sobota 14. februára 2015

Môj nie príliš sladký život - Rachel Harrisová

Dokážu Cat a Lucas prekonať vlastnú neistotu?

Cat Crawfordová chce byť normálna – teda aspoň natoľko normálna, ako môže byť niekto z Hollywoodu. Zdá sa, že osud jej prianie naplní: má úžasného priateľa Lucasa, skvelú sesternicu Alessandru, ktorá s ňou býva, a otca, čo sa plánuje po druhý raz oženiť, tentoraz však s fantastickou budúcou nevlastnou mamou. Všetko vyzerá idylicky až do chvíle, keď sa jej hýrivá matka neobjaví v televízii s tým, že chce svojej dcére povedať niečo dôležité... a v médiách, ako inak, vypukne šialenstvo.

Lucas Capelli vie, že jeho osud je vo hviezdach zapísaný po boku Cat, a preto sa zo všetkých síl snažil, aby ju získal. Lucas má však, nanešťastie, svoje vlastné problémy, s ktorými bude musieť zápasiť. Keď sa odhalia tajomstvá, objavia sa klebety a svet všetko sleduje, Cat s Lucasom si uvedomia, že ak chcú zostať spolu, nečaká ich len boj s osudom... tentoraz však ide skôr o boj s ich vlastnou neistotou. A ešte aj o tých, čo sú im stále v pätách...

Môj nie príliš sladký život je záverečný diel tejto série. Ak mám pravdu povedať, trochu som sa ho obávala, keďže sa tak nejako už nejednalo o žiadne cestovanie v čase, ale skôr o nejakú love story, ktorej sú na pultoch kníhkupectiev tisíce. Nebola som si preto úplne istá, či sa mi tretí diel zapáči a prečo autorka zrazu dejovo skočila do úplne iného súdka a rozhodla sa ho napísať takto. Za najlepší diel rozhodne považujem prvú časť, kde sme cestovali do 16.storočia a musím uznať, že záverečný diel ma naozaj sklamal.

"Vďaka Lucasovi vymizne všetka panika. Zmizne aj čudná hrča v mojom hrdle."

Tento krát sa príbeh odohráva s Hollywoode a z našej hlavnej hrdinky Cat sa stáva poriadna.. no hlupaňa. Na scéne sa totiž objaví jej matka, ktorá je každú sekundu herečka a z nejakého neznámeho dôvodu by chcela zrazu byť najlepšou matkou. Lucasovi sa to od začiatku celé nezdá, no čo je horšie, všetci reportéri a televízie, ktoré sa točia okolo Cat, z nej začínajú robiť poriadne vygumavanú pipku. Okrem toho, Lucas má aj svoje vlastne problémy a všetko, čo vyzeralo šťastne, sa začalo poriadne komplikovať.

Ako si všimnete hneď podľa anotácie, už sa vôbec nejedná o cestovanie v čase. Práve to som si na tejto sérii a prvých dvoch dieloch poriadne zamilovala, a preto som bola poriadne sklamaná, že od neho autorka v poslednom dieli upustila. Okrem toho bol až do oči bijúci Catin prechod z pohodovej baby na namyslenú pipku. Určitú časť knihy som ju naozaj nevedela vystáť a už som len čakala, kedy sa konečne spamätá. Lucasa mi bolo naozaj ľúto, pretože bolo vidno, že strácal dievča, do ktorého sa zamiloval. Páčilo sa mi, že autorka tento krát napísala knihu aj z pohľadu Cat aj Lucasa a rozhodne som mala Lucasove časti radšej. V tomto diele sa už nejaké veľké zvraty nestali, žiadna dráma ani prekvapenia sa nekonali, skôr sa jednalo o taký pohodový diel, milú jednohubku. 

"Vlastne to vyzerá, že Lucas všetko to okolo Hollywoodu neznáša ešte viac než ja."

Pri tejto knihe mi tak nejako udrel do očí aj fakt, že je kniha určená skôr mladším čitateľom a že pre starších (ako som už aj ja) môže správanie našich hlavných postáv pôsobiť niekedy otravne. Nevedela som sa s nimi vôbec stotožniť, mala som pocit, že to vôbec nie sú tie postavy, ktoré som si obľúbila v prvom dieli. Moje sklamanie sa hromadilo a hromadilo, našťastie to zachránil aspoň koniec knihy, ktorý ma milo prekvapil.


Aj keď sa zdá, že má kniha dosť negatív, nájdu sa aj pozitíva. Knihu som opäť zhltla za jedno popoludnie, keďže si autorka ponechala aspoň svoj kvalitný štýl písania a to, že sa celý príbeh neťahá ako žuvačka, ale naopak, zvládnete ho veľmi rýchlo, ba až prirýchlo. Autorka napísala výnimočnú sériu o cestovaní v čase, ktorá však podľa mňa mohla pokojne skončiť už druhým dielom, keďže tento tretí, mi prišiel zbytočný. Pokiaľ sa vám táto séria páčila, tak vám určite odporúčam prečítať si aj posledný diel, nech to máte už všetko v kope a možno sa vám zapáči oveľa viac ako mne. Po celý čas som sa snažila si knihu vychutnať, ale je pravda, že mi tam chýbalo cestovanie v čase a mimoriadne prekážalo správanie Cat. 

Knihe by som nakoniec udelila 3 lajky. Pokiaľ ste sa do tejto série ešte nepustili, určite by ste to čo v najskoršom čase mali zmeniť. Sériu však odporúčam skôr mladším čitateľom a tým, ktorí majú radi romantické príbehy, či cestovanie do minulosti.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu nájdete TU.  

2 komentáre:

  1. Skelá séria, ale je pravda, že skôr určená mladším čitateľom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táto séria sa mi vôbec nepáčila, aká sladšia vec pre mladšie ročníky.

    OdpovedaťOdstrániť