliť Cat a Bonesa 8)
    Základ je tiež Upírska akadémia a Pekelné stroje, to sú knihy, ktoré by každý fantasy milovník mal mať prečítané. Mne sa strašne páčilo aj Tweetni mi!, bolo to veľmi vtipné a také jednoduché, tentokrát bez nadprirodzena.
    Taktiež mne sa strašne páčila Sukuba od Richelle Mead. Je to také viac o sexe, ale zase ani nie, takže tie fantasy príšerky sú aj tam a hneď som si musela kúpiť všetkých 6 častí po prečítaní 1. knihy. Síce som sa k ich čítaniu ešte nedostala, ale plánujem čoskoro 8)
    Odporúčam aj Ptačí zpěv od Meagan Spooner, krásna knižka plná nádherného prostredia 8)
    A ak čítaš aj po anglicky alebo sa chystáš, tak odporúčam One week girlfriend a Being Jamie Baker. To sú skvelé knihy, ktoré sa mi strašne lúbili a ešte je tam aj ľahká angličtina, každému ich odporúčam vždy 8D Navyše aj obsahovo sú skvelé a teším sa už na pokračovania 8)
    Ešte by som dokázala strašne veľa vymenovať (Hex Hall, Zlodejka duší, Draki, Som roztrieštená, Pasca, Hry o život, Mariotovi dediči, Chlapec Nikto...) ale to by som toto nedopísala nikdy 8D

    Gratulujem k 1. výročiu a 18tinám! 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. snowy
    chocco66@gmail.com
    Práve som dočítala Ritmatika a je to úžasné, originálny svet, sympatické postavy a celkovo príbeh ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. - Kiki
    - kikizubik@seznam.cz
    - Doporučím ti celou sérii Vampýrská akademie.Tuto sérii mám hrozně moc ráda. :))
    Také Divergence je nádherná,nejspíš si jí už četla,ale stějně. Film se také poved.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Iva
    vancova2496@gmail.com
    Ja by som ti doporučila niečo od Haruki Murakami-ho napríklad také 1Q84 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Jahula
    k.jakubikova05@gmail.com
    Tak prvé, čo mi napadlo je moja srdcovka od Kristin Cashore. či už Výnimočná, alebo Ohnivá obe sú to úžasné knihy a je jedno, ktorou by si začala, no nepochybne stojí za to prečítať si celú sériu. Pri Iskrevej som sa dokonca nemohla odtrhnúť od čítania až do šiestej rána :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Mima Nováková (fb Miriama Dž),upjs.student21@gmail.com
    Vidím, že baby tu odporúčajú samé dobre knihy, ktoré som už aj ja čítala, prípadne sa na ne chystám, kažodpádne zaujímavé typy. Ja momentálne som nadšená seriou Divergencia :) takže tu odporúčam, ale tu si už samozrejeme čítala. Mne sa však celkom páčila Diablové husle, ktorú som vyhrala tiež na jednom bologu a celkom sa mi dobre čítala, tak skús možno očarí aj teba. Prípadne niečo na odľahčenie podľa filmovej predlohy Niečo požičané.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Barbara
    Barrbara.horvathova@gmail.com
    Urcite by som ti odporucila knihy od Richelle Mead Sukuba vsetky diely su uzasne a taktiez Nocny lovci od Frostovej ♡ Bones je amazing ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Sofia
    sofia.gumanova@gmail.com
    Ja by som ti odporucila serie Hry o zivot a Divergenciu, Charlieho male tajomstva :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Lucca L
    knihomolovo@gmail.com
    Keď som si v rýchlosti prebehla tvoje recenzie tak ma napadajú knihy zo série Sedem kráľovstiev, [(Výnimočná, Ohnivá, Iskrivá), originálny nápad, svet, skvelé a sympatické hlavné hrdinky a úžasní chlapi :D a tiež je to dobre napísané... ale tí CHLAPI! :D]
    Polibek pro Annu (sympatická hrdinka, dobre napísané, nič svetoborné, ale je to milá oddychovka, keď potrebuješ vypnúť, myslím, že v lete ideálna :-))
    Tigria sága [(Tigrova kliatba, Tigrova misia, Tigrova plavba, Tigrov osud) hlavná hrdinka má síce občas siahodlhé myšlienkové pochody, ale inak je v pohode (a tí chlapi! :D) + opisy sú (aspoň podľa mňa) dobre napísané a čítajú sa veľmi rýchlo, nápad s indickou mytológiou je super - neokukaný a originálny, prostredie je veľmi zaujímavé a pre nás nové, a taktiež je dobre opísané :-) ďalšia super oddychovka na leto :-)]
    Nástroje smrteľníkov (originálna urban fantasy, je tam Jace! :D sympatický hrdinovia a tiež je to dobre napísané)
    Pekelné stroje [(Mechanický anjel, Mechanický princ, Mechanická princezná) dobrí hrdinovia, dobre vykreslené prostredie Londýna v 19. storočí. originálny nápad a samozrejme Will!! :D]
    Etiketa & špionáž (veľmi dobrá, milá, vtipná, sympatická a jednoduchá oddychová kniha, so sympatickými postavami)
    A samozrejme knihy od Ricka Riordana ja som od neho zatiaľ čítala iba Percyho Jacksona a Bohov Olympu, ale má veľmi dobrý štýl písania, sympatických hrdinov a ak máš rada mytológiu, tak si ťa získa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Lenka Strešíková,
    lenka2688@azet.sk
    Ja každému odporúčam Kristin Cashore a jej sériu Sedem kráľovstiev alebo Simone Elkeles a Leaving Paradise :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Baška
    bambi002@azet.sk
    Čo by som ti odporučila? Ako tak pozeram, niektore si uz precitala co som ti chcela odporucit :) :) a tak by som ti namiesto nich rada odporucila urcite knihy Magia krvi, Strážkyna krvi ktore napisala Tess Grattonova a urcite aj seriu knih Nesmrteľní od Alyson Noel. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Andrea G
    adagdovin@gmail.com
    Tak určite by som ti odporúčala knihu Throne of Glass, ktorú som síce čítala po anglicky no čoskoro má vyjsť aj v slovenčine pod názvom Tron zo skla, pretože celý ten svet, opisy a postavy sú proste skvelé a konečne je tam hlavná hrdinka, ktorá nie je ufnukaná:) Taktiež séeriu Lux, do ktorej som úplne zbláznená (a nie je to len kvoli hlavnému hrdinovi, ktorý je neodolateľne sexi :) ) ataktiež série, ktoré tu už boli spomenuté ako napr. Nástroje smrteľníkov, Percyho Jacksna a Bohov Olympu, Pekelné stroje a ak máš rada aj severské krimi, tak odporúčam knihy od Larsa Keplera :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Mária Rusnáková
    rusnakova.maria@centrum.sk
    Moje naj naj naj knižky sú Utrpenie mladého Werthera, Angelológia a Zlodejka kníh. Z hodnotnejších kníh (obsahovo) je skvelý autor Erich Maria Remarque, dokonalosť tie jeho knihy a možno ešte jedna ktorá ma dosť chytila čo sa zamýšľania a metaforického spájania súvislostí týka bola Krv kvetov ale na meno autorky si nespomeniem...Určite by ich bolo omnoho viac ale toto sú asi fakt moje najnajnajobľúbenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Natali Boďová,
    natalibodova@gmail.com
    A určite si prečítaj tieto knihy sú dobré :) : Čas nových nádejí ( Lenka Gahérová) alebo Stará som už bola (Monika Macháčková) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Frankkie
    andrejgabaj@gmail.com
    Ak si dobre pamätám, ty máš rada romantické knihy... ale to nie je moja šálka kávy, takže ti môžem poradiť akurát tak knihy typu Eon, Eona alebo Fablehven, ako radím vždy :)
    Mimochodom... veľkolepá súťaž. Klobúk dole :)

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Nikola Kohútová
    kohutovanikola@gmail.com
    Ja by som ti jednoznačne odporučila knihy od Gayle Forman, či už Ak zostanem, čo je naozaj úžasná kniha plná emócií alebo Iba jeden deň/Iba jeden rok, krásna romantická kniha, kde sa opäť prejavuje, aká je Gayle Forman úžasná autorka...~~ <3
    Prajem všetko najlepšie k "narodeninám" a veľmi by som sa chcela poďakovať za súťaž, pretože je naozaj veľkááá~~ úžasné!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Skvela soutez a jeste lepsi ceny! :)
    1. Michaela Vavřinová, přezdívka: Míša
    2. vavrinovamichaela@gmail.com
    3. Za me doporucuju knihu Nebezpečně blízko od Lindy Howard :)

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Maggie Hemmings
    magdalena.ondruskova@centrum.sk
    Iba jeden deň! Proste, tá kniha je úžasná a úplne ti ju odporúčam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  30. No mne sa asi sníva!!! :O Akože vyhrať jednu knižku je skvelé, ale vyhrať niečo z tohto je úplne fantastické! Počkať, nie... to ty si fantastická! :D Skoro som odpadla, keď som to videla. :D Ale vážne, veľmi zo srdca ti ďakujem už len za túto možnosť a šancu. :) A všetko najlepšie prajem blogu aj tebe. :)

    Pozrela som si tvoje recenzie a nenašla som v nich knihu Len počúvaj od Sarah Dessenovej. Ak si ju teda nečítala, odporúčam ti ju. Je to nádherná kniha o hudbe a ľudských vlastnostiach, ktoré sa snažíme skrývať pred druhými. Najviac sa mi páčilo, že hoci tam vznikol krásny pár, nebola celá kniha iba o nich. Ich láska sa vyvíjala úplne pomaly a nenútene. Tak normálne. A veľa priestoru mali aj ostatné postavy a ich problémy. Naozaj veľmi pekný príbeh. :)
    Osobitným dôvodom, prečo čítať túto knihu je sám Owen. :3 :D

    Aly
    aly.vikart@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  31. 1.Soňa Pasuľková
    2. fandom4everbcilovefch@gmail.com
    3. prosím prečítať už len z toho dôvodu že si želám aby tieto knihy mali viacej fanúšikov :3 Ja určite odporúčam sériu černé drahokamy od anni bishopovej neviem či si sa s ňou stretla a ked nie tak dovoľ aby som ti ju v skratke predstavila :) Táto séria je úžasná! ale nie tým fandom spôsobom kde sa nemôžeš dočkať dalšej strany a shipujes každého s každým toto je ten typ knihy kde sa zamýšľaš nad danou situáciou a dej ta tak pohlti že zachvíľu na tie zle postaví knihy nadávaš a preklínaš v deji sú kopu fantasy prvkov ale situácie sú tam urobene realisticky ich svetom vládne moc a sex silne slova však? ale cela tato séria je silná. najviac ma na začiatku zaujalo že muži sú ženám podriadený a ako som čítala dalej zistila som že nezáleží na pohlaví (lebo niekedy sa hovori že mužisú besnejší a krutší) ale na charaktere človeka a na prostredí kde vyrastá nechcem viac k tomu povedať ale určite by si to mala prečítať :) ešte by som dala do povedomia ľavá ruka boha (Paul Hoffman) je to ťažia kniha ... a ničo podobné ako rudá ako rubín :D Hex Hall (Rachel Hawkinsová) P.S všetko najlepšie ! :D k prvým narodeninám blogu https://www.youtube.com/watch?v=93iq9Hwww-c a k 18-ke https://www.youtube.com/watch?v=Bgx4w0lFIao :D

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Darina Petrovičová dara.petrovicova@gmail.com
    Knihy ktoré by som ti určite odporučila patria medzi moje najoblúbenejšie a to je určite niečo od Enje Ručkovej je to skvelá autorka a jej knihy sú úžasne alebo kniha s názvom Zbožňuju Paríž sú to skvelé knihy a milujem ich :)

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Monika Gubová
    damonikalarue@gmail.com
    Pravdepodobne radšej oceníš, ak ti človek doporučí knihu tvojho žánru, čiže romantiku. Ja mám rada fantasy a podľa mňa je najlepšia kombinácia týchto dvoch žánrov práve Bratstvo čiernej dýky od J. R. Ward :).
    Ďalšou mojou obľúbenou knihou je Percy Jackson by Rick Riordan, ktorú by som doporučila asi úplne každému, pretože je to skvelá kniha s vyvíjajúcimi sa postavami a jednoduchým, ale skvelým dejom, doplnená originálnym a často sarkastickým (percyovským) vtipom a v druhej sérii i romantikou. Dokonca sa človek pri nej aj učí, pretože jej hlavným námetom je mytológia. A nesmieš sa nechať odradiť filmom, ak už si ho videla, pretože má s knihou spoločný maximálne len názov.
    No a to romantické, čo ti ešte môžem doporučiť je Triaška a jej dve pokračovania od Maggie Stiefvater, pretože je to ten najromantickejší a najsmutnejší príbeh aký som kedy čítala. Všetci tvrdia, že je to kniha Na vine sú hviezdy od Johna Greena, ktorú si asi už čítala a ak nie, tak minimálne o nej počula, ale ľudia okolo mňa si môžu hovoriť čokoľvek, ja si myslím to svoje :D :D
    Každopádne všetko najlepšie k narodeninám tebe i tvojmu blogu!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  34. 1) Adelle R.
    2) aderos1@atlas.cz
    3) Já teď všude doporučuju VA, ale to četl asi každý správný knihomol :D Za mě se pusť třeba do knihy od Lucky Fidlerové Narozen o půlnoci, to se jí fakt povedlo, nebo třeba série Roztříštěná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  35. 1. Naty Little
    2. natychuda@gmail.com
    3. Mne sa veľmi páčila kniha Meno vetra a jej pokračovanie Strach múdreho muža, tak skús a uvidíš. Percy Jackson je tiež absolútne skvelá séria, ktorú som si obľúbila okamžite. Mariotovi dediči sú ďalšou sériou, ktorú by si si mohla prečítať, pretože tá bola úplne skvelá a možno by sa ti aj tá páčila. A tiež Pekelné stroje od C. Clare. Tu som síce čítala len prvú časť, ale chystám sa čo najskôr na tie ďalšie. A tá prvá bola absolútne skvelá. Podľa mňa oveľa lepšia ako Mesto kostí.
    Btw. gratulujem k blogovým narodeninám. Snáď budeš ešte dlho pokračovať. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. - Timi
    - ipearwebsite@yahoo.com
    - Nedávno som dočítala jednu úžasnú knihu a to Throne of Glass (Sarah J. Maas). Jednoznačne ti ju odporúčam :) Je síce po anglicky (no fan preklad nájdeš na nete), ale určite ju odplatí prečítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  37. - Lyn von Nightlight
    - lynvonnightlight@gmail.com
    - Takže v prvom rade prajem všetko najsamlepšie do života a veľa, veľa kníh, lásky, zdravia a toho všetkého, čo sa pri narodkách ešte želá. Ja som mala tretie výročie blogu pred pár dňami a úplne mi to vyšumelo z hlavy, tak potom som si to už do článku ani nedávala. Kto zabudne na vlastné výročie?
    Asi len ja.
    A ku knižkám.... Som maximálne vytočená, lebo mi Timi vyfúkla knihu. Môžem ti odporúčať tú istú? Pretože Throne of Glass je fakt bomba. Nový svet, úžasné postavy, poriadna akcia, aj trochu romantiky, je to jednoducho skvelá kniha a po jednotke budeš chcieť ísť hneď na dvojku, ktorá je hádam ešte lepšia. Okrem toho by kniha mala vyjsť aj v slovenčine (áno, teraz, keď som si to už objednala po anglicky... to im ale trvalo), takže aj ak sa na angličtinu necítiš, môžeš si trochu počkať. A som mega zvedavá na našu obálku.
    A v prípade, že tú istú knihu odporúčať nemôžem, tu je ešte jedna: Prvá strieborná kniha snov od Kerstin Gier. Všimla som si, že trilógiu Drahokamy si čítala a páčila sa ti. Zaručujem ti, že toto si tiež užiješ a nebudeš sa od toho vedieť odtrhnúť, pretože je to brutálne. A tie hlášky nemajú chybu. Kde na ne autorka furt chodí?

    OdpovedaťOdstrániť
  38. ♥Astesia
    ♥adamikova.barbora@gmail.com
    ♥Odporúčila by som ti knihu Dokonalý pár od Ally Condey :) Je to jedna z mojich naj kníh a určite stojí za prečítanie.
    Blahoželám k blogovým narodeninkám :) Ono ej to tak krásne, keď si uvedomíš, že už rok robíš niečo čo ťa nesmierne baví a stále drží :) Prajem ti, nech sa tvoj blog dožije čo najviac rokov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. - Kit731
    - mscak@seznam.cz
    - Přečti si knihy od J. D. Robb nebo R. Craise, jsou naprosto boží a berou až dech, opravdu... nemám slov :D
    - na Fb sleduju jako Sue Benes

    gratuluji k narozeninám, jen tak dál :D

    OdpovedaťOdstrániť
  40. -Barbora S.
    -barborita20@gmail.com
    -.Takže prezrela som si tvoje recenzie aby som aspoň trochu mala prehľad čo si čítala,čo nie a čo by som ti odporučila :) Chcela som ti odporučiť Nástroje smrteľníkov alebo Pekelné stroje.ALE!!Všimla som si že veľmi málo ľudí čítalo Percyho Jacksona,pričom v Amerike je oveľa známejší ako tu,dokonca často porovnávaní s Harrym Potterom. Takže by som ti určite odporučila túto sériu,aj keď beriem za toto odporúčanie veľké bremeno kedže Percy má v prvej časti len 12 rokov,avšak nie je taký detský ako predpokladáme.Knihy ti dajú veľa či už z toho že sa v podstate vzdelávaš(Grécka mytológia),prenikáš do nového sveta a čo je v tejto knihe najlepšie,je HUMOR.Nepoznám sériu pri ktorej by som sa tak nasmiala. Ďalším plusom je to že kniha je napísaná nezvyčajným štýlom,teda tak ako keby sa čitateľovi prihováral sám Percy.Séria obsahuje 5 kníh,ale čo je najdôležitejšie je VOĽNÉ POKRAČOVANIE!Volá sa Bohovia Olympu a je to najlepšia séria akú som čítala.Prvá kniha bola síce trochu slabšia ako ostatné ale ďalej je tu úplna pecka.+Náš úžasný Percy tam má už 17.Takže aj ľudia ktorý Percyho nečítali(ale bolo by to škoda) by mohli túto sériu čítať.Bohužiaľ takého človeka som zatiaľ nestretla,ale veľmi by ma zaujímal jeho názor :).
    Nakoniec by som ti chcela pogratulovať a popriať všetko najlepšie,nech ti tento krásny blog ďalej vydrží.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. - MischaS_
    - kanka.michaela@gmail.com
    - Level 26! Je to přesně na pomezí mezi šíleným a úžasným!

    Btw: Vše nej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Nikee
    kovalcikovadominika@gmail.com
    Takže hneď na úvod začnem jednou z mojich najobľúbenejších sérií a to Kate Danielsová od Ilony Andrews- je to urban fantasy ... Kate je silná hrdinka so skvelými sarkastickými komentármi. Ak mám odporúčiť viac romantiky a erotiky tak Katy Evans a knihy V ringu a Šance... alebo NA séria od Sophie Jordan- zatiaľ ale vyšla iba v anglickom jazyku a sú iba dve časti- Foreplay a Tease. Je to taká typická newadultka so skvelými sexy chlapmi :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  43. - Dia
    - diana.kmetkova@gmail.com
    - Ja by som ti určite odporučila knihy od Cassandry Clare, či už Nástroje smrteľníkov alebo Pekelné stroje, obe sú fantastické!! :) Taktiež ma nadchla séria Elemental od Brigid Kemmerer, Iron Fey od Julie Kagawa a už viackrát spomínaná fantasy séria Graceling Realm od Kristin Cashore. Mne osobne sa páči aj séria Lux od Jennifer Armentrout, Slumber - Samantha Young, Starcrossed od Josephine Angelini (inšpirovaná gréckou mytológiou) alebo Throne of Glass, ktorá má vyjsť aj po slovensky :)
    Z contemporary by som vyzdvihla Forbidden od Tabithy Suzuma (ale táto konkrétne nemusí padnúť každému), veľmi pekne píše Miranda Kenneally, ktorá má sériu Hundred Oaks (Catching Jordan, Stealing Parker,...), samozrejme Stephanie Perknis. Aj Simone Elkeles má dobré knihy (séria Perfect Chemistry, Leaving Paradise), ešte by som sem pridala If I Stay od Gayle Formanovej (a pokračovanie Where She Went), no a knihy od Kody Keplinger sú tiež zaujímavé :)
    Vďaka za súťaž! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  44. 1.MartinaF
    2. tina808@azet.sk
    3. Určite ti odporúčam Hry o život, Hostitel, Som číslo 4, Percy Jackson, Mesto kostí, Pád, Temná hrdinka, Delírium a veľa, veľa ďalších. Každá jedna z týchto kníh ťa chytí za srdce a budeš spolu s hrdinami prežívať radosť, smútok, šťastie či nešťastie.....:)

    OdpovedaťOdstrániť
  45. 1. Melissa
    2. monicka.b@seznam.cz
    3. Doporučila bych ti ne jednu knihu ale hned celou serii a to od Meg Cabot - série Heather Wellsová teď jsem četla čtvrtý díl a je to super série.
    Potom knihu kterou si určitě přečti je Panika od Lauren Oliver

    OdpovedaťOdstrániť
  46. 1) Veronica Orphan
    2) manson-ka@centrum.cz
    3) Přečti si Hon, nebo knihy od Glenna Coopera- jsou skvělé, něco jako šifra mistra Leonarda.

    OdpovedaťOdstrániť
  47. 1. Baja
    2. baajushkaa@gmail.com
    3. Keďže teraz sa snažím čítať viac slovenských autorov, tak by som ti odporučila knihu Láska z ulice od Miroslavi Varáčkovej. Kniha sa ľahko číta, je pútavo a zaujímavo napísaná :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  48. - Meno a priezvisko, poprípadne prezývku, pod ktorou chcete byť v prípade výhry uverejnený.
    - Email, na ktorý sa vám budem môcť v prípade výhry ozvať.
    - Odpoveď na túto otázku: Akú knihu by ste mi doporučili? Ktorú knihu si mám určite prečítať?
    1. Nerya
    2. kasprzykova.zuzana@gmail.com
    3. Určite Nenásytnú od Meg Cabot, ktorá sa mi neskutočne páčila a pri ktorej sa neviem dočkať pokračovania :)

    OdpovedaťOdstrániť
  49. tak teda znova :D
    gfc Monika P, vyhlásit případně jako Monika :D
    mail moncik.11@seznam.cz
    No, tak už fakt moc nevím, co jsem ti doporučovala :D Já teď momentálně (kdyby tě to zajímalo) čtu Skeleton Crew a volumes od Death Note :D Doporučila bych ti teda samotnou trilogii Divergent, když ji tu tak vidím, pokud jsi nečetla :D Pak určitě jakoukoliv tvorbu od Neila Gaimana, to je moje srdcovka :D A například takovej Neverwhere je má nejoblíbenější! ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  50. 1. Katka Ďurčeková
    2. katarina.durcekova@gmail.com
    3. Ja by som Ti odporučila Percyho Jacksona od Ricka Riordana (samozrejme, keď si to ešte nečítala) a Atramentové srdce od Cornelie Funkeovej. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  51. 1. Nikola Žiaková / Nicki Ž.
    2. books.like.nicki@gmail.com
    3. Jóój tých by sa našlo :D Tak pomaly začneme .. Všimla som si že si prečítala 1.časť Zamilovaná do anjela a tak by som ti odporučila 2. časť ktorá je tak isto strašne dojemná a krásna. Ďalej je to niečo od slovenskej autorky a volá sa to : Tri kriky do pekla . Je to pekný príbeh o zneužívaní dcéry. Taktiež moc dobrý. Ďalej kniha Zrodení pre smrť ktorá patrí medzi moje NAJ keďže je dosť zauímavá. Potom tu máme Banku Tiel- Darcovia. Taktiež jedna z mojích naj. Máme tu sériu The Game z ktorej zatiaľ vyšli 2 časti na voľné pokračovania a to Hrej hráčem a Hrej tajne. Ak si chceš poplakať mám tu hneď dve knihy. Na vine sú hviezdy ( čo je taký najnovší ošiaľ a kukni si aj film, tiež je veľmi dobrý ) a Púštny kvet. Čo si myslím že si už asi čítala ale no človek nikdy nevie. Celkom zaujímavá séria mi prišla aj Naprieč vesmírom ktorú som však ešte nedočítala celú.Veľmi pekný príbeh vytvorila aj Cornelie Funkeová a to sériou Atramentové srdce kde rozpráva o láske ku knihám. Ach bola by som zabudla.. nezabudni si prečítať sériu Hunger Games ktorá je mega-špica-ultra úžasná :DD . Tak hádam som ti poradila s dobrým výberom .. pa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  52. - BookMonika
    - srdiecko351@azet.sk
    - ahoj, pozerala som si Tvoje recenzie a všimla som si, že preferuješ young adult a fantasy. A keďže si myslím, že väčšina odporúčaní sa bude týkať týchto kategŕii, skúsim pre zmenu niečo iné :-). Neviem, či si už niekedy čítala Zlodejku kníh, ak nie, odporúčam, Je to nádherná kniha, ktorá ma úplne uchvátila a musela som si ju kúpiť aj keď som ju už pred tým čítala. Je to trošku niečo iné, ale niekedy sa oplatí experimentovať :-) Tak ak Ti niekedy cvrnkne do nosa, skús ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  53. - BookMonika
    - srdiecko351@azet.sk
    - ahoj, pozerala som si Tvoje recenzie a všimla som si, že preferuješ young adult a fantasy. A keďže si myslím, že väčšina odporúčaní sa bude týkať týchto kategŕii, skúsim pre zmenu niečo iné :-). Neviem, či si už niekedy čítala Zlodejku kníh, ak nie, odporúčam, Je to nádherná kniha, ktorá ma úplne uchvátila a musela som si ju kúpiť aj keď som ju už pred tým čítala. Je to trošku niečo iné, ale niekedy sa oplatí experimentovať :-) Tak ak Ti niekedy cvrnkne do nosa, skús ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  54. DominikaCouf
    xo-domissek-xo@seznam.cz
    fúúúúha, je těžké vybrat jen jednu a být neovlivněná knížkami, které jsem přečetla v poslední době, ale nejspíš to tak dopadne :D a proto doporučuji na odlehčení sérii V kůži supermodelky od Meg Cabot - občas mi sice nevyhovoval překlad a chyby tisku, ale líbil se mi puberťácký příběh :D a trochu "vážněji" - stojí za přečtení určitě Jana Eyerová - kniha s velkým, přestože smutným, silným, příběhem :))

    OdpovedaťOdstrániť
  55. Suzanne
    suzannee@centrum.cz
    Je těžké někomu něco doporučit, když ho neznáš. Mrkla jsem na tvé recenze, ale je mi jasné, že je to jen část toho, co si ve skutečnosti přečetla. Za sebe můžu doporučit Vampýrskou akademii (pokud jsi ještě nečetla), knihu Erebos od U. Poznanski (ta je opravdu úžasná), pokud bys chtěla zkusit klasickou fantasy, tak sáhni po Brandonu Sandersonovi (geniální záležitost) a kdybys chtěla zkusit urban fatasy, tak zase po Mercy Thompson (taky úžasná série:)

    OdpovedaťOdstrániť
  56. 1.Mony
    2.8monika8@zoznam.sk
    3.Knihu,ktorú by som ti určite odporučila je Vykúpená láska od Francine Riversovej.Veľa mladých ju zaprie,kvôli dôležitej postave-Bohu(mám 20 a mňa to neodradilo:)-práve naopak-pritiahlo).Ani nevedia o čo prichádzajú.Je to najkrajšia a najromantickejšia kniha,akú som kedy čítala.Charaktery postáv,prostredie...všetko je dotiahnuté do dokonalosti.Majstrovské dielo! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  57. 1. Peťa
    2. petatokarova@gmail.com
    3. Hmmm... odporúčila by som si knihu Prežiť od Alexa Morela, nie je zasa až tak populárna ale podľa mňa je úplne úžasná a nesie si v sebe veľké posolstvo :)

    Btw. Blahoželám a prajem ti ešte veľa blogových úspechov ale aj tých v osobnom živote :)

    OdpovedaťOdstrániť
  58. 1. Theres Štemberková
    2. theres.stemberkova@gmail.com
    3. Dlouho jsem přemýšlela co ti doporučit...ne, že bych nevěděla co, ale spíše něco, co jsi ještě nečetla :D Každopádně asi kniha, ke které se budu stále vracet tak dobře jako k HP a The mortal instruments budou jednoznačně příěhy o Percy Jacksonovy, samozřejmě i jeho navazující serii Bohové olympu. Je to úžasná série, plná řecké mytologie, zápletek, fantasy....jednoduše řečeno tyto knihy určitě nechají tvou fantazii otevřenou až dokonce a dlouho i poté :) Ovšem, jestli chceš nějakou odvážnější knihu tak rozhodně doporučuji 50 odstínu šedi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  59. 3. Keďže sa zúčastňujem tejto súťaže kvôli svojej mame (je to možno neuveriteľné, no ona takéto knihy číta) spýtal som sa jej čo by ti odporučila. Obľubuje hlavne knihy z vydavateľstva EvitaPress a všimol som si, že tieto knihy čítaš aj ty, tak možno niektorú z nich napríklad knihu Jeden a pol ženy, tú moja mama zbožňuje :) Odporučila by ti napríklad aj trilógiu Päťdesiat odtieňov, len si nie je celkom istá, či sú tieto knihy vhodné pre tvoje oči, keďže si ešte dosť mladá (to povedala len moja mama), no keď budeš chcieť máš sa do nich pustiť. Okrem toho ti želáme veľa úspechov aj na blogu aj v živote a poriadne osláv svoje narodeniny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ešte mi vymazalo prvé dva body, nechápem prečo, tak ich doplním takto, dúfam, že to nevadí. Meno je Minto a email je minto1304@gmail.com.

      Odstrániť
  60. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  61. 1. Sára
    2.bookismylife4ever@gmail.com
    3. Ja nie som moc na fantasy a YA, ale vidím, že ty tieto knihy veľa čítaš a preto by som ti možno odporučila klasiku ako napríklad knihu Môj malý princ. Pokiaľ však hľadáš niečo z novších kníh, určite by si si mala prečítať knihy od J. Lynn - Počkám na tebe a Jako led. Všimla som si, že ich máš aj na wishiste. Inak všetko najlepšie ti prajem, nech sa ti ešte takto darí aj naďalej. Nie som síce v blogovej sfére dlho, no už sama pracujem na svojom blogu :) :3

    OdpovedaťOdstrániť
  62. 1. Eva
    2. evkamatyasova@email.cz
    3. Určitě A hory odpověděly, Den co den, protože to jsou mé nejoblíbenější knížky a mají jen jeden díl, jsou k zamyšlení a mají určitý příběh.

    OdpovedaťOdstrániť
  63. Lenka Placková
    Lenny199533@seznam.cz
    Určitě bych ti doporučila knihu Kniha posledního soudu, která je strašně málo známá, ale naprosto úžasná! :) Jedná se v ní o to, že lidé vynalezli způsob, jak cestovat do minulosti a studenti historie toho využívají k právě studiu historie "naživo". Ovšem všechno se pokazí tehdy, když jednu ze studentek omylem pošlou do doby morových ran roku 1348. A pak se to celé zamotává.. :) Je to jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Skvělý nápad, skvěle napsáno. :)

    OdpovedaťOdstrániť