streda 16. júla 2014

Jedine s ním - Lisa Renee Jonesová

Všetko alebo nič - stredná cesta neexistuje

Charizmatický búrlivák Chris Merit si celkom podmanil Sarinu dušu. Drží ju vo svojej moci a ona sa mu bezvýhradne poddáva. Kvôli nemu podstúpi hocijaké riziko. Ochotne vyhovie všetkým jeho tajným erotickým túžbam, hoci jej občas naháňajú strach. Tak ako ju aj Chrisa prenasledujú démoni minulosti. Prečo sa tak vyžíva v bolesti a túži po treste? Umelec si svoje tajomstvá prísne stráži, kým v návale vášne neodhalí všetko, čo ho sužuje a pred čím uniká. Sara musí bojovať s jeho temnými stránkami, aby sa raz preňho stala bezpečným prístavom. Nad všetkým sa však zvíťaziť nedá...

Autorka bestsellerov Lisa Renee Jonesová v románe Jedine s ním konečne odhalí nevypovedané tajomstvá.

Jedine s ním je tretím a vynikajúcim dielom série Inside Out od Lisy Renee Jonesové. Čo sa týka tejto série sú s ňou spokojní nielen slovenskí čitatelia, ale veľký úspech dosiahla aj na celom svete. Aj keď je autorka mnoho krát prirovnávaná k veľmi známej E. L. James (autorka trilógie Fifty Shades ), musím povedať, že to tak podľa mňa nie je, keďže sa Lisa uberala síce podobným smerom, ale celkovo tému poňala úplne inak a ja som nemala pocit, že by si tieto dve série boli podobné. Obe však boli napísané vynikajúco s tou správnou dávkou romantiky a napätia a s celkovo veľmi príjemným (aj keď možno trošku prekvapujúcim) vyvrcholením a ukončením, aké sa na takúto sériu patrí.

"Zveziem sa na posteľ a stisne mi srdce. Veľmi sa nepoznáme, ale Katie je taká materská a to vo mne vyvoláva pocity, ktoré som sa snažila hlboko vnútri potlačiť."

Hlavná hrdinka a odborníčka na umenie Sara odišla so svojím milovaným a veľmi príťažlivým Chrisom do Paríža, kde jej mal prezradiť svoje dlho ukrývané tajomstvo, ktoré ho tak veľmi ťažilo na duši. Sara sa tohto tajomstvo obáva, no zároveň je pripravená ho prijať (alebo o tom aspoň samú seba presviedča). Okrem Chrisovho tajomstvá má však oveľa viac problémov ako je napríklad zmiznutie jej priateľky Elly, ktorú sa pokúša stále nájsť alebo problémy s mafiou, ktorá ju začala sledovať či obvinenie z vraždy. Na scéne sa začnú objavovať aj Chrisove bývalky a povedzme si úprimne bývalky + my + náš frajer = veľmi zlá kombinácia!

V druhom dieli sa presne vysvetlilo, čo sa stalo s Rebeccou, ktorej denníky začala Sara čítať a ktoré ju priviedli aj ku Chrisovi. Okrem toho sa kniha dosť začala uberať romantickým smerom, až som mala niekedy pocit, že je tam tej romantiky príliš. Preto som sa obávala, že bude tretí diel pokračovať v duchu toho druhého a že bude kniha preplnená sladkými slovíčkami, vyznaniami láskami a podobnými dokazovania si vzájomnej nadradenosti a podradenosti. Kniha Jedine s ním sa síce zo začiaku opäť uberala týmto smerom, no zhruba od polovice sa príbeh poriadne zamotal a gradoval a ja som sa od knihy nemohla odtrhnúť, kým som sa nedostala až ku koncu knihy, ktorý podľa mňa autorka vymyslela veľmi dobre a ktorý do celej knihy pekne pasoval.

"Môj hlas je rovnako rozrušený ako Chrisov a nemrzí ma to. Chcem, aby vedel, ako veľmi mi na ňom záleží."   

Veľkým plusom tejto knihy je mesto, v ktorom sa odohráva, a to Paríž. Aj keď sa autorka nesústredila na opis mesta, predsa len už tá myšlienka, že sa to odohrávalo v Paríži, dodala celej knihe taká správnu atmosféru. Ďalším obrovským plusom sú naši dvaja hlavní hrdinovia, ktorí sa správali veľmi dospelo bez zbytočných sĺz, obviňovaní, či výčitiek. V mnohých podobných knihách má hlavná hrdinka IQ ako dvanásť ročné dievča, no v tejto knihe som mala pocit, že Sara je už žena a že sa podľa toho aj správa.

Kniha obsahuje všetko - cez viac romantický začiatok sa dopracujete k napätému a dramatickému stredu a skvelému ukončenie. Autorka nezabudla ani na erotiku, no tá bola v tejto knihe o niečo viac potlačená dozadu a do popredia sa dostali mnohé iné, zamotané situácie. Autorka sa nesnažila príbeh zbytočne skomplikovať hlúposťami a radšej nechala nech dej pekne sám plynie, čo sa aj podarilo. Knihu som zhltla za jedno popoludnie a musím uznať, že to bolo veľmi príjemné čítanie, ktoré som si naplno užila. Pokiaľ nad touto sériou ešte váhate a nie ste si istí, či sa do nej pustiť, môžem vaše obavy vyvrátiť, lebo celá séria je proste skvelá.

"Chris im rozumie. Pozná ma. A ja rozumiem jemu."

Autorke by som dala nakoniec slabších 5 lajkov (má u mňa bezvýznamné mínusko za ten príliš ťahavičný začiatok). Okrem krásnej obálky kniha ponúka aj autorkin vynikajúci a dobre čitateľný štýl, vďaka ktorému si knihu užijete.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu nájdete TU.

8 komentárov:

  1. Podívám se po knížce, vypadá to na hezký příběh :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Silno rozmýšľam, že túto knihu kúpim priateľke :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kniha vyzerá super, určite si ju chcem prečítať! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kniha mi akurát prišla domov a hneď sa idem do nej pustiť :D

    OdpovedaťOdstrániť