nedeľa 7. júla 2019

Jodi Ellen Malpasová - Zakázaná

Dokáže zabudnúť a milovať?

Začalo sa to nevinným návrhom. Bohatý a atraktívny Miller Hart požiadal čašníčku Livy o jednu spoločnú noc. Dohoda znela jasne ? žiadne city či záväzky, len pár hodín čistej rozkoše. Obojstranná príťažlivosť ich však pohltila natoľko, že chvíľkové rozptýlenie prerástlo do výnimočného vzťahu.

Millerov dokonalý zovňajšok a vyberané spôsoby však boli len maskou, za ktorou sa skrývali traumy a tajomstvá. Ich odhalenie vystavilo Livy potupe a ona zatúži po pomste. Ocitá sa v bode, keď ju city k Millerovi vyčerpávajú, ale na druhej strane im nedokáže vzdorovať. Ak ich vzťah nadobro nestroskotá na minulosti,
možno sa o to postarajú neprajníci. Tí im spočiatku len dýchajú na krk, no postupne pritvrdzujú. Komu tak veľmi záleží na tom, aby bol Miller Hart bez záväzkov? 
 
Zakázaná je druhým dielom trilógie Jedna noc od Jodi Ellen Malpasovej, ktorú mnohí poznáte vďaka jej sérii Tento muž. Prvý diel tejto trilógie, Sľúbená, vyšiel vo vydavateľstve Ikar na jar tohto roku a ja sa mimoriadne teším, že som už mala možnosť si prečítať jeho pokračovanie. Pri prvom dieli som udelila hodnotenie tri lajky, keďže som videla príliš veľkú podobnosť so sériu 50 odtieňov sivej. Aj napriek tomu som však na túto sériu nezanevrela, naopak, bola som ešte viac zvedavá, čo si na nás autorka pripraví tentokrát a či dokáže využiť svoju fantáziu naplno a vymaniť sa z vplyvu Fifty shades. Hneď na úvod ešte opäť pochválim šat tejto série, ktorý je mimoriadne podarený a oceňujem, že aj druhý diel je v rovnakej podobe, len v inom farebnom prevedení ako prvý. Musím uznať, že výber obálky presne podtrhol luxusnú stránku tohto príbehu.

"Pri ňom som sa cítila chránená a milovaná, a to mi stálo za trošku žiaľu."

Livy a Miller. Veľmi zamotaná dvojica, ktorá nedostala taký koniec, ako by sme si možno niektorí priali. Druhý diel je poznačený hnevom Livy, ktorá nedokáže odpustiť Millerovi, že jej klamal a nepovedal o sebe celú pravdu. Na jednej strane ňou lomcuje obrovský hnev a najradšej by sa nejakým spôsobom pomstila, na druhej cíti, že Millera aj napriek všetkému, čo sa o ňom dozvedela miluje a nedokáže bez neho žiť. Začína sa tak pre nich neľahká cesta, ktorú možno nedokážu ani zdolať. Livy bola opäť skvelá a stotožnila som sa  hádam s každým krokom, ktorý urobila. Vyspelá, rozumná hrdinka, ktorá sa nebojí si priznať aj svoju slabosť. Miller si ponechal svoj temný, silný postoj, na aký sme pri ňom zvyknutí už z prvého dielu. Obaja mi prirástli k srdcu a fandila som im od začiatku až po koniec. Musím však uznať, že dej tejto knihy nebol až taký silný, ako som dúfala a čakala. Po celý čas bola téma číslo jedno, ako Livy a Miller chcú byť spolu, ale nikto im to nepraje. Mala som pocit, že sa nič iné nedeje, že chýba nejaká zápletka, nejaké rozptýlenie, čo by oživilo celý príbeh. Pravdaže, čakala som, že práve o toto v druhom dieli najviac pôjde, ale že sa dočkáme aj nejakého napätia, že možno opäť na povrch vyplávajú nejaké tajomstvá, ktoré celý dej ešte viac zamotajú a navnadia nás na posledný. Isté náznaky tu boli, istá akcia nechýbala, ale rozhodne to nebolo v takej miere, ako by som dúfala. Za najlepšiu časť jednoznačne považujem záver knihy, ktorý neskutočne vygradoval a v podstate v sebe obsahoval všetko, čo som si priala, aby sa dialo na stránkach knihy už skôr. Neviem, či to bol priamo autorkin zámer nechať si všetko najzaujímavejšie na posledné stránky alebo či len v rukáve nemala niečo, čo by dokázala využiť už skôr. Aj napriek tomu som však rada, že sme sa vôbec takejto akcie dočkali, inak by bolo moje sklamanie naozaj veľké.

"Stále odpovedal úsečne, ale vyžaroval z neho pokoj. A zdrojom tejto harmónie som bola ja."

Pravdaže, nechýbali ani erotické scény, ktorých však nebolo až toľko, ako v prvom dieli. Autorka ich napísala nenútené a vôbec nepôsobili rušivo, ani som nemala pocit, že by boli niekde silené, alebo že by bol príbeh výlučne založených iba na nich. Tak isto oceňujem, že sa dokázala odpútať aj od vplyvu 50 odtieňov. Zatiaľ čo pri prvom dieli boli niektoré pasáže doslova ako cez kopirák s touto sériou, v tomto prípade už podobnosť vôbec nebolo cítiť. Štýl písania bol tiež mimoriadne svieži. Len veľmi málo monologických a úvahových pasáží zabezpečilo, že sa dej posúval dopredu naozaj rýchlo. 

Po prvom dieli som dúfala, že budem môcť v tomto prípade udeliť aj plný počet lajkov. Chýbala mi však silná zápletka, nejaká výraznejšia akcia a mala som pocit, že autorka až príliš skĺzla len ku vzťahu Millera a Livy a nezamerala sa na nič iné. Aj napriek tomu sa mi kniha čítala dobre, bola jednoduchá a svieža, autorka má mimoriadne chytľavý štýl písania, pričom dokáže aj erotické scény vykresliť naozaj prirodzene.

Nakoniec by som udelila tri lajky rovnako ako pri prvom dieli. Moje pocity boli stále zmiešané a ako na hojdačke. Ešte nás čaká tretí diel a ja pevne verím, že tam už tých mojich dlho očakávaných päť lajkov budem môcť udeliť. Pokiaľ máte chuť na trošku netradičnejšiu sériu z červenej knižnice, rozhodne siahnite po Jednej noci.

https://www.bux.sk/knihy/407488-zakazana.html

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť