utorok 29. marca 2016

Top trojka na apríl

Na to, že bol marec mesiac knihy som toho prečítala žalostne málo. Ak sa mám ale priznať, nielen že som na to nemala čas, ale ani nejako chuť. V apríli nás čakajú celkom zaujímavé kúsky, tak hádam ma čaká viac prečítaných kníh :)

Škola dobra a zla: Posledný a naveky - Soman Chainani

Zo všetkých príbehov vo všetkých lesoch si musela vstúpiť do toho môjho. Tedros Sophiin a Agathin príbeh sa ešte neskončil. Každá sa vydala vlastnou cestou – Agatha s Tedrosom sa vrátila do Gavaldonu, zatiaľ čo Sophie s riaditeľom Rafalom zostali v škole. Zdá sa, že obe našli svoje šťastie. No tentoraz nejde len o ich príbeh. Zlo sa ujalo vlády a z minulosti sa vracajú pomstychtiví zloduchovia. Zaumienili si premeniť starý svet dobra a zla na ríšu temna so Sophie ako kráľovnou. Iba Agatha s Tedrosom mu stoja v ceste. Podarí sa im nájsť dokonalé rozuzlenie rozprávkového príbehu a obnoviť staré priateľstvo? Staré sa opäť mení na nové, Sophie s Agathou bojujú s minulosťou aj prítomnosťou, aby dospeli k šťastnému koncu. Bude posledný a naveky?

Škola dobra a zla je podľa mňa naozaj vydarená séria a som zvedavá, ako nakoniec všetko dopadne, teší ma aj to, že sa opäť dočkáme aj slovenského prekladu :)


Dědička ohně - Sarah J. Maasová

Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdu o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.

O tom, že je táto séria dobrá ani nemusíme diskutovať. Ja som ju začala čítať v češtine tak ju v nej aj chcem dočítať. Videla som v kníhkupectve, že už vyšla na Slovensku aj novelka k tejto sérii (ktorá je naozaj len taká prťavá), no pravdu povedať ma anotácia až tak nenalákala na to, aby som si ju zatiaľ prečítala. Na Dědičku sa ale teším naozaj riadne!



After: Tajomstvo - Anna Toddová

Tessa práve urobila najdôležitejšie rozhodnutie svojho života, no vzápätí sa všetko mení. Nečakané odhalenia o rodinách Tessy i Hardina naznačujú, že skutočnosť je iná, než si obaja mysleli. Čo bude s ich budúcnosťou, o ktorú doposiaľ tak tvrdo bojovali? Tessin život sa rozpadáva. Nič nie je také, ako si myslela. Ani priatelia, ani rodina. Hardin – jediný človek, ktorý by mal za každých okolností byť jej spoľahlivou oporou –, zúri, keď zistí, čo dôležité pred ním Tessa zatajovala. Namiesto toho, aby ju v jej plánoch podporil, rozhodne sa jej ich prekaziť. Tessa vie, že Hardin ju miluje a urobí všetko, aby ju chránil, avšak niekoho ľúbiť a dokázať s ním žiť nie je to isté. Tessu vyčerpáva nekonečný kruh záchvatov žiarlivosti, nepredvídateľného hnevu a odpúšťania. Silu jej citu k Hardinovi už nikdy neprekoná iný muž, žiaden iný bozk jej neposkytne toľko radosti ako Hardinov – stojí však neskrotná vášeň medzi nimi za ten nekonečný boj? Kedysi im na prekonanie problémov stačilo, že jeden druhého ľúbia. Ak sa však Tessa rozhodne poslúchnuť hlas svojho srdca, bude to znamenať... koniec?

Keby mi niekto povedal, že sa mi bude táto séria páčiť, nikdy by som mu neuverila. Po prečítaní prvých dvoch dielov, ale celkom chápem, prečo ju toľko ľudí zbožňuje :)

Čo je vaša top trojka na apríl ? :)

1 komentár:

  1. Tiež som naozaj nečakala, že sa mi After bude tak páčiť. Čítala som zatiaľ len jednotku a časť dvojky (už ju dočítam!) a na trojku sa teším.
    A aj na Školu dobra a zla. To veľmi :3
    A Heir of fire by som už tiež mohla prečítať. Oh...

    OdpovedaťOdstrániť