utorok 21. marca 2017

Víťazstvo - M. S. Forceová

Dokážu nájsť spoločnú cestu?

Flynn sa nevie zmieriť s tým, že Natalie ho opustila a odišla za sestrou. Nahnevalo ju, že jej klamal a tajil pred ňou svoju nebezpečnú pravdu. Ale ona sa všetko dozvedela od Valerie. Flynn je nešťastný, lebo od prvého okamihu, čo ju stretol, si bez nej svoj život nevie vôbec predstaviť. Kvôli nej bol ochotný zmeniť sa, len aby sa stal takým, akým ho chcela mať. Lenže môže sa obrátiť chrbtom k životnému štýlu, ktorý je mu vlastný? Dokáže zavrhnúť túžby, ktoré ho poháňajú, len aby dal Natalie romantickú lásku, akú si zaslúži? Dokáže jej všetko vysvetliť tak, aby to v nej nevyvolalo šok? A aby ho neopustila nadobro? Natalie už pozná všetky Flynnove tajomstvá a musí sa s tým vyrovnať. Na jednej strane ju šokujú, no na druhej strane vzbudia jej zvedavosť a túžbu po zmierení. Chce byť pre Flynna ideálnou partnerkou a túži po tom, aby mu vyhovela v každom smere. Preto sa odhodlá spolu s ním vstúpiť do neznámych vôd a objavovať také stránky ľúbostného života, aké doteraz ešte nepoznala. Natalie je veľmi neskúsená, ale Flynn má skúseností naozaj dosť... Dni a noci plné vášní patria iba im dvom... 

Séria Quantum je podľa mňa celkom kvalitná séria, ktorá mám však pocit, je akosi v úzadí a nevenuje sa jej dosť pozornosti, dokonca mám pocit, že o nej mnoho čitateľov ani nevie, že vyšla a to aj napriek tomu, že mám v ruke už tretí diel. Podobných sérií s dominujúcou erotickou tematikou je totiž na knižnom trhu už toľko, že niekedy je naozaj ťažké rozhodnúť sa, ktorá je tá najlepšia. Mňa táto séria zaujala anotáciu, keďže mi trošku pripomínala 50 odtieňov (neskúsená učiteľka, známy muž, ktorý ma svoje potreby). Zatiaľ čo prvý diel bol priemerný, dvojka bola už o niečo lepšia a ja som zvedavá, aké vyvrcholenie si pre nás autorka pripravila. 

"Očakávanie rástlo každou minútou. Ani mi veľmi nechutila, taká som bola nervózna aj vzrušená

Tretí diel pokračuje presne tam, kde skončila dvojka - Natalie odišla od Flynna po tom, čo zistila, aké tajomstvo pred ňou skrýval. Aj keď sa ho obáva, premohne ju zvedavosť a chce byť Flynnovi čo najlepšou partnerkou a splniť každú jeho potrebu. Tu som zostala trošku prekvapená tým, ako rýchlo zmenila Natalie svoje stanovisko. Najskôr chcela dlhšiu pauzu, no zrazu o pár hodín už boli spolu v posteli. Mala som pocit, ako keby autorka len na chvíľku zahrala, že to Natalie prekvapilo a snaží sa s touto situáciou, čo najlepšie vyrovnať, ale zároveň sa tým nechcela príliš zapodievať a radšej sa chcela venovať vykresleniu erotických scén, ktorých bolo v tomto dieli naozaj požehnane. Väčšinou som zvyknutá, že sa autorky ako keby vybúria hneď v prvom, poprípade ešte druhom dieli, ale v tomto prípade si to všetko nechala Marie na posledný diel a naozaj nás tým doslova zahltila. Už podľa anotácie mi bolo jasné, že erotika bude dominantou tohto dielu, ale nečakala som, že jej bude až toľko. Najviac oceňujem, že aj keď nápad je až príliš podobný 50 odtieňov, bol poňatý svojím vlastným spôsobom a neišlo tu len o akúsi kópiu E L James. Aj tak však musím uznať, že som zostala trošku sklamaná, že si pre nás autorka nepripravila o niečo dramatickejší dej, ale že stavila na tú erotiku.

"Dvere sa otvorili a svoju nádhernú submisívnu manželku manželku som zaviedol dnu."

Mnoho čitateľov knihe vyčítalo aj koniec, ktorý im prišiel zvláštny a že ako ukončenie sa vôbec nehodil, no ja som bola spokojná a pokladám ho za jednu z najlepších časti celého príbehu. Autorka totiž nestavila len na ošúchaný happy end, ale upravila si ho po svojom. Aj popri tom množstve sexu som našla v knihe pasáže, ktoré ma zaujali, vedeli rozosmiať alebo sa zamyslieť a nemôžem povedať, že by som sa nudila. Postavy si opäť zachovali svoje charaktery, Flynn sa podľa mňa od prvého dielu vôbec nezmenil, nepovedala by som, že by sa jeho charakter vyvíjal, za to Natalie viac dospela. Celkovo tento diel považujem za dobre spracovaný, nie som ten typ, ktorý nad sexom v knihe ohŕda stále nosom, keďže je to podľa mňa bežná súčasť života a vzťahov, opakujem, mohlo ho byť menej, ale nepovažujem ho za až tak prehnaný, že by teraz zničil dej knihy. Mojou chybou bolo aj to, že som mala príliš veľké očakávania, ktoré sa úplne nenaplnili, ale aj tak som rada, že som sa do tejto série pustila. Pokiaľ máte radi knihy s podobnou tematikou, páčilo sa vám Fifty shades, či napríklad séria Alfa, určite by ste mali dať šancu aj sérii Quantum, myslím, že to neoľutuje a navyše môžte zistiť, že aj takáto pomerne frekventovaná tematika sa dá pekne spracovať.

Práve pre určité nedostatky spomínané vyššie, by som nakoniec udelila štyri lajky. Ešte by som sa rada vyjadrila nakoniec k obálkam, ktoré sú podľa mňa spravené veľmi pekne a efektívne a naozaj ladia s dejom.

http://www.bux.sk/knihy/269919-vitazstvo.html

1 komentár: