streda 30. júla 2014

Božský bastard - Christina Lauren

Ambiciózna stážistka. Perfekcionistický šéf. A poriadna dávka šikany.

Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard. Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli. Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Možno ste si už všimli, že mám rada knihy s nádychom erotiky. Sama sa niekedy čudujem, čo ma na tých knihách tak baví, veď ten príbeh nie je až taký skvelý a ja mu aj napriek tomu dám vysoké, niekedy plné hodnotenie? Vždy sa rada púšťam do kníh ako Fifty shades, Tento muž či tento krát Božský hráč. A čo ma na tých knihách tak baví? Tá iskra. Na každej strane mám pocit, že som súčasťou príbehu a že cítim tú vzájomnú príťažlivosť medzi hlavnými hrdinami. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Chloe aj Bennet, naši hlavní hrdinovia, boli úplne dokonalí. Pasovali k sebe ako dva magnety, aj keď boli úplne odlišní, priťahovali sa a ich vzťah bola jedna veľká magická bomba! Nie je vždy ľahké vytvoriť dvoch hlavných hrdinov, z ktorých vám ani jeden nebude liezť na nervy, no mám pocit, že Christine sa to podarilo.

"Pálení v hrudi bylo tak silné, že skoro stačilo odvést mou pozornost od toho mišmaše, co jsem měl v hlavě. Skoro."

Kniha je rozprávaná z pohľadu Chloe aj Benetta. Chloe je veľmi pracovitá a usilovná praktikantka, ktorú od vysnívaného titulu MBA delia len tri mesiace praxe. Tie však bude musieť zvládať Chloe veľmi ťažko, keďže ju rozptyľuje a zároveň strašne rozčuľuje jej šéf Benett, ktorý tiež nečakal, že po návrate z Francúzska nájde vo svojej kancelárii takú sexi a príťažlivú, no zároveň strašne otravnú a jeho rodinou milovanú stážistku. A čo sa zrodí zo vzájomného uťahovania a nenávidenia? No predsa láska, sex, laškovanie a ešte raz sex (dosť veľa sexu, skoro na každej strane). A že či mi to vadilo? Vôbec.

"Všechny tyhle myšlenky mi běžely hlavou a znemožňovaly mi soustředit se na papíry před sebou. Ani ta dlouhá doba, kdy jsme bzli od sebe, nijak nemenšila moc, kterou nade mnou měl."

Je jasné, že sa v knihe vyskytuje veľa sexu. To k podobným knihám proste patrí a buď sa vám to pozdáva alebo naopak nie. Kniha sa sústreďuje výlučne na dynamický vzťah medzi Chloe a Benettom, a preto sa na scéne neobjaví veľké množstvo iných postáv, ktoré mi tam miestami veľmi chýbali. Autorka síce spomenula, že má Benett veľmi dobrý vzťah so svojou neterou, no tá sa v knihe vôbec neobjavila. Jeho rodina bola síce spomenutá, pretože vďaka Benettovmu otcovi dostala Chloe prácu, no aj tak sa jej autorka venovala dosť málo. Tak isto sa na scéne veľmi málo obsajavili nejaké iné vedľajšie postavy. V skratke mi proste chýbalo aj nejaké rozptýlenie od Chloe a Benetta. Tí boli ale super! Strašne som si ich obľúbila a páčilo sa mi, že sa ich pohľady v knihe striedali. Dej sa tak plynulo tiahol a nezasekol sa na jednom mieste. Ani na chvíľu som sa pri čítaní nenudila a hneď po dočítaní som mala chuť pustiť sa do knihy znovu. Som veľmi rada, že si nakoniec aj autorka potenciálny črtajúci sa ľúbostný trojuholník (s Chloiným nápadníkom Joelom) rozmyslela a radšej ho nahradila inou drámou. Tej sa v knihe vyskytovalo dosť a páčilo sa mi, že ju autorka zbytočne nenaťahovala, tak isto sa netrápila ani s nejakým dlhým koncom a knihu proste pekne a rýchlo ukončila. Pokiaľ sa obávate aj začiatku, autorka ho spravila veľmi zaujímavým a namiesto nudného ťahania sa a vysvteľovania začala s radami, ktoré otec dával svojej dcére Chloe. Autorka mala všetko do detailov premyslené a mne sa jej kniha mimoriadne páčila.

"Všechno ostatní jako by zmizelo."

Pokiaľ hľadáte oddychovku plnú romantiky a nejakej tej erotiky akurát stvorenej na letné dni, určite siahnite po tejto knihe. Keby autorka do knihy pridala viac vedľajších postáv a nesústreďovala by sa výlučne iba na hlavné postavy, dala by som jej plný počet. Pevne však verím, že to ešte pri ďalších dvoch knihách a pokračovaniach tejto série budem môcť zmeniť a že knihám dám plné lajky.

Za poskytnutie recenzného výtlačku  ďakujem kníhkupectvu iPark. Knihu kúpite (za skvelú cenu) TU.

13 komentárov:

  1. Knižku som čítala strašne dávno a strašne som sa na ňu tešila ! :) Hlavne aj tá obálka je krásna.. Knižka ma však toľko nebavila, ale viem prečo. Kvôli Chloe, nesadla mi ako postava a liezla mi na nervy. Ale Benett bol pohodičke :3
    Chcela by sm si prečítať aj pokraačovania.
    Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chloe nesadne úplne každému to je pravda . :) A Ďakujem.

      Odstrániť
  2. Takovouhle knizku uz si chci dlouho precist a po tvoji recenzi uz vim, ktera to teda bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja mám sem-tam rada knihy s nádychom erotiky. :D čítajú sa dosť rýchlo pretože ma ihneď vtiahnu do deja (samozrejme ak sú dobre napísané) táto kniha a vlastne celá séria je napísaná skvelo, aj keď dvojka ma až tak nebavila. Som zvedavá čo povieš na ďalšie časti ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedavá aj ja, tiež som už počula, že dvojka je najslabšia tak som zvedavá . :)))

      Odstrániť
  4. Kniha vyzerá skvelo, Fifty sa mi páčilo :) Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Trochu som sa tejto série bála, no vyzerá dobre, prvá dieli ma už čakajú doma na poličke. Skvelá recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som čítala zatiaľ len tento prvý diel, no chystám sa už aj na ďalšie a ďakujem :)

      Odstrániť
  6. Moja mama strašne rada číta tieto knihy a potom to pretriasa so všetkými susedami, no hanba :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pekná recenzia :) kniha ma nadhernú obalku a naknihu sa chystam len neviem kedy,ale už dlhu dobu po nej pozerám

    OdpovedaťOdstrániť