pondelok 12. novembra 2018

Plamen v nás - Jennifer L. Armentrout

Premení sa priateľstvo na lásku?

Jillian Limové se během několika hodin obrátil život vzhůru nohama. Ve stejný večer, kdy jí zlomila srdce její dětská láska Brock Mitchell, se její svět neodvolatelně změnil vinou cizince se zbraní v ruce. Trvá šest let, než Jillian pomalu slepí roztříštěné kousky svého života dohromady a než je konečně připravená přestat žít v minulosti plné bolesti a žalu. Přijme práci v otcově akademii bojových umění a jde na první rande po ztroskotaném vztahu. Jillian je odhodlaná začít znovu žít.

Nečekala ovšem, že součástí jejího nového života bude zase Brock. Jenže dřív, než se naděje, je zpět. Nejenom starší, ale neskutečně hezčí, škádlivější a tak vůbec. A když se dívá na Jillian, už nevidí tu malou holku, která byla během dospívání jeho stínem, a dceru muže, jenž mu dal druhou šanci. Vidí v ní ženu, která tu pro něj vždycky byla, jedinou osobu, jež v něj navzdory všemu věřila.


Jennifer je jedna z mojich najobľúbenejších autoriek a jej knihy čítam už dlhšiu dobu. Na konte už má nemálo titulov a mnohé z nich som si obľúbila. Teraz som sa rozhodla pustiť do knihy Plamen v nás, ktorá je záverečným dielom série Počkám na tebe. Aj napriek tomu, že na seba jednotlivé diely výraznejšie nenadväzujú a dajú sa pokojne čítať aj zvlášť, predsa len v nich nájdete aj nejaký spoločný prvok a mňa mimoriadne mrzí, že sa už nedočkáme pokračovania.

"Kriste, kdyby mi to řekl kdysi, roztříštilo by to moje srdce na milion kousku, ale teď?"

V tomto prípade sledujeme život Jillian a Brocka. Obidvaja sú veľmi komplikované charaktery, ktoré si toho v živote odskákali už veľa. Jillian rany z minulosti poznačili natoľko, že už ani nechce chodiť medzi ľudí. Najradšej len zalezie medzi knihy a pri čaj, čo sa však nepáči jej najlepšej kamarátke, ktorá sa rozhodne ju vytiahnuť von, aspoň na chvíľku do spoločnosti, kde ju chce dať dokopy s milým chlapcom. Na jej ne/šťastie sa však opäť objaví jej dávna láska Brock Mitchell. Je to bývalý boxer, ktorému ležia pri nohách všetky ženy. Kedysi taká bola Jillian, ale zaprisahala sa, že už mu nepodľahne. To však nie je také jednoduché, keďže Brock si zvolil úplne opačný cieľ. V tomto prípade bol typický scenár - temná smutná minulosť, ktorá poznačila hrdinku. Priznám sa, že to nie je úplne môj najobľúbenejší scenár, ale pokiaľ je napísaný dobre, viem sa s ním zmieriť a dokonca si ho aj užiť. V tomto prípade opäť nechýbala aj dramatickejšia stránka ako to už u J. Lynn býva zvykom. Mám rada, ako dokáže spojiť romantickú zápletku aj s akčným príbehom. Miešajú sa preto u mňa rôzne pocity. Neviem, či sa tešiť, či sa báť, či plakať alebo sa smiať - proste je to neskutočná škála pocitov, ktorá so mnou zmieta od prvej až po poslednú stranu. Práve to ma na tom baví najviac.

"Brock na mě hleděl ztrápenýma očima a já jsem poznala... Věděla jsem, že taky vzpomínal na události té noci."

Dej je rozprávaný v 1.osobe a je popretkávaný aj obrazmi z minulosti. Spomienky sú odlíšené kurzívou, a preto sa čitateľ veľmi rýchlo zorientuje, čo sa odohráva v súčasnosti a čo v minulosti. Okrem toho bolo skvelé, že sme takto mohli postupne sledovať a odhaľovať, prečo mali k sebe zo začiatku skôr chladný prístup, prečo sa správali tak, ako sa správali alebo prečo sa Jillian tak do seba uzavrela. Musím uznať, že toto bola jedna z najsladších a najromantickejších kníh, aké som od Jennifer čítala. Každý jej príbeh je emočná romantická jazda, no tento raz som naozaj mala pocit, že všetko iné išlo do úzadia a dominuje najmä téma lásky. Bola to podľa mňa škoda, pretože viac priestoru mohla dostať akcia alebo opatrne sa rozvíjajúca vedľajšia línia. Tak isto tu boli aj zaujímavé vedľajšie postavy, či hrdinovia z predchádzajúcich titulov, ktorí by si tiež zaslúžili dostať viac priestoru. Príbeh bol vymyslený dobre, zápletka mala hlavu aj pätu, len som mala pocit, že ju zabudla autorka až tak rozvinúť. Našťastie všetko dokáže zachrániť tým, ako skvelo píše. Na aktuálnej knižnej scéne je len veľmi málo autoriek, ktoré dokážu napísať toľko kníh a zároveň majú stále čo ponúknuť. Jennifer je našťastie jedna z nich, za čo som veľmi vďačná. Pokiaľ máte zhruba 20+, jej knihy vám určite odporúčam. Silná romantická zápletka popretkávaná rôznymi scénami napätia je tá pravá kombinácia.

Nakoniec by som udelila štyri lajky. Myslela som si, že to bude jasných päť, ale nakoniec som sa rozhodla jeden ubrať, práve pre pár nedokonalostí spomenutých vyššie. Pokiaľ ste náhodou Jennifer ešte nedali šancu, určite tak spravte, pretože jej knihy sú naozaj skvelé.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly.sk. Knihu si môžete zakúpiť TU

1 komentár:

  1. Dobrý deň, ja som Josef Lewis. Spoľahlivý, legitímny a akreditovaný veriteľ. Poskytneme úvery všetkého druhu veľmi rýchlo a jednoducho, osobný úver, automobilový úver, úver na bývanie, študentský úver, podnikateľský úver, pôžička Inventor, konsolidácia dlhu. atď

    Získajte dnes schválené podnikové alebo osobné pôžičky a získajte finančné prostriedky v rámci toho istého týždňa aplikácie. Tieto osobné pôžičky môžu byť schválené bez ohľadu na váš kredit a existuje veľa šťastných zákazníkov, ktorí túto zálohu podporili. Ale dostanete nielen osobný úver, ktorý potrebujete; dostanete najlacnejšiu. Toto je náš sľub: Garantujeme najnižšiu sadzbu za všetky pôžičky s voľnými kolaterálmi.

    Snažíme sa ponechať pozitívny a trvalý dojem prekračovaním očakávaní mojich zákazníkov vo všetkom, čo robím. Naším cieľom je zaobchádzať s dôstojnosťou a rešpektom pri súčasnom poskytovaní najkvalitnejších služieb včas. Žiadne sociálne poistenie Požadované číslo a žiadna kreditná kontrola sa nevyžaduje, 100% zaručená. Ak máte záujem o úver a máte podvody, prosím, okamžite odpovedzte pomocou nižšie uvedených údajov.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Volanie / WhatsApp: +16626183756
    Webová stránka: https://progresivefunding.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť