štvrtok 24. marca 2016

Manželský omyl - Jennifer Probstová

Jedna noc plná vášne a potom unáhlený sobáš...

Carina Conteová sa ešte ako dospievajúce dievča doma v Taliansku zaľúbi do Maxa Greya, najlepšieho priateľa svojho brata Michaela. Po skončení štúdií prichádza do Ameriky, aby začala pracovať v Michaelovom novom podniku, sľubne sa rozvíjajúcej pekárenskej firme, kde sa s ňou počíta na vedúcu funkciu. No niektoré veci sa jednoducho nikdy nezmenia: zdá sa, že jej rodina sa k nej nikdy neprestane správať ako k malému dievčatku. Popri troch absolútne úžasných a úspešných súrodencoch prischla Carine úloha škaredého kačiatka. Max, teraz už ako riaditeľ veľkej firmy, si ju aj naďalej takmer vôbec nevšíma. Max vie, že ak si chce zachovať svoje postavenie a Michaelovo priateľstvo, na Carinu Conteovú by nemal ani len pomyslieť. No spaľujúca túžba, ktorá ich oboch ovládne, nad nimi zvíťazí na služobnej ceste v Las Vegas, kde spolu strávia noc plnú vášne – a kde ich hneď na druhé ráno nájde v posteli Carinina matka! Dávno nemoderná, no stále platná talianska tradícia prikazuje, že Max musí Carinu čo najskôr odviesť ku oltáru, hoci on sa na to vôbec necíti a ona zúri. Je ich manželstvo naozaj iba omyl, alebo to, čo si nechcú priznať, je skutočná láska?

Jennifer Probstová je moja srdcovka. Každá kniha, ktorú som od nej čítala bola skvelá, jedna lepšia ako druhá, moje hodnotenia sú vždy pozitívne. Teším sa na každú jej knihu a vždy dám ďalšej šancu. Tento krát som sa rozhodla siahnuť po knihe Manželský omyl. Výhodou týchto pomerne malých dielok je, že nie je potrebné ich čítať úplne po poradí a môžete si dovoliť preskakovať. Manželský omyl je v poradí tretia kniha a tento krát sa pozrieme na príbeh Cariny a Maxa a ich (ne)zámerné manželstvo.

"Hlúpa. Ako len mohla byť taká hlúpa! Sledovala ho spod privretých mihalníc, ako čosi úsečne vysvetľuje do telefónu."

Keby ste v súčasnosti strávili noc s nejakým pekným mladíkom a ráno by vás s nimi načapala jeho mama, pravdepodobne by ste sa cítili trápne, snažili sa čo najrýchlejšie odísť z domu a na túto nepríjemnú udalosť čo najrýchlejšie zabudnúť. To však nie je prípad Cariny. Nie, že by ju nachytala po strávenej noci matka Maxa, ale naopak, jej vlastná. A urobí z toho poriadny cirkus. Dokonca naplánuje aj sobáš, do ktorého sa, pravdaže, ani jeden z nich vôbec nehrnie. A tak sa začne bláznivý kolotoč rôznych udalostí, vtipných a romantických. Ktoré ma mimoriadne bavilo sledovať. Celá zápletka môže na prvý pohľad vyzerať trošku pritiahnutá za vlasy, no myslím, že o to viac knihu ozvláštnila. Opäť raz bola napísaná perfektne, to, že Jennifer vie písať, nemožno spochybňovať. Najväčšiu úlohu zohrali Carina a Max. Na prvý pohľad vyzerali ako úplne odlišné postavy, no už po určitom čase som zistila, že obaja sú poriadne tvrdohlavý, ctižiadostivý a nenechajú si len tak skákať po hlave. Práve to medzi nimi vytváralo poriadne sexi dusnú atmosféru, ktorá sa dala vytiahnuť zo stránok a spravila knihu perfektne čitateľnou.

"Prvýkrát v živote Max naozaj nevedel, čo má povedať. A to všetko kvôli tejto mladej žabe, z ktorej sa vykľul diskutér hodný akéhokoľvek protivníka."

Keď už od jednej autorky čítate toľkú knihu, vždy máte vyššie nároky a čakáte oveľa viac. S tým u mňa nastupuje aj obava, či ešte autorka dokáže udržať latku, ktorú nastavila (nebodaj ju aj prekonať). Takáto obava mnou prebehne vždy, keď idem do ďalšej knihy od Jennifer. Bude stále rovnako dobrá? O čom ešte bude písať? Už po pár stranách sa ale upokojím a uvedomím si, že pri Jennifer tento strach mať nemusím. Nielen že vie vytvoriť perfektnú romantickú zápletku, ktorá vás nenudí, ale zameriava sa aj na rodinné vzťahy (ktoré dokážu byť poriadne komplikované), nechýba jej ani humor. Páčilo sa mi, ako zobrazila vzťah ľudí ku Carine - že ju brali stále ako malé dievčatko aj napriek tomu, že ním už rozhodne nebola, mala sľubnú kariéru a snažila sa ako len vedela. Lenže, viete akí dokážu byť rodičia. Carina mala preto neľahkú úlohu popasovať sa s týmto označením a s úsmevom som sledovala ako sa pasuje s touto úlohou. Opäť raz nemôžem povedať nič zlé, opäť raz som hľadala nejaké nedostatky, niečo, čo by som mohla skritizovať. Nič. Proste nič. Knihu odporúčam všetkými desiatimi!

Má vôbec zmysel sem dávať obrázok s lajkami? Myslím, že vám je všetkým jasné, že viac pochvál už asi ani vymyslieť neviem a nič iné ako odporúčanie vám dať nemôžem. 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly. Knihu si môžete zakúpiť TU.

6 komentárov:

  1. Jennifer je jednoducho skvelá autorka! Pri jej knihách sa vždy viem dokonale odreagovať a aj zasmiať. Síce neviem dokedy si bude vedieť svojimi knihami udržať moju pozornosť, ale dúfam, že kvalita jej kníh a hlavne zápletky budú stále lepšie a lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam aj ja, bola by škoda, keby si svoje meno u mňa pokazila :)

      Odstrániť
  2. Skvelá kniha priateľke sa páčila

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť