štvrtok 18. mája 2017

Audrey Carlanová - Dievča z kalendára: Apríl - máj - jún

Každý mesiac iný muž. Prvý mesiac stále v jej srdci.

Mia Saundersová pokračuje vo svojej ceste za získaním peňazí aj za dobrodružstvom. Jej otec ešte vždy leží v kóme a musí splácať jeho obrovský dlh. Pracuje ako dobre platená spoločníčka v eskortnej spoločnosti svojej tety Millie. Čas plynie a Mia sa stretáva s novými mužmi, s ktorými vždy strávi jeden mesiac. Apríl prežije so známym bejzbalistom Masonom Murphym a spriatelí sa aj s jeho pravou rukou Rachel. V máji sa vyberie na Havaj a spoločnosť jej robí neodolateľný domorodec Tai Niko. V júni odchádza do Washingtonu, kde sa stane spoločníčkou bohatého a vplyvného podnikateľa Warrena Shipleyho, ale nie je jej ľahostajný ani jeho syn, senátor Aaron Shipley. Stále však nezabúda na Wesa, muža, s ktorým strávila prvý mesiac a ktorého si nevie vyhnať z hlavy. Ani život krásnej spoločníčky, zahŕňanej peniazmi a pozornosťou, však nie je vždy ľahký. Muži vedia byť nevyspytateľní a Mia musí vedieť vykľučkovať z každej situácie. 

Nie je to tak dávno, čo sa ku mne dostala kniha Dievča z kalendára a hneď ma zaujala svojou anotáciu, keďže autorka sa rozhodla, že nám trošku priblíži svet luxusných spoločníčok. Dokopy sa bude jednať o tetralógiu, pričom každá kniha zachytáva tri mesiaca. Už sme mali možnosť spoznať hneď v januári Wesa, potom Aleca a Anthonyho. Teraz na nás čakajú Mason, Tai a Warren. Prvým dielom ma autorka až tak neoslovila, aj keď naši mužskí hrdinovia stáli za to a rozhodne by ste si priali niektorého z nich stretnúť na ulici. Bola som preto zvedavá, či si ma dvojkou získa o niečo viac.

"Vytáčala som sa na tanečnom parkete a chlipkala ružové šampanské. Všetky nápoje boli ružové a boli zadarmo. Ľudia sa zabávali a mali dobrú náladu."

Mia pokračuje vo svojom pláne v získavaní peňazí pre svojho otca. Prichádzajú ďalšie mesiace a ona opäť každý z nich strávi s iným mužom, na inom mieste, prežije iné zážitky. Musím uznať, že tento krát mi boli hádam ešte sympatickejší mužskí hrdinovia, aj keď je pravda, že Wes bol zatiaľ asi najlepšie vykreslený charakter. A vracia sa do pamäti aj našej hlavnej hrdinky, pre ktorú zatiaľ znamenal najviac, ale aj napriek tomu nemôže len tak nechať to, na čom celý čas pracuje a, povedzme si úprimne, práve vďaka tejto práci zažíva dobrodružstvá, ktoré sa už nemusia nikdy opakovať. 

Dejová línia bola o niečo zaujímavejšia, keďže som mala pocit, že si tento krát autorka pre nás toho pripravila o niečo viac, dostali sme sa na rôznorodejšie miesta spolu s Miou a celkovo ma príbeh zaujal. No aj tak mám pocit, že sa nič nedeje. Príbeh v podstate niakm nesmeruje, okej, hlavným cieľom je, aby Mia zarobila peniaze, no mám pocit, že je to zatiaľ všetko príliš fádne. Žiadne komplikácie, zauzlenia, nič také sa nedeje a ja som mala pocit, že len sledujem aké to je tráviť každý mesiac s iným mužom, ale že v podstate o nič iné nejde. Príde mi to strašne málo, už pri prvom dieli som sa bála, kam autorka môže príbeh posunúť, čo si môže vymyslieť, aby to celé okorenila, no mám pocit, že sme sa neposunuli nikam, v podstate sa nedeje o nič viac ako v jednotke, akurát postavy, prostredie a scény boli vypracované o niečo lepšie. 

"Niekoho pri sebe. Mala som pocit, akoby mi vrazili nôž priamo do srdca a otvorili ho."

Okrem toho autorke neverím ani Miinu prácu luxusnej spoločníčky, z ktorej v tomto dieli autorka spravila dream job. Naozaj sa bojím, že nejaké mladšie dievča si môže po prečítaní myslieť, že je to dobrá práca, keďže Mia má všetko, na čo si len spomenie, dokonca aj o niečo viac a často sa k nej nesprávajú ako k luxusnej spoločníčke, ale skôr prvej dráme. Čakala som, že bude autorka trošku realistickejšia, ukáže možno aj tú horšiu stránku, no teraz mám taký pocit, ako by sama vlastnila nejakú agentúru a chcela takýmto spôsobom získať nádejné pracovníčky. Naozaj oceňujem nápad, postavy, prostredie, no celkovo mám pocit, že autorka ešte úplne nevymyslela ako nás prekvapiť. Celý čas som sa, podobne ako pri prvom dieli, pohybovala niekde v strede, pretože, keď aj bolo niečo, čo ma bavilo, po čase som sa opäť poriadne nudila a takto to išlo stále dokola. Keď som sa dostala na koniec knihy povedala som si, že v podstate nemám, čo vytknúť, kniha sa čítala ľahko, nie je príliš rozsiahla a umelo natiahnutá, nie príliš presilená erotickými scénami a klišé, čo sú v tomto žánri naozaj veľké (obrovské) plusy, ale na druhej strane nepotrebujem hneď ďalší diel, ani po ňom nejako extra nedychtím. Do ďalších dielov sa pustím najmä zo zvedavosti, pretože som zvedavá, či autorka nakoniec príde s niečím extra, alebo ako príbeh nakoniec uzavrie. 

Dúfala som, že budem môcť dať vyššie hodnotenie ako pri prvom dieli, ale ostanem predsa len pri tých troch lajkoch, keďže autorka si zachovala svoj skôr priemerný štýl. Aj napriek tomu ostávam optimistická a dúfam, že ma ešte milo prekvapí.

https://www.bux.sk/knihy/293651-dievca-z-kalendara-2-april-maj-jun.html

1 komentár:

  1. Mňa tento diel tiež trošku sklamal :/ ale inak skvelá recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť