utorok 29. marca 2016

On my wishlist 39

V poslednej dobe síce nemám veľa času na čítanie, no keď domaturujem (ak Pánboh pomôže) tak to chcem určiť zmeniť a na tieto kúsky sa fakt teším :)

Odvrátená tvár lásky - Colleen Hooverová

Tate Collinsová sa nezaľúbi na prvý pohľad, keď sa stretne s tajomným a príťažlivým pilotom Milesom Archerom. Nezájdu ani tak ďaleko, aby sa z nich stali dobrí priatelia. Jediné, čo majú Tate a Miles spoločné, je vzájomná fyzická príťažlivosť, ktorú nedokážu potlačiť. Keď ich vášne prepuknú naplno, uzavrú akúsi dohodu. Miles nehľadá lásku, pretože má za sebou nešťastnú skúsenosť z minulosti, a Tate na ňu pre školu a prácu nemá čas – takže im zostáva len spoločný sex. Zdá sa, že to bude fungovať, ak Tate dodrží dve Milesove pravidlá: nikdy sa ho nebude pýtať na minulosť a nikdy od neho nebude čakať spoločnú budúcnosť. Lenže Tate čoskoro pochopí, že so záhadným, uzavretým a smutným Milesom chce prežiť oveľa viac. Napokon zaváha aj Miles, keď pochopí, že láska je silnejšia ako všetky pravidlá, sľuby a odhodlania, hoci vie mať aj svoju odvrátenú tvár.

Colleen nie je zrovna moja najobľúbenejšia autorka, jej štýl mi nejako nesedí v poslednej dobe, no táto kniha ma zaujala najmä anotáciou, keďže vyzerá, že pôjde o typickú NA :)

Láska medzi písmenky - Jodi Picoultová a Samantha van Leerová

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří v tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Túto novinku nám prinesie vydavateľstvo CooBoo už ďalší mesiac a mňa naozaj zaujala. Vyzerá jednoducho, no o to lepšie :)


Čo máte na wishliste vy ? :)

1 komentár:

  1. Držím palce pri maturite.Teším sa strašne na Odvrátenú tvár lásky :) Ak máš čas pozri sa, na mojom blogu prebieha súťaž:) http://only-in-dreams.blog.cz/1603/sutaz

    OdpovedaťOdstrániť