sobota 12. júla 2014

On my wishlist 15

Tento krát bude wishlist iný tým, že sa na ňom nebudú nachádzať knihy. Aspoň teda nie tie papierové.

Čítačka Kindle


Alebo tablet


V poslednej dobe som si začala dosť všímať, ako mi idú knihy dosť do peňazí. Aj napriek rôznym spolupráciam, predsa len sa nájde množstvo kníh, na ktoré nemám toľko peňazí a je pravda, že E-knihy sú aj (o dosť) lacnejšie a hlavne praktickejšie. Moja mama nechcela ani len počuť o tom, že si na dovolenku zoberiem viac ako 2 knihy. Bieda, že? Preto som mala v pláne kúpiť si na narodeniny teraz čítačku, alebo tablet. Môj mobil však vypovedal službu a tak namiesto super ultra mega čítačky som si musela kúpiť mobil. Čítačku však mám teraz na pláne, no zatiaľ mi budú musieť stačiť moje papierové knihy.

Zaujíma ma však, je podľa vás lepší tablet alebo čítačka? A ktorá je podľa vás úplne naj? :) Budem rada ak mi poradíte.

12 komentárov:

  1. Podľa mňa tablet :) Ja ho veľa používam, nie len na čítanie, ale aj na rôzne veci. Práve preto si myslím, že je lepší ako čítačka, na ktorej môžeš len čítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čítačka je na čítanie asi lepšia, predsa len je to čítačka a bude príjemnejšie na ňu pozerať, ako na žiariaci tablet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mhm, to je ďalšia výhoda čítačky :)

      Odstrániť
    2. presne, na čítačke si to žiarenie nastavíš a po cca. dvoch mesiacoch používania ti môžem povedať, že sa na tom číta super :) Hlavne na slnku, oveľa lepšie než papierová kniha, ktorá ti ťahá oči.

      Odstrániť
  3. Je pravda že čítačka je čítačka a keď si fakt že milovník kníh bude ti lepšia, no tablet využiješ viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ak ti ide o skutočné čítanie, tak rozhodne čítačku. Na tablete sa dlhšie číta zle a navyše vonku na slnku ti je nanič. Podľa mňa, ak máš mobil s androidom, tablet ti už až tak netreba, lebo je to takmer to isté, len vo väčšom vydaní. Ja si plánujem kúpiť čítačku, ale neviem sa rozhodnúť medzi Kindle 5 a Pocketbook 624. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Já být tebou, tak koupím Kindle. Já ho mám a ze začátku trochu bojuješ s tím, kam se všude musíš registrovat, ale teď má kamarádka Pockebook 623 a pomáhala jsem jí s nastavením a vším a musím říct, že jsem děkovala bohu za Kindle. Jak je dělaný pro USA trh, tak je daleko více intuitivnější a navíc s ním jsou propojené daleko lépe ebux než s pocketbookem, a nebo jsem ještě neodhalila to propojení s Pocketbookem :).
      Kindle taky není dokonalý, nechci ho vychvalovat, jen pro to každodenní použití se mi líbí daleko více než Pocketbook.

      Odstrániť
  5. Ja potrebujem do školy Notebook, takže šetrím na to a potom keď sa podarí by som chcela čítačku, lebo do mobilu si už neviem nič natiahnuť 8( hádam sa raz podarí 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Takéto rozhodovanie som podstupovala pred pol rokom a nakoniec som sa rozhodla pre čítačku. Je oveľa lepšia, pretože je stvorená priam pre knihy! Nekazí oči, šetrí baterku, nesvieti ti do očí, čo niekedy vážne dráždi. Je skvele prenosná a šikovná. Tablet mi príde zbytočný, to už si radšej kúpim nejaký poriadny notebook. Na knihy určite odporúčam čítačku. Neviem, či si chceš kúpiť Kindle, ale ja som si radšej vybrala Pocketbook, pretože podporuje viac formátov, je dotykový a má SD kartu. Kindle je značka, ale počula som, že tam sú len vybrané formáty a väčšinu kníh si musíš platiť alebo objednávať, tak som radšej zvolila Pocketbook a som s ním viac než spokojná. Prečítala som množstvo kníh a za pol roka som ju musela nabiť len raz. Kapacita je neskutočná, vážne odporúčam! [tahalaumpra.tumblr.com]

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Šla bych do tabletu, sama ho mám, čte se na něm výborně a navíc se využije i na spoustu jiných věcí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem vám všetkým za rady !!! :)

    OdpovedaťOdstrániť