štvrtok 27. augusta 2015

Isla a šťastné konce - Sephanie Perkinsová

Môže vydržať láska z mesta, ktoré nikdy nespí?

Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí.

Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.

Isla a šťastné konce bola jedna z najočakávanejších kníh augusta. Aspoň pre mňa určite. Obe jej predchodkyne sa mi páčili, keďže sa jednalo o také typické dievčenské romány, ktoré podľa mňa padnú dobre v každom veku. Po dvoch prečítaných dielkach som už mala isté očakávania, no snažila som sa, aby neboli privysoké. Aj keď mojou favoritkou stále ostáva Polibek pro Annu, Isla sa mi naozaj páčila. Stephanie si opäť ponechala svoj skvelý štýl, príbeh mala pekne vymyslený a nič sa zbytočne neťahalo. Nie nadarmo je Stephanie mnohokrát označovaná za jednu z najlepších vo svojom obore.

"Josh otevře s uznalým úsměvem. Nesměle mu úsměv oplatím."

Hlavným dôvodom prečo mám od nej príbehy rada je, že zachytávajú bežné situácie s akými sa musí väčšina z nás počas života popasovať. Čo sa týka Isly, tak mi jej príbeh vychádzal priamo z duše, keďže aj ja budem tento rok maturovať, rozhodovať sa nad vysokou a pod., preto som sa vedela s Islou vžiť. Bola úplne skvelá hlavná hrdinka a mnoho krát som sa pristihla, že by som sa v niektorých situáciach zachovala ako ona, že máme podobné zmýšľanie alebo vlastnosti. Naozaj sa mi málokedy stane, že sa tak zjednotím s hlavnou hrdinkou. Josh tiež nebol najhorší hrdinom, ale je pravda, že mi niekedy prišiel taký nemastný - neslaný, ako keby ani sám nevedel čo chce. Najviac sa mi páčilo, že aj keď kniha vyzerá byť úplne predvídateľná a máte pocit, že presne viete čo sa stane, občas sa stane niečo, keď zostane zaskočení, alebo sa len milo usmejete. Okrem toho je príbeh veselý, šťastný, bez traumatickej minulosti, Isla a Josh riešia bežné problémy. Príbeh je tak obyčajný až je výnimočný.

"Je opravdu zvláštní, že obě najduležitější osoby v mém životě mají jako vášeň mapování."

Ako som už spomínala Anna pre mňa vždy zostane jednotkou a je len málo dievčenských románov, ktoré sa jej kvalitou vyrovnajú. Isla však Anne šliape už na päty. Stephanie dokáže písať naozaj živo, ako by sa všetky emócie na mňa popri čítaní lepili. Navyše kniha má vyše 300 strán, no aj tak by som z nej nevyškrtla ani jedinú vetu. Aj keď jednotlivé diely na seba nenadväzujú, aj tak by som vám odporučila ich čítať tak ako vyšli, keďže môžete prísť o nejaké detaily. Aj keď sa to možno nezdá práve Islou sa celá trilógia uzatvára. Pravdu povedať ma to dosť mrzí, keďže by som ešte ďalšie diely prijala. Pre niekoho možno tieto tri krásky sú len letným čítaním, niekomu môžu zlepšiť náladu, na každého môžu pôsobiť inak. Tomuto skvelému dielku nemám čo vytknúť, všetko bolo skvelé a dokonalé. 

Krátke zhrnutie: Pokiaľ máte radi romantické príbehy, tak Stephanie je povinnosť! Jej knihy sú dievčenské, skvelé, výnimočné, určite si ich zamilujete.

Myslím, že je všetkým jasné, že nič iné ako plné hodnotenie ani dať nemôžem. Isla si rozhodne zaslúži 5 lajkov (aj viac) a ja vám ju môžem len a len odporučiť.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU :)

4 komentáre: