pondelok 14. júla 2014

Stacey Kade - Kráľovná duchov

Medzi nebom a zemou 2!

Duša Alony Dareovej sa po nehode vrátila späť zo záhrobia. Teraz sa sa na ňu začínajú obracať ďalšie zblúdené duše a ona potrebuje pomoc. Dokáže nájsť spoločnú reč s Willom - jediným človekom, ktorý ju počuje, ale o ktorého predtým nezavadila ani pohľadom? Potrebuje jeho pozornosť naozaj len kvôli ostatným alebo jej na Willovi začína záležať viac, než je ochotná pripustiť?







Knihu Medzi nebom a zemou 1 som čítala už dávno, a preto som si strašne veľa vecí nepamätala a najskôr som si musela naspäť prečítať prvý diel, aby som vôbec zistila o čo presne išlo. Keď som sa púšťala do druhého dielu, mala som strašne veľa očakávaní. Pravdou však je, že prvá polovica knihy sa strašne ťahala a ja som sa tak nejako do nej nevedela správne pustiť a chýbal mi ten elán, čo som mala pri čítaní prvého dielu. Postupne sa však príbeh rozbehol a druhá polovica kniha a záver ma príjemne prekvapili. Teším sa už na tretí diel, aj keď si neviem úplne predstaviť, čo v ňom autorka ešte chce vymyslieť, poprípade ako ešte viac by celý dej zamotala. Toto isté som si však myslela po prečítaní prvého dielu a nakoniec sa to celkom dobre vyvinulo, aj keď nie až tak ako by som si priala a knihe určite nebudem môcť dať plný počet lajkov.


"Aj keď bola hlboká noc, pre zázračné uzdravenie dievčaťa v kóme frčala nemocnica na plné obrátky."

Najpopulárnejšie dievča školy zomrie a jediný, kto ju vidí a môže jej pomôcť, je zase najväčší lúzer školy. Jasné, je to klišé, ale aj klišé sa dá dobre napísať a dá sa dobre čítať. V prvom dieli sa to autorke podľa mňa aj celkom podarilo, aspoň natoľko, aby som sa tešila a bola zvedavá na druhý diel. Je pravda, že ak odrátam ten nudnejší a ťahavičný začiatok, kniha neobsahovala nejaký nervy drásajúce prešľapy a ani nemôžem povedať, že by bola nejako zle napísaná.

Postavy boli podľa mňa super. Obľúbila som si hlavne Willa (to je prekvapko, čo ? :D), ale aj jeho kamarátku Lily a mnoho ďalších. Aj keď mi niektoré postavy prišli dosť strelené, myslím, že do tejto knihy to patrilo, keďže sa mi miestami zdalo, že autorka nechcela ani vytvoriť nejaký extra vážny príbeh, ale že skôr chcela aj pobaviť. Veľa krát som sa pri knihe smiala, alebo som len nechápavo pozerala, že o čo autorke ide. Aj keď sa možno až tak nesústreďovala na detaily, bolo vidno, že si príbeh pekne vymyslela a presne vedela, čo kde chce mať.

Neviem si však úplne predstaviť, čo také zaujímavé by sa ešte mohlo v ďalšom dieli stať. Prišlo mi, že si autorka už vyčerpala všetky možné nápady a naozaj som veľmi zvedavá, č nám ukáže ešte v ďalšom dieli. 

"A ja... ja som nemohol urobiť nič iné, len sa na to pozerať a čakať."


Nevedela som sa rozhodnúť, či dať knihe 3 alebo 4 lajky, no nakoniec som sa rozhodla pre 3, pretože verím, že autorka napíše tretí diel lepšie a že jej budem môcť dať 4 alebo dokonca 5 lajkov.

Pokiaľ hľadáte ľahký príbeh s jednoduchou zápletkou, určite by ste po tejto knihe mali siahnuť.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment. Knihu nájdete TU.

6 komentárov: